ŠTÍTEK: cesta

Režisér Tomáš Vorel.
Praha - Režisér Tomáš Vorel právě dopisuje scénář ke svému dvanáctému celovečernímu snímku. Má název Cesta domů a jeho hlavními postavami opět budou Bolek Polívka a Eva Holubová jako Papošovi, Tomáš Hanák a Barbora Schlesingerová jako Marákovi a jejich potomci Tomáš Vorel jr. a Anna Linhartová, oznámila mluvčí projektu Martina Chvojka Reková. Připomněla, že jde o závěrečný díl trilogie Cesta z města a Cesta do lesa.

Tomáš Vorel dopisuje scénář k filmu Cesta domů

Film a televize
Prohlídka Muzea Karla Zemana v Praze s ředitelem Jakubem Matějkou a malým Tomášem.
Se zatajeným dechem hleděli dnešní šedesátníci, padesátníci ba i třicátníci na snímky Karla Zemana. Oči jim plápolaly při pohledu na svět převratných vynálezů, kouzel, přátelství a lásky. Působí ovšem řeč filmů geniálního vypravěče a mistra triků na dnešní děti?
24 fotografií

Malá Strana skrývá kouzelný svět Karla Zemana

Cestujeme
Prokop Paul dorazil 16. srpna na nádvoří jindřichohradeckého Muzea Fotografie s rodinným Cadilacem V-63 z roku 1925. V republice jedinečný pětilitrový osmiválec bude nejméně tři dny stát na nádvoří jako lákadlo k výstavě fotek Alexandra Paula.
Prokop Paul dorazil 16. srpna na nádvoří jindřichohradeckého Muzea Fotografie s rodinným Cadilacem V-63 z roku 1925. V republice jedinečný pětilitrový osmiválec bude nejméně tři dny stát na nádvoří jako lákadlo k výstavě fotek Alexandra Paula,  který s cadillacem ujel 5000 km, když fotil snímky na světovou výstavu Expo 1958.
19 fotografií

OBRAZEM: Prohlédněte si cadillac z roku 1925, osobně v Hradci

Cestujeme
Eva Holubová si ve Vorlově Cestě do lesa, která má ve čtvrtek premiéru, zopakovala roli i partnera z deset let starého snímku Cesta z města.
Praha /ROZHOVOR/  - Ve čtvrtek má v českých kinech premiéru komedie Cesta do lesa, pokračování úspěšné Cesty z města Tomáše Vorla z roku 2000. Film je komedie. Ve srovnání s předcházejícím filmem ovšem trochu drsnější a autentičtější. Jak říká Tomáš Vorel: „Nebude se tam tolik zpívat. Hudba však bude opět podmanivá."  Jelikož film navazuje na Cestu z města, objeví se zde známé tváře a postavy, včetně Ludvy a Vlastičky Bolka Polívky a Evy Holubové.

Eva Holubová: Natáčení je dřina a je jedno, zda hrajete Kleopatru nebo dělnici

Film a televize
Pokud jste si v Cestách domů oblíbili hubatou vrchní sestru Dášu v podání Dany Batulkové, zanedlouho budete mít možnost se o ní dozvědět něco víc. Na scénu totiž vstoupí Dušan, její osudový muž, kterého hraje Pavel Rímský.
Praha /FOTOGALERIE/  - Pokud jste si v Cestách domů oblíbili hubatou vrchní sestru Dášu v podání Dany Batulkové, zanedlouho budete mít možnost se o ní dozvědět něco víc. Na scénu totiž vstoupí Dušan, její osudový muž, kterého hraje Pavel Rímský. Potkáte se s ním poprvé ve 145. Díle, čili v pondělí 8. října.
11 fotografií

Pavel Rímský: Na roli klaďase jsem se těšil

Film a televize
Ilustrační foto.
JINDŘICHOHRADECKO - Vánoční stromy jsou instalovány na svých místech, ulice rozblikají barevná světla. Blíží se první adventní neděle, předzvěst svátků klidu a míru.

Advent právě začíná

Jindřichohradecko