ŠTÍTEK: Citroën

Ilustrační foto.
Jsou prázdniny a silnice na jihu Čech se jen hemží cyklisty. To s sebou přináší i zvýšené riziko úrazů, ať již v důsledku pádu z kola, nebo při dopravních nehodách. Vloni v jižních Čechách podle policejních statistik při dopravních nehodách zemřelo šest cyklistů a 31 utrpělo těžké zranění. Letos již zůstaly po srážce s autem dva křížky.

Hrozivá bilance nehod cyklistů na jihu Čech. Bez přilby je smrt téměř jistotou

Táborsko
Ve středu 17. dubna došlo na silnici ve směru z Tábora na Slapy k tragické dopravní nehodě.
Ještě necelé dva týdny před prázdninami si dopravní nehody na jihu Čech vyžádaly tři lidské životy. V policejní statistice tak za první pololetí roku jako varovné červené světýlko bliká v kolonce mrtvých číslo devatenáct. Vloni v prvním pololetí to bylo o dva zbytečně zmařené životy méně. 

V prvním pololetí si nehody na jihu Čech vyžádaly devatenáct životů

Nehody
Dopravní nehoda v Trhovém Štěpánově, pondělí 24. června 2024.
Zraněním cestujícího z osobního auta skončila v pondělí 24. června dopoledne neobvyklá dopravní nehoda na silnici poblíž vlakového nádraží v Trhovém Štěpánově. Podle prvotních informací spadl kmen z „klaďáku“, tedy speciálního nákladního vozidla přizpůsobeného k přepravě vytěžených stromů, na osobní automobil.

Z „klaďáku“ vypadl v Trhovém Štěpánově kmen na silnici, jeden zraněný

Nehody
Na třebíčské křižovatce Spojovací-Znojemská u Hypermarketu Albert začala výměna semaforů. Komplikuje to dopravu na výpadovce na Znojmo.
/FOTO, VIDEO/ Dopravní situace v Třebíči se opět komplikovala kvůli opravám semaforů na frekventované křižovatce u Hypermarketu Albert. Na místě se zejména od Spojovací ulice tvořily fronty, problém s výjezdem měli i lidé, kteří jeli od Albertu. Odpoledne 19. června semafory opět fungovaly. Podle předpokladu a informací z radnice měla oprava přitom trvat do čtvrtka následujícího dne.
23 fotografií

Výměna semaforů v Třebíči: Na Spojovací ulici se tvořily kolony

Třebíčsko
Areál KOVOZOO obsadily stovky veteránů
Více než pět stovek historických vozidel všeho druhu a přes sedm tisíc návštěvníků zavítalo v neděli 2. června na 5. ročník Srazu veteránů do KOVOZOO ve Starém Městě. Ač nebylo počasí zrovna ideální a areál několikrát po sobě zkropil déšť, účastníci se nezalekli a užili si hezký den s retro atmosférou.
8 fotografií

Stovky veteránů v KOVOZOO obdivovaly davy zvědavců

Slovácko
Jedním z hitů se určitě stane nový Duster.
Výhodou současného období je, že se do prodeje dostává opravdu široké spektrum vozů. Jednak s různými typy karosérií a jednak i druhy pohonů. Některé automobilky se navíc snaží zaplňovat ty segmenty, kde dosud neměly vhodný typ automobilu. Velká konkurence vede k tomu, že ceny se již tolik nezvyšují a navíc čekací doby na dodání objednaných kusů jsou maximálně několik měsíců.
40 fotografií

Na trh se brzy vřítí desítky nových aut: Vyberete si z nich některé?

Život řidiče
Volkswagen T-Roc je jeden z vozů, které zlevnily o významné sumy
Menší rodinná SUV jsou vozy, kterých se v České republice rok od roku prodává stále více. Jednotlivé automobilky proto nyní vedou cenovou válku, díky níž je množství modelů k mání za nižší cenu než před rokem. V našem přehledu máme auta, která nestojí více než půl milionu korun. Na výběr jsou modely jak od evropských, tak i korejských nebo japonských značek.      
24 fotografií

Dvacet nejdostupnějších SUV na trhu. Od loňska hodně zlevnila hlavně ta německá

Život řidiče
Zejména ti, kteří toho najezdí hodně po dálnicích, ocení nízké provozní náklady, které stále poskytují dieselové automobily. Přinášíme tedy přehled v současné době dostupných typů, které se nabízejí u jednotlivých značek oficiálně působících na tuzemském trhu s novými osobními auty. Zaměřili jsme se na klasické typy, tedy hatchbacky, kombi a SUV. Osobní dodávky jsme protentokrát vynechali.
19 fotografií

V kategorii dostupných dieselů nastal souboj koncernů: Přehled aut do 750 000 Kč

Život řidiče
Citroën C3 Aircross
Zatím se jedná pouze o první fotografie zevnějšku auta, i tak lze ale předpokládat, že nová generace modelu C3 Aircross zaujme nejednu početnější rodinu. Vůz totiž mezigeneračně citelně rostl a největší novinkou je, že nabídne sedm míst k sezení. K tomu slibuje střídmou cenovku a k mání bude jako hybrid i elektromobil.
8 fotografií

Citroën C3 Aircross nabobtnal, uveze teď sedm lidí

Autosalon
Policie ČR, ilustrační foto.
Škodu přibližně 170 tisíc korun způsobil dva výtečníci v Karlových Varech. A začalo to tím, že si všimli prázdných plastových přepravek od různých nápojů, které se nacházely v areálu jedné ze společností. Případ se odehrál ve druhé polovině března letošního roku kolem páté hodiny ranní v jedné z ulic Karlových Varů.

Řádění mužů začalo krádeží přepravek a skončilo poničením auta

Krimi
Ilustrační foto.
Uvolněná letní nálada panovala o víkendu na silnicích a cyklostezkách v Přerově, kde došlo hned k několika k nehodám pod vlivem alkoholu. Policisté vyjížděli v neděli o půl šesté večer k havárii sedmašedesátiletého cyklisty, který se zranil při pádu z kola ve Wurmově ulici.

Vedra vystavila účet. Opilci v Přerově padali z kol

Přerovsko