Tipy na jarní výlety na kole v okolí Prahy

Možná se už nemůžete dočkat, až teploty vystoupají o pár stupňů výš a vy tak budete moci vytáhnout svého dvoukolového společníka a vyrazit poznávat trasy ve svém blízkém okolí. Přinášíme tipy na jarní výlety na kole v okolí Prahy.

Zdroj: Unsplash.com

Na hezkou vyjížďku na kole nemusíte nikam daleko. I v okolí Prahy najdete spousty zajímavých tras, které se rozhodně vyplatí prozkoumat. Poznáte na nich jak přírodu, tak oblíbené české památky.

Hostivařský lesopark

Možná to ani nevíte, ale Hostivařský lesopark vznikl v 60. letech minulého století a to jako rekreační místo pro pražské Jižní město. Lesopark najdete vedle Hostivařské nádrže a pro jízdu na kole je ideální, pokud se chcete jet jen rekreačně projet a nezdolávat žádné obrovské túry.

Divoká Šárka

Dalším krásným pražským místem, který stojí za projížďku na kole, je Divoká Šárka. Tahle rozlehlá lesní oblast vás překvapí oslnivou scenérií a skalnatým údolím. Odpočinete si tu od ruchu velkoměsta a načerpáte čerstvý vzduch.

Stromovka

Park Stromovka naleznete přímo v srdci našeho hlavního města. Rychlou jízdu si zde kvůli velkému množství návštěvníků sice příliš nevychutnáte, ale naoplátku se pokocháte roztomilými jezírky nebo skalkami s nejrůznějšími květinami. A když vás přepadne hlad nebo žízeň, zastavit se můžete na malé občerstvení v některé z místních restaurací. Tenhle výlet hravě zvládnete jak na novém kole, tak na kole z bazaru.

Středočeská ovocná stezka

Chcete-li ven z Prahy, abyste nasbírali kilometry, vyrazte na ovocnou cyklotrasu, kterou naleznete mezi Kolínem a Českým Brodem. Vede většinou po polních cestách, takže se nemusíte bát velkého a pro cyklisty nebezpečného provozu.

Zdroj: Unsplash.com

Z Prahy na Karlštejn

Kdo by nemiloval hrad Karlštejn. Podél břehu Vltavy do Lahovic a dále okolo Berounky se dostanete až na tohle krásné památné české místo. Trasa vede po rovině, takže není příliš náročná.

Ze Štěchovic na Slapskou přehradu 

Pro milovníky kopců a delších tras tu máme výlet ze Štěchovic až na Slapskou přehradu. Těšit se můžete na překrásné výhledy, skalnaté stěny i zelená údolí. Jako bonus se otužilci navíc v samotném cíli budou moci i vykoupat. 

Posázaví a Velkopopovicko 

Tahle trasa je pro milovníky náročnějších úseků a dlouhých tras přímo ideální. Projíždět budete kosteleckými lesy a dojedete až ke středověké zřícenině hradu Zbořený Kostelec. Vyrazit můžete přímo z Prahy nebo se přibližte vlakem do zastávky Čerčany.

Tip: Nezapomeňte na pojištění nejen sebe, ale i kola. Nebo aspoň GPS lokátor, abyste měli kolo stále chráněné.