ŠTÍTEK: Barrandov

Na Pražském okruhu zažaly o prodlouženém víkendu práce na rekonstrukci úseku mezi dálničními kilometry 13,4 a 16,1, kde bude do července příštího roku vyměněn povrch vozovky v obou směrech.
Prozatím bez toho, že by to řidiči bolestně pocítili, začala během prodlouženého víkendu, prvního červencového, rekonstrukce tříkilometrového úseku Pražského okruhu neboli dálnice D0 mezi exitem 16 – Slivenec a Lochkovským tunelem. Zahájeny byly demontáže svodidel, což umožní rozšíření vozovky a převedení provozu v obou směrech do jednoho jízdního pásu, i úprava prostoru pro stavbu; následovat bude vybudování provizorního přejezdu středového dělicího pásu v úseku v okolí dálničního kilometru 16,3.
26 fotografií

Stavbu na Pražském okruhu budou řidiči proklínat. Jinak to prý ale nejde

Praha
Rekonstrukce PO mezi Lochkovem a Slivencem
V pátek 5. července začne rozsáhlá rekonstrukce téměř tříkilometrového úseku na Pražském okruhu (D0) mezi Lochkovským tunelem a křižovatkou ve Slivenci. Tato stavební akce zahrnuje nejen opravu vozovky, ale také vytvoření přejezdu středního dělícího pásu a prodloužení připojovacího pruhu, což usnadní nájezd vozidel na D0 ve směru od Barrandova. Práce, které jsou naplánovány na dvě stavební sezony, budou provázeny částečným omezením provozu.
3 fotografie

Provoz na Pražském okruhu mezi Lochkovem a Slivencem omezí na rok rekonstrukce

Praha
Zahájení III. a IV. etapy rekonstrukce Barrandovského mostu.
Oprava Barrandovského mostu v Praze bude delší, než silničáři očekávali. Důvodem je horší stav konzolí, tj. nosníků, na okraji mostu. Přesný datum ukončení oprav zatím není dán, stále ale platí, že rekonstrukce skončí letos. Novinářům to řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter. Původně měly opravy skončit do konce letních prázdnin.
31 fotografií

Oprava Barrandovského mostu bude delší, stále ale platí, že skončí letos

Praha
Zdeněk Troška s představitelkou drbny Kelišky Marií Švecovou na snímku z natáčení druhého dílu série Slunce, seno a pár facek.
Legendární film režiséra Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody slaví letos 40 let od uvedení do kin. Jakou náhodou vznikl, jak zasáhla cenzura a kdo si stěžoval až na Barrandově? Máme pro vás deset zajímavostí, které jste o filmu možná ani netušili. Podívejte se ve videu, jak na film zavzpomínal sám Zdeněk Troška v Malontech na Českokrumlovsku, kam se přijel podívat na ochotnické představení Slunce, seno, veselka. 
9 fotografií

Deset zajímavostí o filmu Slunce seno, jahody. Slavná komedie oslaví čtyřicítku

Českokrumlovsko
Barrandovský most
Silničáři letos opravách Barrandovského mostu v Praze uzavřou od 11. března do konce oprav nájezdnou rampu ze Strakonické. Řidiči budou po mostě jezdit v obou směrech ve třech namísto čtyřech jízdních pruzích. Novinářům to dnes řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a dopravní inženýr Technické správy komunikací (TSK) Michal Peterka. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, práce jsou naplánovány do konce letních prázdnin, uvedla už dříve TSK.
23 fotografií

Silničáři při opravě Barrandovského mostu zavřou v březnu rampu ze Strakonické

Praha
Barrandovský most - pokládka povrchu 22. srpna 2023.
Silničáři letos dokončí kompletní opravu Barrandovského mostu v Praze. Technická správa komunikací (TSK) sloučila zbylé práce naplánované pro roky 2024 a 2025 do jednoho roku. Práce začnou 11. března a potrvají do konce letních prázdnin. Silničáři se při nich zaměří na severní část mostu ve směru z Braníku na Smíchov. Novinářům to dnes řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a náměstek ředitele TSK Josef Richter. Loni a předloni TSK opravila část soumostí ve směru ze Smíchova do Braníku.
18 fotografií

Oprava Barrandovského mostu v Praze skončí letos, práce začnou 11. března

Praha
Ženy FbŠ Slavia Fat Pipe Plzeň (na archivním snímku florbalistky v bílých dresech) vyzrály v první lize na Mladou Boleslav i Spartu Praha.
Poslední prvoligový víkend tohoto roku vyšel florbalistkám Slavie Plzeň na jedničku. Západočešky tentokrát v rámci 17. a 18. kola západní skupiny druhé nejvyšší tuzemské soutěže vyrazily mimo svůj chrám a trip mohou považovat za úspěšný. V sobotu nejprve přehrály Mladou Boleslav těsně 4:3 a o den později loupily i v Praze na Barrandově, kde skolily Spartu 6:2.
27 fotografií

