Neuvěřitelné video: Zaříkávač lvů se kočkuje a hraje fotbal s divokými šelmami

Kdo se chce pomazlit se lvem, není odvážný hrdina, ale bláznivý sebevrah. V rezervaci u jihoafrického města Broederstroom však žije člověk, který se s králi zvířat mazlí denně, a dokonce s nimi čutá mičudu. A vůbec to není blázen, natož sebevrah.

Kevin Richardson hraje kopanou se lvy.
Kevin Richardson hraje kopanou se lvy.
Zdroj: Youtube

Kevin Richardson si vysloužil přezdívku "zaříkávač lvů". Lvi ho doprovázejí při toulkách parkem, něžně ho objímají, nechají ho povozit na svém hřbetu. Když na něho nečekaně skočí, není to výraz agrese, ale výzva ke hře a mazlení. Jedinečný vztah mezi člověkem a
vem přibližuje následující video:

Zdroj: Youtube

Ačkoli lvi na videu působí jako roztomilé a lísavé kočičky, nikdy nezkoušejte Kevina Richardsona napodobovat. Za jeho přátelským vztahem s nebezpečnými šelmami stojí dlouhé roky práce i škrábanců. Sám se přitom nikdy nepokouší pracovat se lvy odchycenými ve volné přírodě, všichni jedinci z jeho parku ho znají od narození a jsou na něj zvyklí.

Richardson ovšem odmítá, že by si krále zvířat podmaňoval a získával nad nimi moc. Kočkovitá šelma není pes a na autoritativní jednání neslyší. Chovatelův vztah se lvy je prý vybudován čistě na vzájemném respektu a lásce.

ŽRALOČÍ RÁJ SE NA KOKOSOVÉM OSTROVĚ PROMĚNIL V KRVAVÉ PEKLO

Návštěvníci parku se však musejí mít na pozoru. To, že lvi milují svého chovatele, ještě neznamená, že mezi sebe přijmou i jiné lidské bytosti. Svědčí o tom nedávný tragický incident, při němž v Richardsonově parku zemřela mladá žena. Zběhlý lev ji napadl a na místě roztrhal. 

Netradiční koníček vynesl Richardsonovi celosvětovou pozornost, on sám ale podobná videa netočí kvůli vlastní slávě. Jde mu o hlavně o to, aby veřejnost získala povědomí o potřebě chránit velká zvířata Afriky, jejichž počet se drasticky snižuje vlivem trofejního lovu. Ten je v oblasti jižní části afrického kontinentu stále velkým byznysem, zahraniční turisté jsou ochotni zaplatit až 40 000 dolarů za zastřelení lva.

VIDEO: OPICE-ALKOHOLIČKY. NA PLÁŽI KRADOU TURISTŮM DRINKY A PAK SE JIMI OPÍJEJÍ

Související články