ŠTÍTEK: autobusové nádraží

Taxi. Ilustrační foto.
Liberecké taxi služby nabízejí kromě běžného převážení zákazníků i speciální dopravu. Některé vás svezou i s domácím mazlíčkem, jiné nabízejí přepravu nákladu až do 3,5 tuny. Kdo dojíždí pravidelně k lékaři, může to mít se slevou. Problém není ani platba kartou, objednání odvozu přes aplikaci nebo odvoz vás i vašeho vozu třeba z restaurace pozdě večer. Ceny taxíků se různí, dvě liberecké firmy mají jednotnou cenu kamkoli po Liberci.

Po Liberci taxíkem: Víme, kdo vás sveze se psem a kdo za 111 korun kamkoli

Liberecko
Vstup nového nádraží
Hranice možná za pár let zastíní město Přerov, které je odjakživa považováno za významný železniční uzel. Správa železnic představila v úterý v prostorách synagogy vítězný návrh nové podoby nádražní budovy v Hranicích. Moderní terminál počítá s propojením železniční stanice, kde budou zastavovat vysokorychlostní vlaky, rychlíky a běžné regionální spoje, s autobusovým nádražím.
28 fotografií

Přerov může závidět. Hranice budou mít nádraží od švýcarských architektů

Přerovsko
Vstup nového nádraží
Hranice možná za pár let zastíní město Přerov, které je odjakživa považováno za významný železniční uzel. Správa železnic představila v úterý v prostorách synagogy vítězný návrh nové podoby nádražní budovy v Hranicích. Moderní terminál počítá s propojením železniční stanice, kde budou zastavovat vysokorychlostní vlaky, rychlíky a běžné regionální spoje, s autobusovým nádražím.
28 fotografií

Přerov může závidět. Hranice budou mít nádraží od švýcarských architektů

Hranicko
Tak vypadá nově postavený vjezd a výjezd z jabloneckého autobusového nádraží dnes.
Po více než třech měsících rekonstrukce se od pondělí 22. července znovu otevřela ulice Luční v Jablonci nad Nisou. Most po němž vede hlavní vjezd na jablonecké autobusové nádraží, byl v havarijním stavu. Na jaře byl zbourán a nahrazen novou konstrukcí. Stavba, která stála městský rozpočet 3,2 milionu korun bez DPH, byla dokončena o týden dříve, než se původně plánovalo.

Autobusové nádraží v Jablonci má znovu vjezd. Most v Luční ulici je hotov

Jablonecko
Mezi získané pozemky mají patřit i ty, po kterých nyní vede nájezdová rampa pro autobusy na střechu brněnského autobusového nádraží Zvonařka.
/MAPA/ Poslední pozemky takzvaně do sbírky, aby v brněnské čtvrti Trnitá začalo vznikat nové hlavní vlakové nádraží pro Brno. K nabytí více než třiceti pozemků v katastrálním území Trnitá jsou nyní představitelé města blízko. Odkup za 186 milionů korun doporučili brněnští radní ke schválení zastupitelům. Parcely koupí od současného vlastníka, kterým je druhý nejbohatší Čech a brněnský rodák Daniel Křetínský.

Křetínského pozemky pod novým hlavním nádražím chce Brno, nákup dělí koalici

Brněnsko
Město Pec pod Sněžkou odkoupilo budovu České pošty, od 1. května provozuje poštovní pobočku.
„V Peci žiju od roku 1962 a pošta je tady celou dobu. Jsme moc rádi, že bude pokračovat. Je tady potřeba,“ řekl Dušan Porubský, který v Peci pod Sněžkou provozuje menší rodinný penzion. Město ke spokojenosti místních obyvatel uchránilo před prodejem do jiných rukou cennou budovu v centru horského střediska a do svých rukou převzalo i provoz poštovní pobočky. Ta funguje od 1. května v režimu pošta Partner. Pátečním podpisem smlouvy stvrdilo město odkup budovy s dvěma byty od České pošty za 29 milionů korun.
23 fotografií

Místní si oddechli. Město koupilo v Peci pod Sněžkou budovu České pošty i s byty

Krkonoše
Ilustrační snímek
Jablonec nad Nisou - Kvůli havarijnímu stavu byl v úterý 2. dubna zcela uzavřel most v ulici Luční. Stavbaři jej začali už bourat. Jeho uzavírka nijak neovlivní jakoukoli dopravu, autobusy k výjezdu či vjezdu na autobusové nádraží budou využívat jiné komunikace. Stavba potrvá do konce července a město za ni zaplatí přes tři miliony korun.

U jabloneckého autobusáku postaví nový most, dopravu neomezí

Jablonecko
Autobusové nádraží v Chomutově.
/VIDEO/ Autobusové nádraží v Chomutově by si podle cestujících zasloužilo vylepšit a prosvětlit. Pod přístřešky, které chrání před nepřízní počasí totiž bývá navzdory veřejnému osvětlení šero a nehostinně, proto by si podle nich prostor zasloužil pozdvihnout na vyšší úroveň. Město tak do něj během letoška zainvestuje zhruba 600 tisíc korun. Přidá lavičky i květináče se suchomilnými rostlinami.

