National Geographic

Tuto fotografii z válečné doby uveřejnil National Geographic v roce 1916 s popiskem odkazujícím na Adama, Evu a jablko. Podstatnější však je, jak obrázek evokuje idylickou britskou krajinu a dětské potěšení ze zákusku následujícím po hře.
Jíme nejen proto, abychom mohli žít. Díky jídlu si získáváme přátele, dvoříme se těm, jež milujeme, a uvědomujeme si šťastné chvíle v životě, píše Victorie Popeová na závěr letošníhoho cyklu věnovaného potravinám. Reportáž doprovodila fotografemi Carolyn Drakeová.
6 fotografií

Radost z jídla

Články
Měchýřovka portugalská
Délky až 50 metrů na délku může dosáhnout se svými chapadly podivuhodný živočich - měchýřovka portugalská. Jde jen zdánlivě o medúzovitého tvora, ale ve skutečnosti to není jedinec, ale kolonie geneticky identických jedinců, kteří se specializují ve prospěch celku. Jedinečného živočicha se podařilo zachytit Aaronovi Ansarovi.
0 fotografií

VIDEO: Nebezpečná krása portugalské galéry

Video
Blesky nad Grand Canyonem
V Národním parku Grand Canyon udeří blesk asi 26tisíckrát za rok. Většina dopadne na okraj kaňonu v severní Arizoně. Tento zachycený s 25sekundovou expozicí však směřoval z mraku přímo do kaňonu. Fotografie vyšla v listopadovém čísle časopisu National Geographic.

Blesk rozčísl Grand Canyon

Foto týdne
Audrey Bushway a Steven Boyles, návštěvníci z Arizony, si stoupli do fronty v restauraci Franklin Barbecue v texaském Austinu už v 8 hodin ráno, aby se v poledne najedli. Hovězí hrudí je každý den brzy vyprodáno. „Bylo to vynikající,“ říká Steven Boyles.
Nezdravé. Výživné. Nechutné. Delikátní. Neudržitelné. Tradičně americké. Názory na hovězí maso se různí. Autory posledního z vrcholící letošní série článků v listopadovém čísle našeho časopisu o jídle jsou Robert Kunzig a fotograf Brian Finke. Zde je malá ochutnávka.

Dilema masožrouta: Škodí naší planetě obliba hovězího?

Články
Náš člověk v Keni: Africké kozy a proč je mám rád
Známý “zuřivý reporter” Jakub Zahradníček se rozhodl, že je mu tahle země malá a odjel do pravé Afriky. Už několik let se mu druhým domovem stala Keňa. Budete zde pravidelně nacházet jeho postřehy a zážitky. Tentorkát kozí gastronomické.

Náš člověk v Keni: Africké kozy a proč je mám rád

Články