Slávistky se na pohárový mač s extraligovým Chodovem naladily vítězně

Ostatní sporty
Ženy FbŠ Slavia Fat Pipe Plzeň (na archivním snímku florbalistky v bílých dresech) vyzrály v první lize na Mladou Boleslav i Spartu Praha.
Poslední prvoligový víkend tohoto roku vyšel florbalistkám Slavie Plzeň na jedničku. Západočešky tentokrát v rámci 17. a 18. kola západní skupiny druhé nejvyšší tuzemské soutěže vyrazily mimo svůj chrám a trip mohou považovat za úspěšný. V sobotu nejprve přehrály Mladou Boleslav těsně 4:3 a o den později loupily i v Praze na Barrandově, kde skolily Spartu 6:2.
27 fotografií

Šest bodů. Florbalistky porazily Mladou Boleslav i pražskou Spartu

Florbal
Demonstrace na Malostranském náměstí.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Demisi, Fuj, Hanba – ale také třeba Výborně nebo To-je-pravda. Takovéto skandování se v pondělí odpoledne neslo Malostranským náměstím v centru Prahy. Tisíce účastníků sice hlasité, ale poklidné protivládní demonstrace organizované odborovými svazy reagovaly na to, co právě pronesli řečníci na pódiu. Odboroví šéfové zdůrazňovali, že je třeba zlepšovat, nebo alespoň nezhoršovat, vše možné. Zdravotnictví, školství, mzdy, ceny energií i ceny zboží, podporu domácího průmyslu, sociální zajištění, důchody…
50 fotografií

Přišel jsem i za ty, kteří už nemohou, říká protivládní demonstrant Josef

Praha
Florbalisté FbC Plzeň (na archivním snímku hráči v modrých dresech) nestačili v Praze na Barrandově na poslední ASK Orka Čelákovice.
Podruhé za sebou prohráli, podruhé navíc nedokázali vstřelit ani jeden gól. Florbalisté prvoligového FbC Plzeň tentokrát nestačili v rámci 11. kola na Čelákovice, jimž v aréně v Praze na Barrandově podlehli vysoko 0:6. Přestože výsledek hovoří jasnou řečí, tak jednoduché to domácí neměli. Ještě v 50. minutě totiž vedli pouze 1:0. Pak ale spustili gólový hurikán, kterým smetly veškeré naděje plzeňského protivníka.
56 fotografií

VIDEO: Plzeň vyšla zase střelecky naprázdno, z Prahy si přivezla kanára

Ostatní sporty
Slavnostní zprovoznění tramvajové tratě Holyně-Slivenec.
Pražský dopravní podnik (DPP) v pátek 13. října slavnostně uvedl do provozu dokončené prodloužení tramvajové trati z Holyně do Slivence. Asi půl kilometru dlouhý úsek naváže na trať ze zastávky Sídliště Barrandov do Holyně, kterou podnik zprovoznil loni v dubnu. Stavba měla vyjít podle dřívějšího vyjádření zástupců DPP na 233,1 milionu korun bez DPH. V neděli 22. října se DPP chystá zprovoznit také prodlouženou trať z Divoké Šárky na sídliště na Dědině.
15 fotografií

Zahájení provozu tramvají. První vozy projely po trati z Holyně do Slivence

Praha
Zatěžovací zkoušky Barrandovského mostu v 21:45.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Noční zátěžové zkoušky Barrandovského mostu nezjistily problémy ve statice mostu způsobné jeho rekonstrukcí, ani nezpůsobily vážné potíže v dopravě. ČTK to sdělila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Most silničáři zprovozní v neděli 3. září a dělníci v následujících dvou týdnech budou ještě mimo jiné upravovat povrch vozovky v místě jeho napojení na Jižní spojku a Dobříšskou ulici.
8 fotografií

Noční zátěžové zkoušky Barrandovského mostu. Problémy ve statice se neobjevily

Praha
Zatěžovací zkoušky Barrandovského mostu v 21:45.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Na pražském Barrandovském mostě začala ve středu 30. srpna večer zatěžovací zkouška, kterou skončí letošní část oprav jižní části mostu ve směru do Braníku. Na hlavní část mostu byly připravené najet z rampy ze Strakonické ulice nákladní automobily. Zkouška trvala do čtvrtečních 05:00. Stejná situace se bude opakovat i v noci na pátek 1. září ve stejný čas. Přes den bude most nadále průjezdný tak, jak je tomu od začátku letošních oprav, tedy v každém směru budou namísto čtyř pouze tři jízdní pruhy.
8 fotografií

