ŠTÍTEK: Baleáry

Rostislav alias Rosco Jergl původem z Ostravy provozuje na španělském ostrově Mallorca spolu se dvěma kolegy restauraci a bar 3 Chicos. Hitem je české pivo, ale i guláš nebo smažený sýr.
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich by ho za smažený sýr zpražil, ale to Rostislava alias Rosco Jergla v jeho podniku netrápí. V perle Středomoří na španělském ostrově Mallorca uspěl s českými populárními jídly. „Máme dost českých hostů, vedro nevedro, milují kombinaci guláše, knedlíků a piva. Slováci zase ‘vyprážaný‘ sýr,“ směje se rodilý Ostravák. Spolu se dvěma kolegy provozuje restauraci a bar 3 Chicos nedaleko od pláže a hlavního města Palma, které je velké asi jako Brno.
5 fotografií

Oblek vyměnil za kraťasy. Čech na Mallorce točí pivo ke guláši, hitem je smažák

Příběhy a rozhovory
Zaměstnanec hotelu H10 Costa Adeje Palace na kanárském ostrově Tenerife
Vláda španělského regionu Kanárských ostrovů dnes schválila opatření, dle kterého se turisté budou muset prokázat při příjezdu na souostroví negativním testem na koronavirus. Nová povinnost bude platit od začátku listopadu pro španělské i zahraniční turisty. Opatření má za cíl zabránit zavlečení nákazy na ostrovy během zimní turistické sezóny, píše agentura Reuters.
34 fotografií

Zpřísnění opatření. Kanárské ostrovy budou po turistech požadovat negativní test

Cestujeme