Krystalový deodorant: přírodní pomocník prorazí nepříjemný zápach

Příroda má neuvěřitelnou sílu a poradí si skoro se vším. Třeba i s nepříjemným zápachem. Může za to minerál zvaný Alunit. Skládá se z draselných a hliníkových solí a tyto látky mají úžasnou schopnost ničit mikroorganismy. Je důležité vědět, že odér potu není způsobený samotným potem, ale bakteriemi, které se v něm množí. Odstraněním mikroorganismů se tak vyřeší samotný zápach. A právě to je hlavní výhodou krystalového deodorantu – zabíjí bakterie a dezinfikuje pokožku.

Zdroj: Pexels.com

Těžba deodorantů tohoto typu navíc probíhá ručně. Lze je různě pojmenovat: krystalový deodorant, kamenec, minerál, krystal a přírodní deodorant.

V běžném deodorantu jsou soli hliníku odpovědné za prevenci pocení. V současné době se provádí laboratorní studie ohledně vlivu solí hliníku na lidské zdraví, ale již nyní můžeme říci, že krátkodobý efekt má negativní vliv na organismus. U mnoha lidí se ale vyskytují problémy, jako je zánět lymfatických uzlin, kožní alergické reakce, vyrážky a svědění.

Pokud už si nějakou dobu vybíráte stejný deodorant či antiperspirant, pečlivě si prostudujte jeho složení. Pokud přípravek obsahuje aluminiumchlorid, aluminiumchlorhydrat nebo aluminium chlorohydrate, doporučujeme vám takový nákup odmítnout.

Zdroj: Pexels.com

Proberme si podrobněji výhody ochrany proti zápachu potu pomocí krystalového deodorantu:

  • Je vyroben z přírodního materiálu, což znamená, že neucpává póry různými syntetickými látkami. Mohou jej používat těhotné a kojící ženy.
  • Neblokuje potní žlázy, a proto nenarušuje termoregulaci těla. To je důležité zejména v případě namáhavé fyzické činnosti nebo v horkém počasí.
  • Nezpůsobuje alergie a podráždění pokožky.
  • Nezanechává lepkavé zbytky a nezpůsobuje pocit pnutí.
  • Působí protizánětlivě, zlepšuje stav pokožky podpaží po holení.
  • Má dlouhodobý účinek (24 hodin).
  • Jeden krystalový deodorant s každodenním používáním vystačí déle než rok.
  • Neobsahuje oleje a emulze, které by mohly znečistit oblečení.

Minerální deodoranty jsou neškodné a hypoalergenní! Nejlepším důkazem toho jsou pudry pro novorozence na bázi kamence.

Zdroj: Pexels.com

Jak je používat?

Kůže musí být důkladně očištěná a vysušená. Krystalový deodorant lehce navlhčete vodou a naneste na pokožku podpaží. Počkejte několik minut, dokud produkt na pokožce úplně vyschne a poté se můžete obléknout.

Kromě přímého účelu můžete krystal použít také jako:

  1. Přípravek na zklidnění pleti při vyrážkách a akné. Je nutné krystal navlhčit, rovnoměrně nanést na pleť a nechat zaschnout.
  2. Po holení. Krystalem projděte oholené oblasti po použití holicího strojku. Postupem času si všimnete, že podráždění po holení bude mnohem menší nebo úplně zmizí.
  3. Přípravek k urychlení hojení řezů a škrábanců. Drobné rány se zahojí rychleji, pokud je ošetříte krystalem podle výše uvedených pokynů.
  4. Krystalový deodorant pomáhá bojovat i proti nepříjemnému zápachu nohou. Stejně tak si namočte nohy a naneste deodorant na pokožku chodidel. Poté nezapomeňte deodorant důkladně vyčistit!