ŠTÍTEK: zika virus

Hokejové utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (v bíločerveném) a HC Vítkovice Ridera (v modrobílém) v pardudubické enterie areně.
Závěrečný zápas kalendářního roku zvládli na výbornou! Hokejisté Vítkovic v dnešním 32. kole extraligy zvítězili v duelu posledních celků tabulky na ledě Pardubic 4:2 a poskočili na 12. místo. K důležité výhře pomohly opory. Dvěma góly se blýskl útočník Ondřej Roman, gólman Miroslav Svoboda si připsal 46 úspěšných zákroků.
21 fotografií

Bitva posledních týmů pro Vítkovice, dvakrát se trefil Roman

Hokej
Turnaj rozhodčích v Kolíně vyhrál výběr OFS Rakovník/Kladno
Kolín – Tradiční zimní halový turnaj fotbalových rozhodčích středních Čech ovládl o víkendu v Kolíně spojený výběr Rakovníka a Kladna, přestože hned první duel prohrál. Na palubovce haly obchodní akademie se sešlo celkem šest výběrů.

Rozhodčím vládnou borci z Rakovnicka a Kladenska

Fotbal
Princ Harry a vévodkyně Meghan na návštěvě v zoologické zahradě.
Britský princ Harry spolu se svou manželkou Meghan dnes oficiálně zahájili návštěvu Austrálie. Do země však přiletěli již v pondělí, kdy také Kensingtonský palác oznámil, že na jaře čekají prvního potomka. Australský generální guvernér Peter Cosgrove, který zastupuje britskou královnu, jim proto dal pro dítě první dárek. Byl jím plyšový klokan s mládětem v kapse a miniaturní verze tradičních australských válenek z ovčí kůže. Informoval o tom server BBC. 
35 fotografií

První velká cesta. Princ Harry a vévodkyně Meghan zahájili návštěvu Austrálie

Svět
HC DĚČÍN - ilustrační foto.
Havlíčkův Brod - První čtvrtfinále dopadlo dle papírových předpokladů. Havlíčkův Brod doma porazil Děčín jasně 5:1 a ujal se vedení v sérii 1:0.

Medvědi si přivezli pět branek

Hokej
HC DĚČÍN - ilustrační foto.
Trutnov - Je hotovo! Hokejisté Děčína dokázali vyhrát čtvrtý zápas osmifinálové série play-off. Medvědi dobyli led Trutnova, výhru zajistil v prodloužení Volráb, který proměnil trestné střílení.

Paráda! Hokejisté postupují do čtvrtfinále

Hokej
Vrchlabí se raduje. V osmifinále zdolalo pražskou Kobru.
Trutnovsko - Pouze jediný tým z trutnovského okresu nakonec proklouzl do čtvrtfinále druhé hokejové ligy - Vrchlabí. Dokázalo vyhrát na ledě pražské Kobry a osmifinálovou sérii zvládlo v poměru 3:1. Trutnov doma sahal po pátém utkání, ale Děčín včas srovnal a nakonec mu zasadil rozhodující ránu v prodloužení. Dvůr Králové přišel o naděje už ve druhé třetině, kdy inkasoval od favorizovaného Sokolova tři góly.

Vrchlabí postupuje dál, Trutnov a Dvůr si čtvrtfinále nezahrají

Hokej
JE VYROVNÁNO. Ve druhém utkání vyhrál Trutnov, stav série je 1:1.
Trutnov - Druhý zápas mezi Trutnovem a Děčínem patřil tentokráte domácím. Ti dokázali ve třetí třetině srovnat stav na 2:2 a vynutili si prodloužení. Zápas nakonec dospěl do nájezdů, v nichž skóroval jen Tomáš Zahradník a rozhodl o tom, že je série srovnána na 1:1.

Medvědi padli po nájezdech, série je vyrovnaná

Hokej
VÍTĚZSTVÍ. Hokejisté Děčína přivezli z Jablonce dva body.
Jablonec n. N. - V rámci čtyřicátého kola druhé hokejové ligy zamířili Medvědi na led jabloneckých Vlků, kde svedli těžkou bitvu o druhé místo. To se nakonec povedlo. Zvítězili po samostatných nájezdech a v tabulce se posunuli na druhou pozici a na svém kontě mají čtyřiasedmdesát bodů.
24 fotografií

FOTO: Bravo! Hokejisté vezou z Jablonce dva body

Hokej
HC DĚČÍN - ilustrační foto.
Dvůr Králové – Po třech porážkách v řadě načali hokejoví Medvědi daleko pozitivnější sérii. Na ledě Dvora Králové zvítězili 7:4 a potřetí za sebou brali plný počet bodů.

Medvědi trestali chybujícího nováčka

Hokej
Nositelé Nobelovy ceny za chemii za rok 2017
Ve švédském Stockholmu udělovali Nobelovu cenu za chemii. Získali ji Švýcar Jacques Dubochet, Američan narozený v Německu Joachim Frank a Brit Richard Henderson za vývoj kryoelektronové mikroskopie. Jedná se o moderní zobrazovací metodu, která zjednodušuje a zlepšuje viditelnost biomolekul. Vítěze dnes oznámila Královská švédská akademie věd.
4 fotografie

Nobelova cena za chemii byla udělena za kryoelektronovou mikroskopii

Svět
Ilustrační foto
Praha – Bez dodávek vody se od noci na pondělí nečekaně ocitli obyvatelé části Dejvic u vysokoškolského areálu nedaleko Vítězného náměstí. Kvůli poruše vodovodního řadu v Thákurově ulici zůstalo na suchu 761 odběratelů, když voda přestala téct nejen v Thákurově ulici, ale také ve Studentské, Technické, v Zikově a v širším okolí. Protože důsledky havárie zasáhly i do ulice Československé armády, kde sídlí účast městské části, zůstala radnice Prahy 6 po celá den neplánovaně uzavřena.  
6 fotografií

Kvůli poruše zůstali na suchu lidé i radnice

Praha