ŠTÍTEK: Beyoncé Knowles

Zpěvačka Beyoncé. Ilustrační snímek
Mysleli jste si, že za růst cen může válka na Ukrajině nebo výpadky v dodavatelském řetězci? Asi neznáte Beyoncé, napsal server BBC News. Začátek jejího turné ve Švédsku minulý měsíc vyvolal tak velkou poptávku po hotelech a restauracích, že se promítl do ekonomických statistik země. Květnová inflace 9,7 procenta byla vyšší, než očekávaly prognózy, a podle analytika z banky Danske Bank Michaela Grahna za tím částečně stojí právě americká popová superstar.

Kdo může za vysokou inflaci? Přispěla k ní i Beyoncé, kritizují zpěvačku Švédové

Státy EU
Rekordmankou v historii cen Grammy se stala jednačtyřicetiletá zpěvačka Beyoncé, která na letošním slavnostním udílení obdržela svůj 32. zlatý gramofonek
Rekordmankou v historii hudebních cen Grammy se stala jednačtyřicetiletá zpěvačka Beyoncé, která na letošním slavnostním udílení obdržela svůj 32. zlatý gramofonek. Ikona R&B tak překonala 26 let starý rekord britského dirigenta maďarského původu George Soltiho, který jich za celou svou kariéru získal 31. Zpěvák Harry Styles zvítězil v prestižní kategorii album roku, rapperka Lizzo získala ocenění za nahrávku roku. Objevem roku je Samara Joy a cenu za skladbu roku si odnesla 73letá bluesová zpěvačka Bonnie Raittová. Přehled všech oceněných najdete v článku.

Ceny Grammy ovládla Beyoncé. Zpěvačka pokořila historický rekord

Hudba
Catherine, princezna z Walesu zhubla díky Dukanově dietě
Zatímco některé diety, jako například paleo, jsou zacílené přímo na snižování hmotnosti, jiné, třeba očistné, kterou praktikuje Gwyneth Paltrow, mají zdravotní přesah. Co celebrita, to téměř jiná dieta. Vévodkyně z Walesu před svou svatbou spoléhala na rozfázovanou dietu, zatímco Ilona Csáková na to šla úderně a jak prozradila v časopisu Story, nadobro si odepřela mouku. Všechny dámy, které si hlídají stravu ale pojí jedno. Hlady se žádná z nich nemučí.
5 fotografií

Oblíbené diety celebrit: Slavné ženy se hlady rozhodně nemučí

Společnost
Anička a Vlado Škardovi tvoří módní doplňky a šperky v libereckém ateliéru Carbickova Crowns už od roku 2010.
/ROZHOVOR/ Anička a Vlado Škardovi tvoří módní doplňky a šperky v libereckém ateliéru Carbickova Crowns už od roku 2010. Za tu dobu přišli s několika úspěšnými výrobky, se kterými měli úspěch u zákazníků. Jejich korunky si koupila zpěvačka Beyoncé, televizní osobnost a influencerka Khloe Kardashian. Také se objevily na hlavách členek populární britské kapely Little Mix.
45 fotografií

S korunkami z Liberce dobývají svět. Jejich další zastávka je EXPO v Dubaji

Liberecko
Dara Rolins
/ROZHOVOR/ Už coby třináctiletá dívenka Dara Rolins (48) dobře věděla, kam ji srdce táhne, a v pubertě měla dokonce dost odvahy na to, aby se pustila do sporu s dospělými. Právě díky tomu, že se uměla vymezit, je nyní tam, kde je. „Každý máme jiné poslání, jinou cestu. Je moc důležité, aby člověk poznal, pro co byl zrozen, co ho činí šťastným a jak může činit šťastnými i ostatní,“ prozrazuje pro časopis Story zpěvačka, která se na špičce hudební scény drží už téměř čtyřicet let.
5 fotografií

Dara Rolins: Moje dospívání začalo trošičku dříve

Ženy
Timmy White při natáčení klipu k písni Never Stop Trying na Varhošti
Obrovský, nečekaný úspěch. To je absolutní vítězství v hudebních cenách rozhlasové stanice Evropy 2 i pro samotného Timmy Whitea z Litoměřicka. Ten za sebou minulý týden nechal celou mladou hudební špičku Česka včetně Bena Cristovao, Miraie nebo Lenny. V rozhlasových cenách proměnil nejen nominaci na zpěváka a píseň roku, ale podpořil ho vůbec největší počet hlasů.   
7 fotografií

