Po Vánocích udělal největší radost slonům

Sedmdesát let starý smrk ztepilý, který přijel do Prahy na konci listopadu z Jičínska, aby se na Staroměstkém náměstí stal vánočním stromem pro rok 2016, doputoval až do pražské zoologické zahrady.

Slůňata, zejména Maxmilián, se o větve a stromky se svými matkami doslova přetahovala.
Slůňata, zejména Maxmilián, se o větve a stromky se svými matkami doslova přetahovala.
Zdroj: Petr Hamerník, ZOO Praha

Velké nadšení zavládlo v Pavilonu slonů, kde se slonice se slůňaty o větve doslova přetahovaly. Slůňata, na rozdíl od svých matek, stromky ještě pochopitelně nejedí, ale považují je za skvělou zábavu.
Ani silný mráz nezabránil bizonům, aby si pochutnali na větvích z vánočního smrku ze Staroměstského náměstí.Zdroj: Petr Hamerník, ZOO PrahaZvířata si pochutnala i na menších stromcích, které se během Vánoc neprodali. Někteří dostali obrovské smrkové větve do výběhu, jiní si pochutnávali v teple svých pavilonů. Ani silný mráz nezabránil tomu, aby se do nich s chutí pustili bizoni nebo třeba zubři.U zubrů bylo také veselo, větve a stromky létaly vzduchem po celém výběhu.Zdroj: Petr Hamerník, ZOO Praha Zásoba vánočních stromků vydrží zoo minimálně do konce ledna, takže se návštěvníci mohou těšit na zajímavou podívanou.

Mohlo by vás zajímat: