ŠTÍTEK: charita

Skupinka v Bezručových sadech poblíž vodopádu, cca hodinu před polednem, 24. července 2024
V olomouckém parku se před pár dny odehrál krvavý konflikt mezi bezdomovci. Třiapadesátiletý muž nejprve bezdůvodně verbálně napadl o pět let mladšího bezdomovce a pak ho bodl zavíracím nožem do hrudníku. Agresor skončil ve vazbě. Bezdomovci jsou v těchto dnech v ulicích a jinde v centru Olomouce více vidět, posedávají na exponovaných místech, kde je větší pohyb lidí a něco se děje. Podle radnice, charity a policie není současná situace oproti předchozím letům v ničem mimořádná. Shodla se na tom pracovní skupina, kterou svolal primátor Miroslav Žbánek.
8 fotografií

Bezdomovci v Olomouci: vyhrocená situace? Podle strážníků je prý klidněji

Olomoucko
Charitativní fotbalový zápas mezi Kostelcem na Hané A hokejisty klubu Jestřábi Prostějov
Páteční podvečer na hřišti v Kostelci na Hané patřil fotbalu, hokejistům a hlavně dobročinnosti. Odehrál se zde totiž druhý ročník charitativního utkání mezi hráči místního divizního celku a hokejisty prostějovských Jestřábů. To nakonec skončilo jasnou výhrou Kosteleckých v poměru 5:1, kteří tak ukázali, kdo je doma nejen v tomto areálu, ale i na zeleném pažitu celkově, o výsledek ale vůbec nešlo.
52 fotografií

Jestřábi hráli fotbal pro dobrou věc. V Kostelci se pomáhalo potřebným

Fotbal
Den firemního dobrovolnictví: pomoc zaměstnanců společnosti Philip Morris ČR v Oblastní charitě v Kutné Hoře.
/FOTOGALERIE/ 14. červen je už čtrnáct let Národním dnem firemního dobrovolnictví. Letos připadl na pátek a v Oblastní charitě v Kutné Hoře přivítali 13 dobrovolníků ze společnosti Philip Morris ČR. Část z nich pomohla v Kutné Hoře vyčistit interiéry charitních služebních automobilů. Druhá skupinka dobrovolníků myla okna a pracovala na zahrádce v charitním Centru Domek v Čáslavi.
13 fotografií

Dobrovolníci z Philip Morris pomáhali v charitě. Umyli auta a zkrášlili zahradu

Čtenář reportér
Charitativní utkání mezi výběrem Opavských osobností a týmem Realu TOP Praha.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Povedená akce se odehrála na hlavním fotbalovém stadionu v Opavě. Diváci se přišli podívat na  zajímavá jména, a to jak v týmu Opavských osobností, tak Realu TOP Praha. Utkání skončilo remízou 6:6. Opava mohla i vyhrát, proti byl ale brankář Josef Květon, který chytil penaltu opavskému primátorovi Tomáši Navrátilovi. Nutno podotknout, že v tomto zápase o výsledek vůbec nešlo. Hlavní roli hrála charita. Vybrala se částka 400 000 korun.
79 fotografií

Povedená charita v Opavě! Květon vychytal primátora a Švancara daroval trenky

Fotbal
Dubnové akce
Oblastní charita Jičín byla v dubnu akce činná. Ve čtvrtek 25.4. se v prostorách Oblastní charity Jičín konala akce v rámci Dne dobrovolnictví „Přání, co vhání úsměv do tváří“. Celou akci pořádalo charitní Dobrovolnické centrum.

Akční duben v jičínské charitě

Čtenář reportér
Seminář pro studenty.
Pro návštěvníky semináře v Pardubicích byly připraveny interaktivní zážitky zahrnujících například možnost vyzkoušet si, jak vidí svět lidé se zrakovým postižením či pohyb na invalidním vozíku, projít si zážitkovou trasu s plněním úkolů v podmínkách simulované slepoty, absolvovat minikurz znakové řeči a odezírání ze rtů či se uvolnit při muzikoterapii.
27 fotografií

Pracovat v sociálních službách? Na studenty v Pardubicích čekaly i zážitky

Čtenář reportér
Peníze. Ilustrační foto
Krást do domova seniorů se vydala osmnáctiletá dívka na Chomutovsku. Aby se dostala dovnitř, použila lest, pak se vydávala za zástupce charity, tvrdila, že vybírá na prospěšné projekty. Z jedné ze seniorek tak podvodně vylákala šest set korun, pak utekla. Z peněz se ale neradovala dlouho, svědek policistům dal dobré informace a strážci zákona zlodějku rychle našli.

Předstírala, že vybírá na charitu. Žena na Chomutovsku okrádala v domově seniorů

Krimi
Z Potravinové sbírky v Kutné Hoře.
/VIDEO, FOTO/ Jarní kolo Sbírky potravin se uskuteční v sobotu 13. dubna. Oblastní charita Kutná Hora se opět zapojí ve spolupráci se supermarketem Billa a čáslavským Kauflandem. Dobrovolníci a pracovníci charity v tradičních zelených zástěrách s logem sbírky budou za pokladnami od 8 do 18 hodin. Poradí zájemcům s výběrem zboží a část svého nákupu jim pak lze darovat pro lidi v nouzi.
4 fotografie

Jarní pomoc lidem v nouzi. Žádané jsou základní trvanlivé potraviny a drogerie

Kutnohorsko
Setkání pozůstalých v Mobilním hospici sv. Filipa Neri.
/FOTOGALERIE/ Historicky první setkání pozůstalých uspořádal Mobilní hospic sv. Filipa Neri Oblastní charity Hodonín. V prostorech jeho sídla na Plucárně v Hodoníně se 4. dubna sešlo více než dvacet rodinných příslušníků, o jejichž blízké pečoval tým našeho mobilního hospice složený z lékařů, zdravotních sester, sociální pracovnice, psychoterapeuta a duchovního.
6 fotografií

Setkání pozůstalých v Mobilním hospici sv. Filipa Neri v Hodoníně

Čtenář reportér