Na off-line hraní se už těším, říká zpěvák Timmy White, který zastínil i Miraie

Hudba
Timmy White při natáčení klipu k písni Never Stop Trying na Varhošti
Obrovský, nečekaný úspěch. To je absolutní vítězství v hudebních cenách rozhlasové stanice Evropy 2 i pro samotného Timmy Whitea z Litoměřicka. Ten za sebou minulý týden nechal celou mladou hudební špičku Česka včetně Bena Cristovao, Miraie nebo Lenny. V rozhlasových cenách proměnil nejen nominaci na zpěváka a píseň roku, ale podpořil ho vůbec největší počet hlasů.   
7 fotografií

Na off-line hraní se už těším, říká zpěvák Timmy White, který zastínil i Miraie

Volný čas
Prostitutka. Ilustrační snímek
Pandemie covidu-19 mimo jiné uzavřela striptýzové podniky, masážní salony i veřejné domy. Některé ze sexuálních pracovnic založily internetové sbírky na pomoc svým kolegyním, které přišly o práci a jichž se zmocnila panika. Ve Španělsku covid-19 prohloubil nejisté postavení prostitutek, které tu nemají ani legální, ani nelegální postavení. Píše o tom agentura AFP.  
5 fotografií

Soulož v roušce a práce před kamerou. Koronavirus ovlivnil i prostitutky

Svět
Bradley Cooper.
„Nedejte na to, co o vás říkají ostatní. Věřte si. Přeneste se přes podlost všech, kteří vám podrývají sebevědomí a radí vám, jací máte být. Pusťte se do plnění snů,“ nabádá Bradley Cooper. A jak poznamenává časopis TV Star, hollywoodský sympaťák to s tímto životním mottem letos dotáhl až na trojnásobnou nominaci na Oscara za snímek Zrodila se hvězda.
9 fotografií

Krasavec Bradley Cooper neměl lehké dospívání, pletli si ho s dívkou

Společnost
Mažoretky Angelin Vyškov jsou mistryně a vicemistryně Evropy pro rok 2019
/FOTOGALERIE/ Devětašedesát týmů ze sedmi států. Taková byla konkurence vyškovských mažoretek na 16. Mistrovství Evropy v Maďarském městě Györ. Ve středu 14. 8. mažoretky Angelin, které působí pod Základní školou Vyškov, Tyršova 4, a jejichž vedoucí je Andrea Kubesová a Michaela Suchánková, a přípravka malých holčiček, která působí pod SVČ MAJÁK ve Vyškově pod vedoucí Terezou Studňařovou, vyrazily reprezentovat Českou republiku v celkověm počtu 35 soutěžících. Během čtyřdenního maratonu je čekalo devět startů, osm z nich děvčata proměnila v medailová umístění a cenné tituly.    
7 fotografií

Mažoretky Angelin Vyškov jsou mistryně a vicemistryně Evropy pro rok 2019

Čtenář reportér
Premiere Cinemas Teplice
Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého.

Lví král - Premiere Cinemas

Volný čas
Hrající trenér Pavel Hraba
Rakovník /ROZHOVOR/ - Měli povedenou sezonu. A čekal je vrchol. Už možná ani sami nedoufali, že by mohli vystoupat na úplný vrchol. Ale stalo se. Pozemní hokejisté Rakovníka se stali halovými mistry republiky. O obrovském úspěchu jsme si povídali s tím nejpovolanějším – hrajícím trenérem mužstva Pavlem Hrabou.

Hraba: Na hřišti to byly obrovské emoce

Ostatní sporty
Musee du Louvre, Paříž, Francie.
Obrazy vystavené ve slavném pařížském muzeu během loňského roku zhlédlo rekordních 10,2 milionu návštěvníků. Převážnou většinu z nich tvořili cizinci. Muzeum se tím tak podle slov svého šéfa Jeana-Luca Martineze již definitivně vzpamatovalo z výrazného poklesu zájmu, který pocítilo před třemi lety v důsledku řádění islámských extremistů v ulicích francouzské metropole.
6 fotografií

Nejnavštěvovanějším muzeem umění je Louvre. Loni přivítal deset milionů lidí

Svět
Bývalý jihoafrický prezident Nelson Mandela.
Dnes, 18. července 2018, by se dožil rovné stovky. Řeč je o Nelsonu Mandelovi, prvním černošském prezidentovi Jihoafrické republiky, bojovníkovi za lidská práva, prezidentovi Afrického národního kongresu, dlouholetém politickém vězni… To jsou známá fakta. Existují však i zajímavosti, které jste o člověku, o němž JAR mluví jako o „Otci národa“, možná doposud neslyšeli. Které to jsou?
10 fotografií

Nadšený boxer i filmová předloha. Slavný Nelson Mandela by oslavil sto let

Svět
S projektem přestřelili?
Linec - Green Belt Center (GBC), otevřený před třemi roky jako místo setkávání na „zeleném pásu Evropy“ s návštěvnickým centrem s velkou nabídkou informačních a aktivních programů, vznikl sanací a rozšířením staré myslivny ve Windhaagu u Freistadtu.

