ŠTÍTEK: ČSOB Pojišťovna

Ilustrační foto.
Jsou prázdniny a silnice na jihu Čech se jen hemží cyklisty. To s sebou přináší i zvýšené riziko úrazů, ať již v důsledku pádu z kola, nebo při dopravních nehodách. Vloni v jižních Čechách podle policejních statistik při dopravních nehodách zemřelo šest cyklistů a 31 utrpělo těžké zranění. Letos již zůstaly po srážce s autem dva křížky.

Hrozivá bilance nehod cyklistů na jihu Čech. Bez přilby je smrt téměř jistotou

Táborsko
Ilustrační foto
S teplým počasím přibývá na cyklostezkách a silnicích cyklistů. A policejní statistiky hovoří jasně. Dopravních nehod zaviněných cyklistou a úrazů spojených s tímto sportem přibývá. O tom, že se jedná o vzrůstající trend svědčí také statistiky – s roce 2021 se stalo 3 994 těchto nehod, o rok později 4 333. O život v roce 2022 přišlo celkem 20 cyklistů, v loňském roce jich bylo 39 a 251 bylo těžce zraněno.

Nebezpečí číhá i na cyklostezkách. Přilba může zachránit život

Jičínsko
Letošní Burza filantropie byla nejúspěšnější za dobu své existence.
Všechny dosavadní rekordy překonala letošní premiérová Burza filantropie. Unikátní akci, která propojuje neziskové organizace s podnikatelským, firemním a veřejným sektorem, uspořádala v Obecním domě ve Starém Hradišti ve středu 5. června Koalice nevládek Pardubicka (KONEP) společně s Pardubickým krajem. Celkem bylo mezi neziskové organizace působící na Pardubicku rozděleno 912 000 korun.

Burza filantropie překonala rekordy. Neziskovky získaly téměř milion korun

Pardubicko
Komín je jednou z nejdůležitějších součástí domu
Do České republiky se vrátila zima. Meteorologové předpovídají, že teploty v následujících dnech klesnou hluboko pod nulu. Kvůli vysokým cenám energií řada domácností znovu objevuje kamna a krby, v nichž se spaluje dřevo. Pojišťovny ovšem upozorňují, že nesprávně konstruované spalinové cesty mohou způsobit nepříjemné okamžiky a v případě nehody mohou domácnosti dostat z pojistky méně peněz za případné škody.

Češi v mrazech sází na kamna. Zapomínají ale na zásady, může je to přijít draho

Energie
Budova ČSOB pojišťovny v Pardubicích
ČSOB Pojišťovna se sídlem v Pardubicích loni vytvořila rekordní čistý zisk 2,153 miliardy korun. Výsledek je o 22 procent vyšší než rok předtím. Společnosti se dařilo zejména v pojištění vozidel, pojištění domků a domácností a průmyslového pojištění, uvedla společnost ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin. Za růstem stály jak nové smlouvy, tak průběžné navyšování pojistných částek u dosavadních smluv v reakci na rostoucí inflaci.

ČSOB Pojišťovna vloni vytvořila rekordní čistý zisk 2,153 miliardy korun

Pardubicko
Aktuální solární boom v Česku se zaměřuje hlavně na instalace na rodinné domy a firemní areály.
Snaha ušetřit na energiích a touha zvýšit svoji energetickou nezávislost. To jsou dva hlavní důvody, které stojí za rekordním zájmem o pořízení fotovoltaických elektráren v posledních dvou letech. Nový projekt společností E.ON a ČSOB, který budou moci zájemci využít od začátku dubna, otevře cestu k vlastnímu solárnímu zdroji i pro ty skupiny klientů, pro které bylo jeho pořízení dosud nedostupné kvůli nedostatku volných finančních prostředků.

Spolupráce E.ONu a ČSOB umožní pořízení vlastní fotovoltaické elektrárny

Podnikání
Policisté hledají svědky dopravní nehody, ke které došlo v pátek 28. srpna dopoledne okolo desáté hodiny v Uherském Hradišti v ulici Všehrdova na přechodu pro chodce před budovou ČSOB Pojišťovny, kde se střetl osobní automobil světlé barvy s devětasedmdes
Policisté hledají svědky dopravní nehody, ke které došlo v pátek 28. srpna dopoledne okolo desáté hodiny v Uherském Hradišti v ulici Všehrdova na přechodu pro chodce před budovou ČSOB Pojišťovny, kde se střetl osobní automobil světlé barvy s devětasedmdesátiletou chodkyní.

Auto srazilo ženu na přechodu v Hradišti. Neviděli jste to?

Nehody
Ilustrační foto
Suchý záchod, túje nebo umělé labutě z jezírka. Zloději se v hlavním městě činili i během karantény. I oni se museli rychle přizpůsobit krizové situaci. Od března do června letošního roku podle policejních statistik o třetinu ubylo vloupaček do bytů. A naopak přibylo vykradených aut. Březnové vyhlášení nouzového stavu znamenalo krátkodobý pokles krádeží.
10 fotografií

Krádeže během koronaviru: Lapkové byli vynalézavější

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Už není žádný stoprocentní šachista. O této skutečnosti rozhodlo až šesté pokračování devítidílného seriálu s názvem Pardubice Open. Velmistrovský turnaj na 30. ročníku festivalu Czech Open se ve své první polovině stal jednoznačnou záležitostí Sergeje Movsesjana.

Partie šachových titánů neodtajnila vítěze

Ostatní sporty
Řidiči mohou auto nechat na parkovišti a do centra města pokračovat na kole nebo autobusem.
/FOTO, VIDEO/ Záchytné parkoviště v Masarykových kasárnách v Pardubicích funguje již od poloviny dubna, za tu dobu si začalo nacházet své příznivce. Ve středu v ranních hodinách na něm své auto nechaly zhruba tři desítky řidičů. Více než tři stovky míst však stále zejí prázdnotou.
10 fotografií

Město chce další záchytná parkoviště

Pardubicko
Ladislav Lubina.
Pardubice - Poslední proti prvnímu, tým s největším počtem obdržených branek proti mužstvu s nejlepší defenzivou. A tak by se dalo pokračovat. Dva soupeři, kteří se v minulé sezoně potkali ve čtvrtfinále, řeší v současné době rozdílné starosti. Pardubice a Třinec dnes nastoupí proti sobě v rámci 36. kole hokejové extraligy, hraje se v ČSOB Pojišťovna ARENĚ od 18 hodin.

Dynamo proti silnému Třinci: Hlavně nedostat palicí

Hokej