V Trentinu si užijete lyžování od svítání až do západu slunce

V Trentinu se lyžuje bez přehánění od časného rána až do noci. A při lyžování si vychutnáte také skvělé italské jídlo na horských chatách, jedinečnou přírodu Dolomit a pohostinnost milých Trentiňanů.

Lyžování pod hvězdami v bílém sněhu třpytícím se pod světly ramp může získat zcela nový rozměr s nádechem romantiky.
Lyžování pod hvězdami v bílém sněhu třpytícím se pod světly ramp může získat zcela nový rozměr s nádechem romantiky.
Zdroj: Trentino Marketing Photoarchive, photographers Alberto Bernasconi and Federico Modica

Zažijte na lyžích něco zcela nového. Nechte se vyvézt lanovkou v časných ranních hodinách k horské chatě a užijte si přírodní představení ranního úsvitu hýřícího mnoha odstíny červené v kulisách nádherných vrcholů Dolomit. Lanovky při této příležitosti otevírají o několik hodin dříve. Zážitek, který na vás čeká, ale rozhodně stojí za to.

Pak si vychutnejte v teple horské chaty vydatnou snídani v podobě výhradně lokálních produktů. Na snídaňovém stole nesmí chybět jogurt, čerstvý chléb, jablka, med, uzeniny, sýry, vejce, moučníky a další tradiční pokrmy. Potom už se můžete pustit dolů po čerstvém manšestru liduprázdných sjezdovek, které budete mít jen sami pro sebe. Takto neobvykle strávené ráno můžete zažít díky originální iniciativě Trentino Ski Sunrise, kterou si milovníci lyžování i dobrého jídla nemohou vynachválit. Originálně totiž tyto dvě vášně spojuje. Akce je zaměřena hlavně na lyžaře, ale nezapomíná ani na milovníky chůze na sněžnicích a pěších procházek. I ty doprovodí horští vůdci nebo tzv. "průvodci krajinou".

Když slunce zajde… lyže můžete nasadit i tak

Pokud se přes den dostatečně neunavíte a zbydou vám síly, určitě využijte možnosti vychutnat si sjezdovky po setmění. Zjistíte, že lyžování pod hvězdami v bílém sněhu třpytícím se pod světly ramp může získat zcela nový rozměr s nádechem romantiky. V Trentinu si můžete dopřát večerní lyžování na mnoha sjezdovkách zpravidla 2x týdně, informace o konkrétních dnech v daných oblastech vám rádi poskynou pracovníci místních turistických kanceláří.
Nejslavnější sjezdovkou, která rozsvítila večer světla ramp jako úplně první, je Canalone Miramonti v oblasti Madonna di Campiglio. Večerní lyžování si užijete i v mnoha dalších údolích Trentina – Val di Sole, Passo Tonale, Val di Fiemme, Val di Fassa, San Martino di Castrozza, Valsugana, na náhorních plošinách Paganella a Folgaria, Lavarone e Luserna i na hoře Monte Bondone.

Neobvykle strávené ráno můžete zažít díky originální iniciativě Trentino Ski Sunrise, kterou si milovníci lyžování i dobrého jídla nemohou vynachválit. Originálně totiž tyto dvě vášně spojuje.

Večer si přijdou na své i běžkaři, proběhnout se mohou např. po osvětleném 3 km dlouhém okruhu v oblasti Pinzolo - Carisolo, po stejně dlouhém okruhu vedoucím lesem a kolem jezera Molveno nebo na dvoukilometrovém okruhu na náhorní plošině Bretonico. Snowpark Colverde v San Martino di Castrozza umožňuje zkoušet svoje skoky po západu slunce také vyznavačům freestylu.
A pokud si chcete po setmění vyzkoušet pro změnu nějakou jinou zábavu než lyže, nenechte si ujít sjezd na nafukovacích gumových duších na tubingové dráze a sjezd na saních po sáňkařské dráze Moos na náhorní plošině Folgaria, Lavarone e Luserna. V Trentinu se tedy rozhodně nebudete nudit ani večer. Můžete pokračovat ve sportovní zábavě nebo si vychutnat romantickou večeři na některé z kultovních horských chat.