Nejkrásnější fotografie zvířecích očí: Poznáte je?

O arménském fotografovi Surenu Manvelyanovi jsme už psali. Specialista na fotografování očí zachycuje především ty lidské, ale občas pořídí i fascinující snímek zvířecích očích.

Nejkrásnější fotografie zvířecích očí: Poznáte je?

Pohled do očí vám nejlépe řekne, s kým máte tu čest. To platí u lidí. U zvířat, zejména těch dravých, je naopak pohled do očí často tím posledním, co na zvířeti spatříte… Suren Manvylyan dokáže fotit oči, jako málokdo jiný. Zkuste uhodnout, jakému zvířeti oči na fotografii patří. Správné odpovědi najdete na konci článku.

 

Zvířecí očiFotografie číslo 1:

Tyto oči patří: 

a) slimákovi

b) chobotnici

c) mořskému krabovi

 

 

 

Fotografie číslo 2:

Tyto oči patří:

a) kryse

b) psu huskymu

c) siamské kočce

 

 

 

 

Zvířecí očiFotografie číslo 3:

Tyto oči patří:

a) kaprovi

b) žábě

c) slepici

 

 

 

Zvířecí očiFotografie číslo 4:

Tyto oči patří:

a) lamě

b) morčeti

c) koni

 

 

 

Zvířecí očiFotografie číslo 5:

Tyto oči patří:

a) orlovi

b) leguánovi

c) anakondě

 

 

 

Zvířecí očiFotografie číslo 6:

Tyto oči patří:

a) koni

b) krávě

c) tygrovi

 

 

 

Zvířecí očiFotografie číslo 7:

Tyto oči patří:

a) krokodýlovi

b) zmiji

c) kočce

 

 

 

Zvířecí očiFotografie číslo 8:

Tyto oči patří:

a) jezevci

b) fretce

c) hyeně

 

 

 

Zvířecí očiFotografie číslo 9:

Tyto oči patří:

a) siamské kočce

b) psu huskymu

c) lednímu medvědovi

 

 

 

Zvířecí očiFotografie číslo10:

Tyto oči patří:

a) hroznýšovi

b) ještěrce

c) klokanovi

 

 

 

Zvířecí očiFotografie číslo 11:

Tyto oči patří:

a) koni

b) králíkovi

c) kobře

 

 

Zvířecí oči

Fotografie číslo 12:

Tyto oči patří:

a) morčeti

b) koalovi

c) kajmanovi

 

 

 

SPRÁVNÉ ODPOVĚDI: 1A, 2C, 3A, 4B, 5B, 6A, 7A, 8C, 9B, 10 A, 11B, 12C

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články

Jsme na Facebooku

Večer v TV

Celý program

Přihlášení k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a neuniknou vám žádné novinky z webu i časopisu National Geographic.