ŠTÍTEK: Zoologická a botanická zahrada města Plzně

Sedm sýčků odchovaných v Pavlově bylo vypuštěno v Plzeňském kraji, Foto. Stanice Pavlov
Sedm sýčků obecných, kteří patří mezi nejohroženější druhy sov v Česku a které se za poslední dva roky podařilo odchovat ve zvířecí stanici v Pavlově, bylo vypuštěno v Plzeňském kraji. Ten se podílí na přeshraničním projektu, jehož cílem je vrátit tuto vzácnou sovu na místa původního výskytu. Partnery projektu, který přijde na bezmála šestnáct milionů korun, jsou vedle Plzeňského kraje také záchranné stanice ve Spáleném Poříčí a LBW Cham.
4 fotografie

Vzácní sýčci se vracejí do Plzeňského kraje. Stojí to miliony korun

Plzeňsko
Na temeni hlavy má kagu několik prodloužených per, které umí zvednout do působivé chocholky
Když člověk poprvé spatří kagu chocholatého, usadí se mu na tváři úsměv. Pták s perleťově šedým peřím, zářivě oranžovýma nohama i zobákem, temně červenýma očima a chocholkou na hlavě, kterou umí vzpřímit jako kakadu, je totiž vskutku okouzlující tvor. Úsměv však rychle zmizí po zjištění, že přežívá už jen posledních několik stovek jedinců.
7 fotografií

Kagu chocholatý umí pobavit i vyděsit. Když je v nebezpečí, tancuje

Zvířecí deník a chovatelství
Mládě krajty zelené.
/FOTO, VIDEO/ Krajty zelené obývají v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava jedno z akvaterárií v pavilonu Papua. K vidění jsou zde ve své typické poloze na větvích dvě samice a jeden samec. První pokus o rozmnožení proběhl už v loňském roce, ale nebyl úspěšný. V letošním roce se 23. května vylíhlo deset mláďat, která zůstávají v chovatelském zázemí.
3 fotografie

Plodný rok v Zoo Ostrava! Mláďata krajty zelené se mají čile k světu

Ostravsko
Prvním mládětem, které se v Safari Parku Dvůr Králové narodilo v roce 2023, je samec žirafy Rothschildovy.
V Safari parku Dvůr Králové se narodil v pondělí 2. ledna ráno samec žirafy Rothschildovy. Je prvním mládětem, které se v zoo v roce 2023 narodilo. Jeho matkou je ve Dvoře Králové narozená samice Ella, otcem je nový chovný samec Bořek. V krátké době jde o druhý přírůstek žirafy Rothschildovy. Den před Štědrým dnem se narodila ve Dvoře Králové samice Imany. Porodila ji žirafa Imara. Také v tomto případě je otcem chovný samec Bořek.

Chovný samec Bořek se činil. Ve Dvoře Králové se narodila další žirafa

Krkonoše
V Safari Parku Dvůr Králové se narodilo 23. prosince mládě žirafy Rothschildovy.
Den před Štědrým dnem se narodilo v Safari Parku Dvůr Králové mládě žirafy Rothschildovy. Dostala jméno Imany. Porodila ji žirafa Imara. Na svět přišla přesně 50 let potom, co se ve Dvoře Králové narodilo první mládě žirafy v tehdejším Československu. Dvorský chov žiraf se od té doby stal nejvýznamnějším na světě. Žirafy se dostaly na samotný pokraj vyhubení a žirafa Rothschildova patří k těm nejvzácnějším.
4 fotografie

Po nosorožci žirafa. Ve Dvoře Králové se narodilo další vzácné mládě

Krkonoše