Chomutovské autobusové nádraží čeká pár zásahů. Přibudou květiny a lavičky

Chomutovsko
Autobusové nádraží ve Zlíně, únor 2024.
Zlínský deník zmapoval současnou situaci ve Zlíně a vybral největší ostudy, které jsou dlouhodobým problémem města. V druhém díle jsme se zaměřili na autobusové nádraží. V anketě lze hlasovat pro největší ostudu a doporučit tak politikům, aby urychleně sjednali nápravu. Seznam zanedbaných budov, míst a území, které vás štvou, je redakce Deníku připravena rozšířit o vaše tipy. Pokud víte o ostudném či problémovém místě, pošlete nám tip na e-mail: iva.nedavaskova@denik.cz nebo dominik.pohludka@denik.cz.
29 fotografií

Ostudy Zlína, 2. díl: Autobusové nádraží je terčem kritiky dlouhodobě

Zlínsko
Nádraží v Šumperku hlídají kamery napojené na městskou policii.
Čtenáři spolu s redakcí sumpersky.denik.cz vybrali několik největších ostud, které dlouhodobě trápí Šumperk. V anketě dole lze hlasovat pro tu největší ostudu, a doporučit tak politikům, aby urychleně sjednali nápravu. Seznam zanedbaných budov, míst a území, které vás, obyvatele Šumperka, štvou, jsme připraveni rozšířit o vaše tipy. Stačí napsat na e-mail: petr.krnavek@denik.cz. Tentokrát jsme navštívili nádraží a další místa, kde společnost obtěžují opilí vagabundi.
5 fotografií

Ostudy Šumperka, 1. díl: vagabundi a opilci na nádraží

Šumpersko
Místní i vedení města se shodují, že jičínské autobusové nádraží nestačí na provoz, kterému je denně vystaveno.
Autobusové nádraží v Jičíně patří k dlouhodobě nejvíc palčivým bolístkám okresního města. Zatímco v okolních menších městech se podařilo v posledních několika letech autobusáky opravit a vystavět moderní, často i architektonicky cenné terminály, Jičíňáci pořád čekají na autobus na betonovém plácku s nedostatkem laviček, nedostatečným přístřeším proti dešti a s několika mobilními toaletami. Už sedm let má radnice v šuplíku obří projekt na vyřešení autobusové dopravy v Jičíně, je však tak drahý a náročný, že autobusák bude ještě dlouho jednou z ostud města.
23 fotografií

Ostudy Jičína: Důstojné a pohodlné autobusové nádraží jen tak nebude

Jičínsko
Historický snímek autobusového nádraží ve Dvoře Králové nad Labem.
Autobusové nádraží je ostudou Dvora Králové nad Labem. Své o tom ví i seniorka Miloslava, která ho využívá pravidelně. „Je to opravdu ostuda. Hlavně večer to je o strach. Schází se tu různé partičky a bezdomovci. Je to příšerné místo, přitom tudy jezdí i dálkové linky. Zázemí neexistuje. Není to dobrá vizitka města. Mělo by se s tím konečně něco dělat.“ Změna přijde a bude výrazná.
21 fotografií

Nová křižovatka se semafory a hala rozsvítí ostudné nádraží ve Dvoře Králové

Krkonoše
Autobusové nádraží v Jindřichově Hradci působí zanedbaným dojmem a cestujícím neposkytuje dostatečný komfort.
Autobusové nádraží v Jindřichově Hradci letos projde modernizací. Areál totiž v současné době působí zanedbaně a nenabízí cestujícím komfort, který je v jiných městech běžný. Společnost ICOM transport proto plánuje komplexní rekonstrukci areálu. Největší změnou bude nové zázemí. Čekárna se z administrativní budovy přesune do nových prostor a stavební úpravy čekají také venkovní areál.
31 fotografií

Autobusové nádraží v Hradci čeká modernizace. Dojde i na roky chátrající hotel

Jindřichohradecko
V anketě Deníku ostuda Českolipska jednoznačně vedlo autobusové nádraží v České Lípě. Lidem nejvíce vadí špatná občanská vybavenost a díra v plotě, kterou musí procházet, pokud si potřebují značně zkrátit cestu na vlak.
Jaká je největší ostuda Českolipska? Čtenáři Deníku si jednoznačně myslí, že to je autobusové nádraží v České Lípě. Lidem nejvíce vadí špatná občanská vybavenost a díra v plotě, kterou musí procházet, pokud si potřebují značně zkrátit cestu na vlak. Zlepší se zdejší prostředí v nejbližší době? A jaké jsou další pihy na kráse našeho okresu?  
18 fotografií

Ostuda České Lípy? Autobusové nádraží! Lidem vadí hlavně průchod na vlak

Českolipsko
Projekty, které se v Libereckém kraji v roce 2024 dokončí.
Milovníci plavání se v roce 2024 dočkají rekonstruovaného koupaliště v Dubici na České Lípě. V Liberci zase lidé najdou nové zázemí na autobusovém nádraží a konečně by měla být dokončená modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem. Deník připravil seznam TOP 5 projektů, které se v Libereckém kraji v roce 2024 dokončí.  Podívejte se, na co se můžete těšit.   

Tohle jsou TOP projekty, na které se v Libereckém kraji v roce 2024 můžete těšit

Liberecko