2v1 aneb Vhoďte do pračky kromě prádla také maso nebo zeleninu

Iftach Gazit, student průmyslového designu z Izraele, přišel se zajímavým nápadem, jak ušetřit čas. Do pračky dáte kromě špinavého prádla i speciální sáček s jídlem. Ve stejnou chvíli tak vyndáte čisté tričko i vonící večeři.

Při návrhu Sous La Vie sáčků se Iftach Gazit inspiroval úpravou sous-vide neboli způsobem pomalého vaření masa ve vakuu.
Při návrhu Sous La Vie sáčků se Iftach Gazit inspiroval úpravou sous-vide neboli způsobem pomalého vaření masa ve vakuu.
Zdroj: Profimedia.cz

Speciální sáčky na potraviny jsou vakuové, tedy připravené, aby zvládly delší dobu v horké vodě. Díky speciálnímu papíru Tyvek umožňují rovnoměrné vaření. A protože jsou vodotěsné, nedovolí, aby do jídla proniklo cokoli, co tam nepatří.

„Sous-vide je dokonalý způsob, jak uvařit maso. Místo abyste trávili hodiny v kuchyni, zajistí vám přípravu pokrmu prací program syntetických materiálů. A vaření zeleniny? Stačí přidat sáček k bavlněnému prádlu," vysvětluje svůj záměr Iftach Gazit, student Becalelovy akademie umění a designu v Izraeli.

Zdroj: Profimedia.czGazit prototyp svých sáčků doplnil o informaci, jak kombinovat prací programy s přípravou jednotlivých pokrmů. K nápadu ho vedla skutečnost, že od druhé světové války stoupl počet žen, které začaly pracovat a zbylo jim méně času na péči o domácnost. Student zároveň myslel na bezdomovce, které nemají možnost, kde si uvařit jídlo. Nonstop prádelny spolu se speciálními sáčky by jim v tom mohly pomoci.

„Bylo by vtipné vymyslet recepty na jídlo v pračce," dodává student, který se se svojí ideou dotkl také skutečnosti, jak nás naše zaneprázdněnost nutí k trochu bláznivým krokům, jako je vaření a praní v jednom.

Mohlo by vás zajímat: