Video: Slonice zachránila mládě na poslední chvíli

Při koupání v thajské sloní rezervaci se slůně během okamžiku oddělilo od stáda. Marně bojovalo s divokou řekou. Naštěstí pohotově zareagovala slonice Ponsawan.

Slon indický původně obýval tropické deštěné lesy. Dnes patří mezi ohrožené druhy.
Slon indický původně obýval tropické deštěné lesy. Dnes patří mezi ohrožené druhy.
Zdroj: www.elephantnaturepark.org

Sloní park Elephant Nature Park se ukrývá nedaleko thajského města Chiang Mai. Je přístupný veřejnosti. Návštěvníci tak mají skvělou možnost setkat se se slonem indickým, který patří mezi ohrožené druhy zvířat. Vzhledem k tomu, že jde o rezervaci, mezi mláďaty jsou často sirotci. Dospělí sloni se zase většinou zotavují ze zranění. Některé z nich majitelka parku zachránila před smrtí poté, co byli svými majiteli dlouhou dobu týráni.

Stádo si vytvořilo pevné pouto. Důkzem je situace, která se stala před pár dny. Při koupání v řece strhl proud mládě jménem Yindee, které se náhle oddělilo od ostatních. Nemělo dostatek sil dostat se na břeh. Naštěstí si ho všimla slonice Ponsawan, která se o něj ráda stará. Během chvilky byla u něj a snažila se mu pomoci. Trpělivě se za slůně postavila a tlačila ho předníma nohama, až se oba bezpečně vrátily k ostatním.

Zdroj: Youtube

Mohlo by vás zajímat: