ŠTÍTEK: Cannes

Ani muk. Jinak je po vás. Do kin přichází další příběh Tiché místo
Červnová kina nijak převratné premiéry nenabízejí, čeští tvůrci navíc čekají se svými novinkami na prezentaci na karlovarském festivalu. Několik solidních žánrovek se ale najde. Novým filmem se například připomenou Mizerové s Willem Smithem, Kevin Costner doveze horkou westernovou novinku pokřtěnou v Cannes a nahlédneme do uhrančivého světa neobvyklých příběhů japonského mistra animovaného filmu Hajaa Mijazakiho. Tady jsou naše tipy.
4 fotografie

Co v červnu nabídnou kina: Mizerové se Smithem, Strážci i další Tiché místo

Film a televize
Modelka Elsa Hosk na galavečeru amfAR, nadace pro výzkum AIDS, který byl součástí filmového festivalu v Cannes.
Tradiční filmový festival v Cannes je každoročně nejen prestižní přehlídkou filmových lahůdek, ale také velkou módní událostí. Pozvaní hosté z řad celebrit přijíždějí s celým arzenálem outfitů. Kromě denních tiskových konferencí se to zajímavými modely nejvíce hemží na červeném koberci - a to nejen přímo na tom festivalovém, ale i na akcích s festivalem souvisejících, jako je například galavečer nadace amfAR. Prohlédněte si ty nejkrásnější modely a vyberte svůj oblíbený. 
8 fotografií

Móda z festivalu v Cannes: Bodovala jednoduchost i neotřelé střihy

Móda
Herečka Demi Mooreová.
Vyslechnout na pánském záchodě zdrcující kritiku svého stárnoucího těla, po tom netouží žádná žena. Natožpak herečka a úspěšná cvičitelka televizního aerobiku Elisabeth, hrdinka filmu The Substance, kterou to zdrtí. Ale pak dostane lákavou nabídku: zkuste mladší a lepší verzi svého já. Zkuste Substance. Jízda plná nechutností, padajících nehtů a zubů, ženské krásy, zuřivosti i brutality měla v Cannes rekordní jedenáctiminutový aplaus. Hraje v ní Demi Mooreová a hraje jako o život.

Comeback Demi Mooreové. Ukázala se nahá, její výkon v The Substance nemá chybu

Film a televize
Duna
Nejen fanoušci filmového festivalu v Cannes ocení dokumentární pohled na tuto akci nazvaný Cannes bez obalu na Maxu. Disney+ přináší unikátní koncertní snímek Queen Rock Montreal, který představuje Freddieho Mercuryho, Briana Maye, Rogera Taylora a Johna Deacona v jejich nejlepším období. Hned ve dvou titulech hraje prim Sylvester Stallone – ve filmu Samaritán a druhé řadě seriálu Rodina Stallonových. Při sledování filmu Duna si na své přijdou milovníci planety Arrakis a The 8 Show diváky zavede do nefalšované korejské reality show, která má potenciál stát se novou Hrou na oliheň. Deník přináší pravidelné tipy na podívanou ze streamů.

Novinky na streamech: Přichází druhá Duna, Cannes bez obalu i The 8 Show

Film a televize
Tým Francise Forda Coppoly na červeném koberci
Filmový festival v Cannes pokračuje. Zažil další hvězdy: Richarda Gerea, Umu Thurmanovou, Willema Dafoea, Emmu Stoneovou, Nicolase Cage, Selenu Gomez a Zoe Saldanu. Hlavní soutěž je v polovině, nabídla témata hodně rozličná, od vyhrocené sexuality a zhoubného kultu krásy na sociálních sítích přes lesbické a pokrytecké vztahy až po originální muzikál ze světa drogových kartelů a vizi budoucího světa.
4 fotografie

Megalopolis zklamala, Emilia Perez nadchla. V Cannes pokračuje filmový festival

Film a televize
Anna-Taylor Joy jako Furiosa
Šílený Max si dojel v Cannes pro svou slávu na červeném koberci. Nebylo to sice na ostrých motorkách jako na plátně, ale přesto byla světová premiéra filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe velkolepá. Selfíčka, autogramy a jásot provázely tým režiséra George Millera od chvíle, kdy vystoupil z limuzíny. Největší ohlas si vysloužil Chris Hemsworth, jenž hraje Dementuse a který v duchu své divoké postavy narušil protokol a místo černého obleku zvolil bílý. Po slavnostní gala premiéře v kině pak přišel šestiminutový aplaus. Tleskali i ti, kteří se možná v Millerově dystopickém světě příliš neorientují. Kdo by to ale přiznával…
6 fotografií

Šílený Max je zpět. Furiose tleskali v Cannes šest minut

Film a televize
Meryl Streepová je miláčkem letošních Cannes
Filmový festival v Cannes svižně odstartoval a má velkou úvodní hvězdu - Meryl Streepovou. „Můj život a kariéra? Všechno to uběhlo nějak rychle. Tedy kromě mé dnešní řeči. Ta byla opravdu dlouhá,“ žertovala herečka v úterý na zahajovacím večeru, když děkovala za čestnou Zlatou palmu. Bylo to emotivní, ostatně i díky herečce Juliette Binocheové, jež jí cenu předávala a během bilance rolí své kolegyně se rozplakala. Prostě dojemný dámský večer, který korunovala upřímná Juliettina otázka: „Jak jsi proboha stihla při tom všem mít čtyři děti?“

Jak jsi proboha stihla mít čtyři děti? Meryl Streepová je miláčkem Cannes

Film a televize
Vysněný film Francise F. Coppoly Megalopolis
Meryl Streepová, Kevin Costner, George Lucas, Megalopolis i Šílený Max. Na francouzské Riviéře v úterý začíná největší filmový svátek světa - filmový festival v Cannes 2024. Očekává 35 tisíc hostů ze 160 zemí a různých kultur, o něž bude pečovat 500 sekuriťáků i speciální tým pro zásah proti případnému sexuálnímu obtěžování. Budou u toho i Monte Christo a Donald Trump, samozřejmě na filmovém plátně.
9 fotografií

Začíná filmový festival v Cannes. Rozsvítí ho Streepová, Costner i Trump

Film a televize
Aneta Kernová
Aneta Kernová je mladá herečka, zpěvačka, režisérka a výtvarnice. Není toho mnoho, co v umění nezkusila. Před pár dny se její snaha navíc naplno zúročila, když zvítězila se svým krátkým filmem na festivalu v Lisabonu v konkurenci 440 děl z celého světa. Málokdo ví, že je i velká světoběžnice. V Mexiku vlastní pozemek, na kterém by jednou chtěla postavit tropický domeček.
8 fotografií

Aneta Kernová porazila světovou konkurenci a míří se svým filmem do Cannes

Společnost
Gump - jsme dvojka. Richard Krajčo v hlavní roli pokračování diváckého hitu
Ne všechny naše dny jsou dokonalé. Záleží ovšem na úhlu pohledu. Wim Wenders v oceněném snímku z Cannes dokazuje, co všechno nás může těšit, aniž opustíme svůj mikrosvět. Nenechte si jeho Dokonalé dny v kinech tento měsíc ujít. Sportovní fanoušci se dočkají příběhu biatlonistky Gabriely Soukalové, která svůj comeback pojala ve velkém. Včetně videoklipu se zpěvákem Štefanem Margitou. Pro akčnější nátury je tu nové dobrodružství Konga a Godzilly, příznivci komorních příběhů ocení břitký snímek Na cestě s mámou.
6 fotografií

Co nabídnou březnová kina: Gump, Kong i příběh biatlonistky Soukalové

Film a televize
Johnny Depp v netypické roli Ludvíka XV.
Byl narkomanem, továrníkem, robotem, pirátem i Kloboučníkem. V nejnovější roli ve filmu Jeanne du Barry - králova milenka ovšem Johnny Depp překvapil. Jako načančaného Ludvíka XV. v paruce a podkolenkách si živelného herce uměl představit málokdo. A přece jím je a dělá to dobře. Když s režisérkou a filmovou partnerkou snímek poprvé představil na festivalu v Cannes, aplaudovalo mu publikum sedm minut ve stoje.
4 fotografie

Já křupan a král? To nechcete, řekl Johnny Depp o Ludvíku XV.

Film a televize
Michael Fassbender jako Zabiják
Osamělý a chladnokrevný, trpělivě číhá ve stínu na svou oběť. To je antihrdina dalšího temného thrilleru Davida Finchera Zabiják, jehož upoutávku zveřejnil v úterý večer Netflix a jenž bude na této platformě k vidění od 10. listopadu. Ještě předtím ho ale v předpremiéře uvidí diváci Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách, který začíná 30. srpna večer.

Drž se plánu, zakaž si soucit. Netflix láká na Fincherova Zabijáka

Film a televize
Režisér Robert Hloz
Srazí vás auto a doktoři nad vámi zlomí hůl? Žádný strach. Máte ještě další život. Tedy pokud jste se stihli zálohovat. To je v kostce příběh českého filmu Bod obnovy, který se v pondělí představí na karlovarském festivalu. Jeho režisér Robert Hloz od začátku věděl, co chce: mainstream střižený s chytrou sci-fi. Právě o něm, ale také o kvalitě českých filmů, studiích v Koreji a tamní drsné výuce mladých filmařů, jsme si povídali.
4 fotografie

V Koreji z vás film vymačkají jako šťávu, říká režisér Bodu obnovy Robert Hloz

Film a televize
Jeanne du Barry: Králova milenka. Johnny Depp jako Ludvík XV.
Jíst, či nejíst? Jak se omlouvat za staré vraždy? Dá se najít láska mezi pracovními vyhazovy, nočními bary a starými filmovými plakáty? To jsou témata, která letos řešili autoři filmů na festivalu v Cannes. Svým sexappealem a hvězdnou září je letos zdobili mimo jiných Johnny Depp, Juliette Binocheová, Leonardo DiCaprio či Robert De Niro. Některé z nich potkáme i v českých kinech.
6 fotografií

Zabijáci, milenky a gurmáni kontra vegani. Filmy z Cannes míří do českých kin

Film a televize
Leonardo DiCaprio v Cannes.
Jednu z krvavých kapitol Ameriky přivezli o víkendu na festival do Cannes Leonardo DiCaprio a Robert De Niro, kteří jsou hvězdami filmu Martina Scorseseho The Killers of the Flower Moon. Ohlédnutí za bezcitnými vraždami příslušníků indiánského kmene Osedžů ve 20. letech minulého století, jež byly spjaté s tamní naftovou horečkou, má stopáž tři a půl hodiny a detailně celou kauzu popisuje. Na projektu, který lze chápat i jako americkou omluvu za tyto smutné události, se produkčně podílela Apple TV, která přispěla 200 miliony dolarů.
3 fotografie

V Cannes se vařily emoce: Fanynky pískaly na DiCapria, senioři na Macrona

Film a televize
Johnny Depp změnil filmový lokál. Stal se Ludvíkem XV.
Čas letí. V Cannes už zase vybalili červený koberec, který čeká na své hvězdy. Jako první na něj vstoupí Johnny Depp, jehož film Jeanne Du Barry prestižní festival na Riviéře otvírá. Paruku Ludvíka XV. prý pirát z Karibiku nechá doma, na plátně si ho ale publikum jako francouzského panovníka vychutná v plné parádě. A možná nebude nouze ani o nečekaná hercova extempore na koberci. 76. ročník přehlídky potrvá do 27. května a přivítá také Indianu Jonese, vrahy z Oklahomy a české studenty. 
12 fotografií

Filmový festival v Cannes otevře Johnny Depp. S parukou, hůlkou a kurtizánou

Film a televize
Festival Palais Cannes 2021
Na filmovém festivalu v Cannes budou soutěžit dva krátké snímky z pražské Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění (FAMU). Budou součástí sekce La Cinef (dříve Cinéfondation), jejíž program dnes pořadatelé zveřejnili. V soutěži budou ČR reprezentovat film Electra režisérky Darji Kaščejevové a drama režiséra Petra Pylypčuka Osmý den. ČTK o tom dnes informovala mluvčí FAMU Klaudie Osičková.

Česká stopa na festivalu v Cannes: Do soutěžní sekce vybrali dva filmy z FAMU

Film a televize
Film Trojúhelník smutku promítne kino v ústeckém Hraničáři.
Novinka švédského režiséra Rubena Östlunda, švédsko-britsko-německý film Trojúhelník smutku je fenoménem světových festivalů a teď už i českých kin. V pátek 4. listopadu od 19 hodin jej uvede v premiéře v anglické verzi s českými titulky kino Veřejného sálu Hraničář v Ústí nad Labem. Pusťte si trailer uvnitř článku.

