Léto se blíží a vy stále nevíte, kam na dovolenou? Letošním hitem je Turecko

KOMERČNÍ SPOLUPRÁCE: Zatímco někteří plánují letní dovolenou už rok dopředu, jiní nemají ani v květnu potuchy, kam by se letos měli vydat. Jediné, o čem mají jasno, je, že chtějí k moři a nechtějí za dovolenou zaplatit majlant. Jak ale vybrat zájezd, když nevíte, kam vyrazit?

Turecko letos čeká rekordní rok, nejen Češi se do země opět vrací, a místní nic nenechávají náhodě.
Turecko letos čeká rekordní rok, nejen Češi se do země opět vrací, a místní nic nenechávají náhodě.
Zdroj: PR

I přestože je řada lidí, kteří vědí, kam na dovolenou a co od ní očekávat, najde se i nemalé množství těch, kteří tápou. Pakliže se k té druhé skupině řadíte i vy, pak nejspíš nevíte, odkud začít, vybrat vhodný zájezd totiž v takové situaci není vůbec lehké.

Dovolenou si chcete především užít a nestresovat se?

Na vážkách jsou obvykle ti, kteří si chtějí na dovolené především odpočinout a ničím se nestresovat. Rádi by tak zájezd k moři, krásné počasí, příjemné ubytování, kvalitní služby a dostatek jídla a pití. Jestliže jsou toto i vaše požadavky, pak vybírejte hotelový komplex s bohatým animačním programem a s all inclusive stravováním. Díky tomu budete moci hodit starosti za hlavu a užívat si dosyta místní kuchyně, přes den relaxovat na lehátku u bazénu nebo na pláži s drinkem v ruce a večer si zpříjemnit u vína kulturním programem.

Jestliže vás pak třetí den polehávání a opalování omrzí, můžete se vydat na jeden z mnoha fakultativních zájezdů, které jsou plně v režii místních agentur a cestovní kanceláře, proto ani poznávání okolí pro vás nemusí představovat stres a zařizování. Jenže stále tomu něco chybí. Zapotřebí je ještě vybrat destinaci.

Nevíte, kam na levnou odpočinkovou dovolenou? Zkuste letos Turecko

Ptá-li se člověk blízkých a přátel, kam vyrazit na letní dovolenou, obvykle se mu dostane celé řady tipů. Řecko, Chorvatsko, Itálie, Egypt, Tunisko, Španělsko, Bulharsko, Černá Hora. Obdobný výčet najdete i na internetu a v nejrůznějších online diskuzích. Často se ale zapomíná na stále oblíbené Turecko, které splňuje i požadavek z úvodu, a to, že za dovolenou v této zemi nezaplatíte majlant.

Turecká měna ztrácí na síle, což oceňují především turisté, kteří se tak mohou těšit z levné dovolené v Turecku. Zatímco v roce 2016 byla 1 turecká lira zhruba 8,10 Kč, dnes už je tomu něco málo přes 3,70 Kč. Kromě levných zájezdů se tak nízkých cen dočkáte i v restauracích a na trzích při nákupu suvenýrů.

Navíc Turecko je zemí mnoha dovolenkových destinací, a proto je z čeho vybírat. Mezi ty nejoblíbenější patří Alanya, Antalya, Kemer, Side, Bodrum, Izmir nebo Belek.

Turecko letos čeká rekordní rok, nejen Češi se do země opět vrací, a místní nic nenechávají náhodě. Pokud tak hledáte vhodný letní zájezd pro rok 2019, rozhodně Turecko nezatracujte. Čeká na vás moře a krásné pláže, slunečné počasí, nízké ceny a kvalitní služby.