Šest vozidel o hmotnosti 48 tun. Barrandovský most prochází zatěžovací zkouškou

Praha
Poslední kontrolní den rekonstrukce Barrandovského mostu - II.
/VIDEO,FOTOGALERIE/ Silničáři na pražském Barrandovském mostě dokončují letošní fázi oprav. Hotovy jsou mimo jiné spodní vrstvy, hydroizolace či zábradlí. Nyní pracují na povrchu vozovky. Most a rampa z ulice K Barrandovu se vrátí do běžného provozu v neděli 3. září v ranních hodinách. Ještě předtím provedou silničáři zátěžové zkoušky a po spuštění provozu budou ještě 14 dní dělat dokončovací práce. Novinářům to dnes řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter a vedoucí stavby z firmy Porr Martina Ředina.
20 fotografií

Letošní fáze oprav Barrandovského mostu se blíží se konci. Zbývá už jen týden

Praha
Mimořádný kontrolní den stavby pro média - Rekonstrukce Barrandovského mostu - II.etapa
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Na pražském Barrandovském mostě při letošní opravě klesl oproti běžnému stavu ve směru ze Strakonické do Braníku počet aut o deset procent na 63.700 aut denně. Stejný úbytek zaznamenali silničáři na Komořanské a o 11 procent na Dobříšské ve směru k mostu. Čtvrtina aut sice ubyla na Nuselském mostě ve směru z centra, ve směru do Legerovy se však zvýšil počet o 34 procent na 47.000. Víc aut oproti běžnému stavu projede také po Modřanské, Strakonické a po Pražském okruhu. Vyplývá to z analýzy Technické správy komunikací (TSK), kterou má ČTK k dispozici.
23 fotografií

Na Barrandovském mostě při opravě jede ze Strakonické do Braníku méně aut

Praha
Mimořádný kontrolní den stavby pro média - Rekonstrukce Barrandovského mostu - II.etapa
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Letošní opravy pražského Barrandovského mostu skončí do konce prázdnin a zprovozněn bude o víkendu před zahájením školního roku 4. září. Dělníci nyní betonují vyrovnávací vrstvu mostu, dělají izolace, mostní závěry nebo opravují ložiska mezi pilíři a hlavní konstrukcí mostu. Doprava v okolí mostu je hustá, ale plynulá. Novinářům to dnes řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), ředitel Technické správy komunikací (TSK) Jozef Sinčák a vedoucí stavby Martina Ředina. Oprava Barrandovského mostu působí největší potíže na Dobříšské a magistrále.
23 fotografií

Druhá etapa oprav Barrandovského mostu pokračuje. Zbývají poslední týdny

Praha
U chemičky v Záluží u Litvínova se otevřela vodíková stanice. Zdroj: ORLEN
Společnost ORLEN Unipetrol ve středu 28. června zprovoznila veřejnou vodíkovou stanici na benzince vedle své chemičky v Záluží u Litvínova. První stanice tohoto typu na Mostecku má parametry jako v březnu otevřená vodíková stanice na pražském Barrandově. Samoobslužné zařízení je otevřeno nonstop a slouží pro osobní auta, nákladní vozidla a autobusy. Novinka je součástí strategie bezemisního rozvoje skupiny ORLEN.
7 fotografií

Chemička otevřela u Litvínova vodíkovou stanici. Aut na vodík má přibývat

Mostecko
Jaroslav Štolba z Flash Barrandov SFX.
Světelná podívaná nad přehradou za tónů působivé hudby. Stovky, tisíce Brňanů i lidí z okolí zvedají fascinovaně hlavy k nebi. Sociální sítě plní amatérské i profesionální snímky. Brno žije ohňostroji. „Festival Ignis Brunensis je již uznávaným prestižním světovým festivalem. Brno tak patří do unikátní společnosti ohňostrojné Formule 1, spolu s tradičními místy, jako je Cannes, Monaco, Hannover, Montreal, Vancouver nebo festivaly v Číně a Jižní Koreji,“ řekl pro web www.ignisbrunensis.cz Jaroslav Štolba z Flash Barrandov SFX.
42 fotografií

Odpalovat ohňostroj můžeme v bílé košili, říká šéf techniků brněnského festivalu

Brněnsko
Barrandovský most v Praze. Archivní foto.
/FOTOGALERIE/ Silničáři začnou na pražském Barrandovském mostě vyznačovat dopravní omezení již tuto sobotu 13. května. Letošní fáze oprav mostu začne v pondělí 15. května a potrvá 92 dní, tedy do pondělí 14. srpna. Opravy zahrnou práce na levé straně mostu ve směru do Braníku a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. Novinářům to dnes řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a ředitel Technické správy komunikací (TSK) Jozef Synčák.
15 fotografií

Letošní fáze oprav na Barrandovském mostě začíná. Trvat bude tři měsíce

Praha