Skutečný král zvířat: Věděli jste, že řev lva je slyšet až osm kilometrů daleko?

Jedineční lovci. Draví predátoři. Statné kočkovité šelmy. Lvi, tygři, gepardi, jaguáři či pumy jsou úžasné velké kočky vážené po celém světě, přesto v současnosti patří tato velkolepá zvířata k nejohroženějším druhům na Zemi.

Své schopnosti poměří lev, tygr a gepard. V přírodě jsou sebevědomí, dominantní a nebojácní. Odborník na divoká zvířata Boone Smith chce u velkých koček otestovat jejich inteligenci, agilitu, smysly a instinkt.
Své schopnosti poměří lev, tygr a gepard. V přírodě jsou sebevědomí, dominantní a nebojácní. Odborník na divoká zvířata Boone Smith chce u velkých koček otestovat jejich inteligenci, agilitu, smysly a instinkt.
Zdroj: Nat Geo Wild

Nat Geo Wild již po šesté v cyklu dokumentů představí mimořádné druhy velkých koček. Odborník na divoká zvířata Boone Smith je zpátky a tentokrát vás bude provádět dokumentem Hry velkých koček. Boone vytvořil výzvy, ve kterých poměří své schopnosti lev, tygr a gepard. V přírodě jsou sebevědomí, dominantní a nebojácní, ale až doposud nemuseli čelit tomu, co je čeká. Boone chce u velkých koček otestovat jejich inteligenci, agilitu, smysly a instinkty zabijáka. Po čtyřech disciplínách zahrnující lov, skákání, hledání a chycení kořisti korunujeme nesporného krále mezi velkými kočkami.

Zdroj: null

Dále v rámci cyklu uvidíte film Mizející králové: Lvi pouště Namib, ve kterém budete sledovat život pouštních lvů žijících v drsném prostředí na Pobřeží koster. V dokumentu Zabijáci od jezera se dozvíte o osudu tří lvů v údolí Zambezi. Musejí se naučit žít v unikátní ale nebezpečné divočině , aby se z nich stali majestátní samci a vládci zdejší oblasti. Dvoudílný dokument Smečka odhalí tajný život lvů a díky speciálním technikám, jako je kamera s termovizí, upozorní na unikátní chování lvů uvnitř smečky.

Zdroj: null

Měsíc s velkými kočkami není pouze série dokumentů, ale jedná se o rozšíření snah hnutí Big Cats Initiative, což je dlouhodobého úsilí National Geographic Society a Nat Geo WILD zastavit pytláctví, chránit přirozené prostředí šelem a zdůraznit skutečnost, že tyto zásadní kroky jsou nezbytné pro záchranu velkých koček. Jejich snahy zahrnují projekty environmentální ochrany i vzdělávací a hospodářskou iniciativu, jež upozorňuje na rapidní pokles populace velkých koček. Pro více informací o Big Cats Initiative a možnostech, jak se zapojit, navštivte www.causeanuproar.com.

Zdroj: null