ŠTÍTEK: Brian Jones

Jiří Schelinger
Jeho kariéra vlastně netrvala ani deset let. Přesto svým chraplákem stihl v české populární hudbě převrátit všechno naruby. Najednou tu byl zpěvák, který mohl konkurovat světovým hardrockerům. Škoda, že ztratil tolik času takzvaným bubble gumem – popěvky estrádního charakteru. Lidem se líbily, jenže Jiří Schelinger směřoval k něčemu podstatnějšímu. Chtěl se vrátit k tvrdé muzice, pořádně to rozjet. Místo toho se ve třiceti záhadně utopil. Letos by oslavil hned dvojí výročí.
10 fotografií

Jiří Schelinger. Krátká jízda nuselského Hallydaye

Hudba
Rok po tom, co se Axl Rose představil na letišti v Letňanech 
s AC/DC, přiveze na místo činu 
4. července svou kapelu Guns N' Roses v rámci turné Not In This Lifetime Tour. Do kapely se loni vrátil oblíbený kytarista Slash 
a baskytarista Duff McKagan.
/VIDEO, LINE UP/ Na letišti v Letňanech zítra zařádí Guns N' Roses. Nejen Pražané nemají na Axla Rose příliš dobré vzpomínky. V paměti ještě mají jeho pozdní příchod z roku 2010. Před rokem to zčásti napravil, když pokorně zaskakoval v AC/DC Briana Jonese, kterého opustily hlasivky. Spolu s jeho mateřskou kapelou se představí kapely Jesse Jo Stark a Biffy Clyro.
10 fotografií

Guns N' Roses jsou tu: Axl Rose už nechodí pozdě a se Slashem se usmířil

Hudba
Pilot letounu na sluneční pohon Andre Borschberg
Švýcarsko - Experimentální letadlo poháněné sluneční energií Solar Impulse ráno ve Švýcarsku po úspěšných 26 hodinách letu přistálo. Stroj úspěšně zvládl zatěžkávací zkoušku, když jeho solární baterie vydržely po celou dobu nočního letu a ráno se začaly znovu nabíjet.

Letadlo na sluneční pohon po úspěšném letu přistálo

Svět
Letadlo na sluneční pohon
Ženeva - Letadlo na sluneční pohon, se kterým se švýcarský dobrodruh a letecký průkopník Bertrand Piccard chystá obletět svět, zahájilo své první zatěžkávací zkoušky. Během 24hodinového letu chtějí švýcarští vědci vyzkoušet, jak je stroj schopen letět v noci poháněn elektřinou nashromážděnou ve dne.

Letadlo na sluneční pohon absolvuje první noční let

Svět
Koncert Jiří Schelinger Revivalu.
Ostrava- V sobotu by oslavil59. narozeniny. Kdyby žil. Leč jeho čas na Zemi se naplnil počátkem dubna 1981 v chladných vodách jarního Dunaje. Jiří Schelinger, jedna z nejzajímavějších postav české rockové scény, však i tak po sobě zanechal nesmazatelnou muzikantskou stopu. Na výročí narození člověka, jenž dokázal v kapele Františka Ringo Čecha nahradit Viktora Sodomu, tehdejší rockovou pěveckou modlu,se bude ve čtvrtekod 20 hodinvzpomínat v ostravském Parníku.

Legenda Jiří Schelinger oživne ve čtvrtek v Parníku

Volný čas