O sousedů hrozí bankrot Zeleného pásu

Z okolí
Požár ničil majetek celebrit ve čtvrti Bel Air v Los Angeles.
/VIDEO/ Obyvatelé zámožné čtvrti Bel Air v Los Angeles jsou ohroženi stále se šířícími požáry. Ve středu byli na místě viděni hasiči, kteří z honosných domů vynášeli umělecká díla ve snaze zachránit je před ohněm. Čtvrť je domovem celebrit a podnikatelských magnátů jako Beyoncé nebo Elon Musk. Požár už poničil část majetku mediálního miliardáře Ruperta Murdocha.
5 fotografií

Kalifornii dál ohrožuje oheň, poničil už některé domy celebrit ve čtvrti Bel Air

Svět
Bývalá miss z Náramče Jitka Boho, za svobodna Válková, boduje v populární televizní show Tvoje tvář má známý hlas. První kolo vyhrála, proměnila se do Beyoncé.
Nárameč /FOTOGALERIE/ - V televizi právě startovala další řada úspěšné show Tvoje tvář má známý hlas. V Náramči, rodné vsi vítězky úvodního dílu Jitky Boho, bylo ve stejný čas v sobotu večer pořádně veselo. Jenže na televizi tam koukal málokdo. Zrovna se totiž slavily dožínky. A pořádně ve velkém. Řada místních tak přišla o zážitek, kdy si zdejší rodačka zapsala další dílčí úspěch.
42 fotografií

Bývalá miss z Náramče boduje v show Tvoje tvář má známý hlas

Třebíčsko
Bývalá miss z Náramče Jitka Boho, za svobodna Válková, boduje v populární televizní show Tvoje tvář má známý hlas. První kolo vyhrála, proměnila se do Beyoncé.
/FOTOGALERIE/ V televizi právě startovala další řada úspěšné show Tvoje tvář má známý hlas. V Náramči, rodné vsi vítězky úvodního dílu Jitky Boho, bylo ve stejný čas v sobotu večer pořádně veselo. Jenže na televizi tam koukal málokdo. Zrovna se totiž slavily dožínky. A pořádně ve velkém. Řada místních tak přišla o zážitek, kdy si zdejší rodačka zapsala další dílčí úspěch.
42 fotografií

Bývalá miss boduje v show Tvoje tvář má známý hlas

Hudba
Ilustrační foto.
V noci na sobotu oslaví Čína, další země jihovýchodní Asie a jejich komunity po celém světě příchod nového lunárního roku. Letos je ve znamení kohouta a převezme vládu po roku opice. Čína i ostatní země, kde se příchod nového lunárního roku slaví, používají mezinárodní gregoriánský kalendář, tradiční lunární kalendář ale zůstává jako symbolická oslava příchodu jara.

Čína slaví příchod nového lunárního roku ve znamení kohouta

Svět
Ilustrační foto.
New York - Mnozí lidé pokládají hudbu za jedno z největších životních potěšení. Jiným ale připadá, že je to… o ničem. Averze vůči hudbě jakéhokoli stylu se může zdát stejná, jako by někdo neměl rád štěňátka, zmrzlinu nebo sluníčko. Ale ne každého nabije energií, když si v rádiu naladí hudební stanici. Ve skutečnosti může neschopnost čerpat potěšení z hudby vycházet z neurologického stavu, který je známý jako muzikální anhedonie.

Nemít rád hudbu je neurologická záležitost

Zdraví
Barack Obama
Chicago - Spojené státy jsou nyní lepším a silnějším místem než dřív. V posledním proslovu ve funkci amerického prezidenta to dnes v Chicagu řekl dosluhující prezident Barack Obama. Připomněl také úspěchy, které podle něj jeho vláda dosáhla v oblasti hospodářství, zahraniční politiky nebo lidských práv. Američany vyzval, aby se aktivně zapojili do veřejného života a věřili v možnost změny.
10 fotografií

Obama: Spojené státy jsou lepším a silnějším místem než dřív

Svět