ŠTÍTEK: zpráva

Novoměstské historické náměstí.
Nové Město nad Met. - Takovouto parafrází názvu filmu Woodyho Allena „Všechno, co jste kdy chtěli vědět o Městském úřadu, ale báli jste se zeptat," novoměstští radní uvádějí nejnovější dokument vydávaný Městským úřadem (MěÚ).

Vše, co jste kdy chtěli vědět o...

Náchodsko
Ilustrační foto.
Praha – Desetina seniorů v pražských domovech důchodců trpěla podvýživou. Vyplývá to z průzkumu ministerstva zdravotnictví provedeném na více než 800 lidech v letech 2008 až 2011, který cituje Zpráva o zdraví obyvatel hlavního města Prahy. V Praze žilo ke konci roku 2013 přes 225.000 seniorů, to je téměř pětina obyvatel metropole.

Desetina seniorů v pražských domovech důchodců trpěla podvýživou

Česko
Ilustrační foto
Praha - Desetina seniorů v pražských domovech důchodců trpěla podvýživou. Vyplývá to z průzkumu ministerstva zdravotnictví provedeném na více než 800 lidech v letech 2008 až 2011, který cituje Zpráva o zdraví obyvatel hlavního města Prahy. V Praze žilo ke konci roku 2013 přes 225 tisíc seniorů, to je téměř pětina obyvatel metropole.

Desetina seniorů v pražských domovech důchodců trpěla podvýživou

Praha
Pilot letadla tchajwanské společnosti TransAsia, jehož nehoda si vyžádala v únoru 43 obětí, omylem vypnul jediný fungující motor stroje. Stalo se tak poté, co druhý motor vypověděl službu.
Tchaj-pej /VIDEO/ – Pilot letadla tchajwanské společnosti TransAsia, jehož nehoda si vyžádala v únoru 43 obětí, omylem vypnul jediný fungující motor stroje. Stalo se tak poté, co druhý motor vypověděl službu. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News s odvoláním na tchajwanský úřad řízení letecké dopravy.

Tchajwanský pilot omylem vypnul jediný fungující motor

Svět
Kopřivničtí pacienti se snaží proti uzavření střediska všemožně bojovat. Kdyby některá z pojišťoven smlouvu podepsala, jsou ochotni k ní přejít.
Kopřivnice, Nový Jičín – Zpráva, která ovlivní budoucí životy téměř tří stovek pacientů z Kopřivnice a okolí, přišla v minulém týdnu do tamního dialyzačního centra. Středisko, jehož návštěva třikrát v týdnu pomáhá nemocným žít, musí k 31. říjnu ukončit svůj provoz. Důvodem je neuzavření smluv na poskytovanou péči ze strany pojišťoven.

Kopřivnická dialýza končí! Pojišťovna s provozovatelem neuzavřela smlouvu

Novojičínsko
Jarek Nohavica vyrazil na podzim 2009 do Berlína. Na jeho stránkách najdete cestovní deník i fotky.
Ostrava – Zpráva, která přišla o víkendu do redakce, potěší určitě všechny fanoušky a zejména fanynky našeho současného nejúspěšnějšího písničkáře Jaromíra Nohavici. Deska Świat według Nohavicy, na které polští interpreti zpívají polské verze jeho písní, získala za prodej v Polsku zlatou desku.

Nohavica získal zlatou desku v Polsku

Hudba
Jaromír Nohavica.
Ostrava – Zpráva, která přišla o víkendu do redakce, potěší určitě všechny fanoušky a zejména fanynky našeho současného nejúspěšnějšího písničkáře Jaromíra Nohavici. Deska Świat według Nohavicy, na které polští interpreti zpívají polské verze jeho písní, získala za prodej v Polsku zlatou desku.

Jaromír Nohavica získal zlatou desku v Polsku

Ostravsko
Ilustrační foto
Jindřichův Hradec, Dačice - Zpráva, že poplatky zavedené od ledna ve zdravotnictví, bude vybírat v jindřichohradecké nemocnici automat, už přestala platit.

Automaty nebudou

Jindřichohradecko
JAK DLOUHO JEŠTĚ? Starosta Václav Heřman zatím neupřesnil, kdy rezignuje na svou funkci.
NOVÁ ROLE - Zpráva, která už dlouho putovala mezi lidmi v Nové Roli, se na pondělním zastupitelstvu potvrdila – starosta Václav Heřman skončí v dohledné době ve funkci. Termín však zatím neupřesnil.

Starosta vymění funkci za Vietnam

Karlovarsko
Ilustrační obrázek
SEČ - (pokračování) Tělo zastřelenéhopodnikatele Nouzovského, pohupující se na hladině Sečské přehrady 27. listopadu 1992, přimělo kriminalisty pátrat pod vodou po střelné zbrani. Jenože místo brokovnice objevil policejní potápěč další mrtvolu, přivázanou kabelem k těžké, ocelové traverze!

Krimiseriál: Tichá hrůza nad pitevním stolem

Zločiny a soudy