OBRAZEM: Nejkrásnější jarní mláďata ze zoo z celého světa

Vybrali jsme pro vás ta nejzajímavější a nejkrásnější mláďata ze zoo po celém světě. A nebylo to jednoduché…

OBRAZEM: Nejkrásnější jarní mláďata ze zoo z celého světa
OBRAZEM: Nejkrásnější jarní mláďata ze zoo z celého světa
Zdroj: archiv

Mláďata se rodí ostošest. O všech nestačíme napsat, jakkoli bychom rádi. A tak pro vás zase vybíráme to nejzajímavější. 

V zoo v americkém Nashville se narodili levharti obláčkoví. V únoru se narodila dvojčata a nyní v březnu je doplnili další dva levharti. “Nashville Zoo je pouze jedna ze 3 zoo ve Spojených státech, kde se v současnosti mláďata chovají," tvrdí Karen Riceová, jejich pečovatelka. "Tato mláďata jsou pro populaci levhartů obláčkových nesmírně důležitá." 

Podívejte se na video:

V Saint Louis Zoo se narodila hned 4 lvíčata. Dvě z nich ale zemřela, protože je jejich matka Cabara nebyla schopná všechny nakrmit. Zbylá lvíčata jsou v péči chovatelů. "V přirozeném prostředí je běžné, že až polovina mláďat nepřežije," vysvětluje Steve Bircher, pečovatel ze zoo v Saint Louis. “Mláďata rostou jako z vody, a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by neměla být zdravá.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve vídeňské zoo v Schönbrunnu se narodila mláďata surikat. "Narodila se ještě na konci února, slepá a bez kožichu, a tak ještě dalších pár týdnů strávila v bezpečí nory," vysvětluje Dagmar Schratterová, ředitelka zoo. Matka mláďata stále kojí, ale za pár týdnů si už budou pochutnávat na hmyzu, který je součástí jejich jídelníčku. Surikaty žijí ve skupinách a každý jedinec má přesně vymezenou roli, takže například o malé se nestará jen jejich matka, ale i chůvy, které skupina vybere.

V Safari West Zoo v Kalifornii se narodil papoušek lori. Na fotografii je mu šest dní… Tito papoušci pochází původně z Austrálie, východní Indonésie a Papuy-Nové Guineje.

Malá sifaka Coquerelova je stejně jako ostatní lemuři ohroženým druhem. Žije na jediném místě – na Madagaskaru, ale tato malá sifaka se narodila v zajetí, v St. Louis Zoo. Po narození se mládě přidržuje na matčině břiše. Pak se ale mláďata s oblibou ráda vozí na zádech (viz hlavní fotografie ke článku nahoře).

V zoo v Torontu koncem minulého roku zahájili nový chovný program tučňáka brýlového. A byl úspěšný, první ptáčata se už narodila. Museli se jich ujmout pečovatelé, protože je rodiče odmítli. Tento druh tučňáka jako jediný hnízdí na pobřeží Jižní Afriky. 


Zdroj: zoonewborns.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články