ŠTÍTEK: Angelina Jolie

Díky své síle a pozitivitě Veronika Pirklová porazila rakovinu prsu.
„Srovnat se s tím, že budu nemocná, bledá, plešatá, protivná a ještě k tomu bez prsou, bylo náročné,“ povzdechla si Veronika Pirklová z Rudoltic nedaleko Lanškrouna. Ze zdravotní sestřičky se rázem stala onkologická pacientka s rakovinou prsu. Svou nemocí se ale maminka dvou dětí nenechala převálcovat. Díky své síle a pozitivitě zvládla nemoc porazit.

Veronika z Rudoltic: Rakovina mi vzala prsa, ne mozek. Teď pomáhá ostatním

Pardubicko
Matka Cherrie Mahanové Janice McKinneyová ukazuje snímek své dcery z doby před zmizením (fotografie pochází z roku 2011)
V únoru 1985 ve Spojených státech amerických beze stopy zmizela osmiletá Cherrie Mahanová. Policistům se ani za téměř 40 let nepovedlo zjistit, co přesně se s ní stalo. Naděje, že se kauzu podaří vyřešit, přitom na chvíli svitla. Nedávno se totiž ozvala žena, která říkala, že je dlouho pohřešovanou dívkou. Vyšetřovatelé její tvrzení ale vyvrátili. Případ zmizení dítěte se díky tomu ovšem alespoň znovu dostal do amerických médií. A připomněl, že se mnohdy najdou lidé, kteří se snaží podobných tragédií zneužít.

Zmizení Cherrie Mahanové: Už 39 let si policie neví rady. Matka má svou teorii

Svět
Hollywoodský pár Ryan Gosling a Eva Mendes
Seznámit se s „panem Božským“ je čím dál těžší i pro běžnou ženskou populaci, natož pro celebrity. Řekněme na rovinu, založit si Tinder či jinou seznamku je pro slavné dost nemožná mise. A jelikož tráví většinu života na natáčeních, která trvají i několik měsíců v kuse, není zbytí a musejí pokukovat po kolezích ze štábu nebo po titulních postavách.
4 fotografie

Lásky herců před i za kamerou. Některé ztroskotají před oltářem, jiné trvají

Společnost
Ewan McGregor a Clara McGregorová ve filmu Druhá šance (You Sing Loud, I Sing Louder).
Další hvězdný skalp se podařilo ulovit Mezinárodnímu filmovému festivalu Karlovy Vary (MFF). Cenu prezidenta MFF KV převezme letos představitel legendárního Obi-Wana Kenobiho ze Star Wars Ewan McGregor, který v Karlových Varech zároveň představí nový snímek Druhá šance. V něm si zahrál po boku své dcery Clary, i ona bude hostem letošního ročníku MFF KV. Cenu prezidenta festivalu převezme i držitelka Oscara Alicia Vikanderová.
3 fotografie

Hvězda první velikosti Ewan McGregor převezme cenu na karlovarském festivalu

Karlovarsko
Hana Kalvachová
/ROZHOVOR/ Hanku Kalvachovou znají lidé v Jičíně jako éterickou usměvavou ženu plnou energie, často schovanou za objektivem fotoaparátu. Profesionální fotografka a máma dvou holčiček v srpnu vystavila sérii svých fotografií tanečnic z ateliéru Zuzany Richterové v jičínské kavárně Amos, na kontě má ale i focení stovek českých i zahraničních celebrit. 
9 fotografií

Fotila Gotta i Pitta. Bývalá bulvární fotografka ukazuje lidem, že jsou krásní

Jičínsko
Z filmu Nebezpečná rychlost
Jan Kaufman je výzkumník v Centru HiLASE v Dolních Břežanech, které se zabývá vývojem nové generace laserů a jejich využitím v průmyslu. Jde ale také o velkého milovníka akčních, kriminálních a vědecko-fantastických filmů. Jen ho při jejich sledování trochu ruší fyzikální nesmysly, kterých se scenáristi a režiséři dopouštějí. Přednáší o nich veřejnosti, pouští dotyčné ukázky a popularizuje tak základní fyzikální zákonitosti. Jedno z jeho vystoupení proběhlo i na červnovém Veletrhu vědy v pražských Letňanech.
3 fotografie

Auta letí do vzduchu, náboje opisují oblouky. Vědec rozebral chyby ve filmech

Věda
Brad Pitt.
Od miláčka žen Brada Pitta přes jeho bývalou partnerku herečku Angelinu Jolie až po Margot Robbiovou, jejíž jméno se v posledních týdnech skloňuje v souvislosti s připravovaným snímkem Barbie. Všechny tyto hvězdy stříbrného plátna mají kromě krásy a talentu společného ještě něco. A tím je hranatý tvar obličeje. Vědci se v nové studii zaměřili na to, jak rysy ve tváři souvisí s naším chováním.
7 fotografií

Sexuální apetit či agresivita. Tvar obličeje o člověku prozradí mnohá tajemství

Věda
Americká herečka Angelina Jolie se v ukrajinském Lvově fotografuje s fanoušky, 30. dubna 2022
V západoukrajinském Lvově je americká herečka Angelina Jolie, informují ukrajinská média. Herečka přijela na hlavní nádraží ve Lvově přivítat vnitřně vysídlené Ukrajince, kteří přijeli evakuačním vlakem z Pokrovska v Doněcké oblasti, informoval list Kyiv Independent. Podle ruské služby BBC se hollywoodská hvězda, která je známá svým zapojením do charitativních projektů, objevila v jedné z místních kaváren.
144 fotografií

Do Lvova přijela americká herečka Angelina Jolie, navštívila uprchlíky

Státy mimo EU
Antonio Banderas
Patří k umělcům, kteří okamžitě zaujmou svým fešáckým zjevem a temperamentem. Na kontě má pěknou řádku filmů, díky nimž se stal jedním z nejpopulárnějších herců současnosti. Rodák ze španělské Malagy Antonio Banderas dnes oslaví šedesáté narozeniny. Při této příležitosti na facebooku uvedl, že byl pozitivně testován na koronavirus, nemoc covid-19 má však u něj lehký průběh. 
12 fotografií

Fešácký vzhled i typický temperament. Antonio Banderas slaví 60. narozeniny

Film a televize
Herečka Scarlett Johansson se na Comic Conu v americkém San Diegu rozpovídala o chystaném filmu Black Widow (Černá vdova)
Byl to napínavý zápas. Včera bylo dobojováno. Studio Marvel potvrdilo vítěznou pozici, když oznámilo, že jeho komiks Avengers: Endgame dosáhl zisku přes 2,790 miliardy dolarů. Snímek završující ságu marvelovských supermanů trumfl letitou jedničku, Avatara Jamese Camerona z roku 2009. Ten celosvětově utržil 2,789 miliardy dolarů (téměř 64,5 miliardy korun podle tehdejšího kurzu), teď se tedy posunul na druhou příčku.

Muži na ústupu. Kinům vládnou superženy

Film a televize