Trojúhelník smutku baví. Jde doslova o slova proti všem

Čtenář reportér
Natalia Germani v mysteriózním filmu Světlonoc
Český film Světlonoc bodoval na filmovém festivalu v Locarnu. Režisérka a spoluautorka scénáře Tereza Nvotová si odváží Zlatého leoparda za příběh ženy z malé horské vesnice, který zaujal porotu prestižní sekce Cineasti del presente věnovanou nastupující generaci filmařů. Loni na témže festivalu vyhrál cenu snímek Bratrství z dílny absolventa FAMU Francesca Montagnera.   
4 fotografie

Úspěch českého filmu. Světlonoc Terezy Nvotové si odváží cenu z Locarna

Film a televize
Soutěž historických vozidel v podkrkonošském Studenci přilákala velký zájem účastníků i diváků.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Červený koberec pro hvězdy neměli v sobotu jen v Cannes, ale také ve Studenci. Zatímco ve Francii se po něm promenádovaly herecké celebrity při slavném filmovém festivalu, v podkrkonošské vesnici posloužil jako startovní rošt automobilovým veteránům. Při 15. ročníku soutěže historických vozidel Studenecké míle se bylo na co dívat. Pro obec je to pokaždé událost roku.
82 fotografií

Anděl na kolech, Fordův unikát, sedadlo pro tchyni. Veteráni byli ohromující

Krkonoše
Baz Luhrmann představil v Cannes svého Elvise
„I love Hanks!“. To byla jedna z mnoha cedulí, jimiž vítali diváci další velkou hvězdu, jež dorazila ve středu večer na festival v Cannes. Americký herec Tom Hanks přivezl hudební snímek Elvis a na rozdíl od kolegy z Top Gunu Toma Cruise si držel větší distanc od fanoušků. Ani jemu nechyběl na tváři úsměv, přesto nešlo přehlédnout, že pandemický čas i prodělaná covidová nákaza mu ubraly kila a přidaly vrásky.

Deset minut ovací pro Hankse a Butlera. Elvise v Cannes přivítali s nadšením

Film a televize
Top Gun: Maverick
/RECENZE/ Tom Cruise si splnil jeden ze svých snů. Na velká plátna konečně poslal Top Gun, pokračování úspěšného hitu z roku 1986. Premiéru, několikrát odloženou kvůli covidu a odlivu diváků v kinech, zkušeně načasoval do Cannes. A udělal dobře. Prestižní přehlídka na Riviéře dostala lesk, na který tu jsou zvyklí, Cruise přepychovou reklamu pro svůj film.  
46 fotografií

VIDEO: Přilétá Maverick. Nový Top Gun s Tomem Cruisem nabízí strhující podívanou

Film a televize
Top Gun: Maverick
Stěží bude mít letos někdo v Cannes efektnější entrée než Tom Cruise. Před gala premiérou jeho filmu Top Gun: Maverick zaburácely ve středu večer nad festivalovým palácem stíhačky a dvakrát se proletěly nad městem. Osm stíhacích letounů předvedlo v ukázkové formaci, co umí - včetně stylové kouřové stopy na nebi v barvách francouzské vlajky. Letecký snímek Top Gun: Maverick nemohl mít lepší prezentaci.  
46 fotografií

Letecká show pro Toma Cruise. Slavný herec představil v Cannes Top Gun 2

Film a televize
Michaela Mlejnková
Čtyřnásobná česká Volejbalistka roku Michaela Mlejnková zažívá jedno z nejvydařenějších angažmá v kariéře. Aktuálně působí ve francouzské nejvyšší soutěži, kde patří k nejlepším hráčkám – v základní části pětadvacetiletá smečařka posbírala 397 bodů a deník L’Equipe ji vybral do ideální sestavy sezony 2021/2022. Rodačka z Jilemnice je tahounem týmu Volero Le Cannet, který v těchto dnech bojuje ve finále play off proti ASPTT Mulhouse.
4 fotografie

Mlejnková je na cestě za titulem ve Francii: Skvělá atmosféra, byla jsem v laufu

Ostatní sporty