ŠTÍTEK: dálková silnice

Zaměstnanci Malfini také letos uklízeli svět.
/FOTO/ Ani letos nechyběli zaměstnanci ústecké společnosti Malfini na akci „Ukliďme svět, ukliďme Česko“. Část lokality Skorotic a Božtěšic, která sousedí s administrativní budovu firmy, vyčistili od ročního nánosu odpadků. Zabrat jim dala především exponovaná oblast kolem hlavní silnice, kde opět nacházeli nejen PET láhve a plechovky, ale také pneumatiky. Mezi „poklady“ se objevily i kolečkové brusle a osobní doklady.
4 fotografie

Zaměstnanci Malfini také letos uklízeli svět. Nepořádek byl u hlavní silnice

Čtenář reportér
Sdílená kola pro Jičín vyrobí firma v Hořicích. Jízda ušetří i půlhodinu cesty
/FOTO, VIDEO/ Letos v sezoně v Jičíně zajásají všichni, kteří chtějí šetřit kroky, čas i uhlíkovou stopu. Město schválilo zkušební provoz sdílených kol. První jízdou je Jičíňáci otestují už na začátku března, peněženky a ovzduší potěší i prvních 15 minut jízdy zdarma. Pro představu - za čtvrt hodiny na kole dojedete z Popovic na Valdštejnovo náměstí, z prodejny JYSK do nejjižnějšího cípu Nového Města nebo z Lodžie na vlakové nádraží. Záměr však vzbudil i skepsi a kritiku. Podle některých občanů i zastupitelů v Jičíně nejsou pro cyklodopravu vhodné cesty a silnice.
5 fotografií

Sdílená kola pro Jičín vyrobí firma v Hořicích. Jízda ušetří i půlhodinu cesty

Jičínsko
Dopravu u Lochenic komplikovala nehoda.
V pondělí krátce po poledni se na hlavní silnici číslo 33 u Lochenic srazila dvě osobní auta. Na místě zasahovali hasiči z Jaroměře, kteří z jednoho z aut vyprostili zraněného člověka a pomohli zdravotnickým záchranářům při jeho transportu.

Dopravu u Lochenic komplikovala nehoda

Nehody
Ilustrační foto.
Telč – Obrnit se trpělivostí a připravit se na nejrůznější komplikace. To letos budou muset udělat lidé ze sídliště Jana Žižky v telčské čtvrti Štěpnice. Chystá se tam totiž rozsáhlá revitalizace a místo bude po celý rok rozkopané. Akce se připravovala několik let.

Jedno z telčských sídlišť bude rozkopané

Jihlavsko
Pracovníci společnosti AVE odklízejí v těchto dnech sníh v Kladně ve dne i v noci.
Kladno /FOTOGALERIE/ - V Kladně chystají změnu operačního plánu zimní údržby. Podle toho dosavadního, kdy napadlo historicky nejvíc sněhu od roku 2010, dodavatel nestíhá uklízet. Spad sněhu minulý týden v neděli byl až 25 centimetrů a musel být vyhlášen kalamitní stav. I když jsou nyní hlavní silnice průjezdné, řada míst na zimní údržbu stále čeká a lidé se zlobí. Radnice se proto obyvatelům Kladna za komplikace omlouvá a řeší nápravu.
23 fotografií

Sníh dává Kladeňákům zabrat, město řeší nápravu při jeho odklízení

Kladensko
Ilustrační foto.
Přejít bezpečně hlavní silnici v Žebětíně či se naopak rychle dostat přes Maloměřice a Obřany je pro Brňany často složité. S hustým a nepřehledným provozem bojují lidé také ve Slatině a Tuřanech. Problémy mají vyřešit dlouho plánované obchvaty. Stavba prvního z nich, kolem Žebětína, může začít za dva až tři roky.

Mají ulevit Brnu. Příprava obchvatů městských částí ale trvá roky

Ekonomika
Ilustrační foto.
Brno – Přejít bezpečně hlavní silnici v Žebětíně či se naopak rychle dostat přes Maloměřice a Obřany je pro Brňany často složité. S hustým a nepřehledným provozem bojují lidé také ve Slatině a Tuřanech. Problémy mají vyřešit dlouho plánované obchvaty. Stavba prvního z nich, kolem Žebětína, může začít za dva až tři roky.

Mají ulevit Brnu. Příprava obchvatů městských částí ale trvá roky

Brněnsko
Řidič si četl v telefonu, naboural a chtěl ujet.
Svinišťany - Téměř jistým viníkem pondělní nehody dvou osobních automobilů, která skončila pomačkanými plechy a jedním lehkým zraněním, byla byla opět nepozornost za volantem, tentokrát doplněná i něčím ostřejším v žilách. Muž, který nehodu způsobil, navíc z místa ujel.

Řidič si četl v telefonu, naboural a chtěl ujet

Nehody
Ilustrační foto
Žarošice – Při odbočování v křižovatce nedal podle prvních zjištění policie přednost řidič osobního auta u Žarošic. „Odbočoval na vedlejší silnici a přitom nedal přednost protijedoucí dodávce na hlavní silnici. V křižovatce se obě auta bočně srazila. Nehoda skončila bez velké škody, dechové zkoušky byly negativní,“ uvedl mluvčí hodonínských policistů Petr Zámečník.

Chyba řidiče skončila u Žarošic srážkou s dodávkou

Nehody
Ilustrační foto.
Bohutice – Opravu hlavní silnice vedoucí kolem zámku a školy chystají představitelé obce v Bohuticích. „V letošním roce chceme v každém případě požádat o dotaci, podle výsledků řízení uvidíme, kdy bychom mohli začít s opravami. Zastupitelstvo nyní projedná zadání zpracování příslušné žádosti,“ uvedla starostka Simona Mašová.

Chystají opravu hlavní silnice. Projednají také koupi pozemku pod ní

Znojemsko
Tragická dopravní nehoda u Dolan na Náchodsku.
Dolany - K tragické dopravní nehodě došlo ve čtvrtek kolem třinácté hodiny na křižovatce silnic mezi Sebučí a Dolany. Při srážce dvou osobních vozidel u Dolan zahynul pětasedmdesátiletý řidič osobního auta Ford Fiesta, který jel po vedlejší silnici a nedal přednost v jízdě po hlavní silnici jedoucímu vozidlu VW Touareg.
3 fotografie

Tragédie u Dolan. Řidič senior nehodu nepřežil

Nehody
Policie hledá svědky nehody u Petrovic na Sedlčansku.
Petrovice u Sedlčan - Policie hledá svědky dopravní nehody, ke které došlo poblíž Petrovic na Sedlčansku. Jedná se o srážku dvou osobních vozidel. Nehodu měla vidět osádka bílého osobního vozidla, které na místě i zastavilo. K dopravní nehodě došlo 26. prosince v 13.15 hodin na křižovatce silnic č. 105 a 10533 v katastru obce Petrovice.

Policie hledá svědky, kteří zastavili u nehody

Nehody
Ilustrační foto.
Jesenice - Rekonstrukce silnice I/27, to je hlavní téma pro nejbližší měsíce v Jesenici. Úsek od centra směrem na Žatec by měl být hotový do léta, úsek na opačný směr, tedy na Plzeň, až v prvních měsících příštího roku. Vedení města se letos rovněž zaměří na rekonstrukci a přístavbu mateřské školy a bude pokračovat v opravě bytových domů, které má ve svém vlastnictví.

Rekonstrukce hlavní silnice v Jesenici si vyžádá několikaměsíční uzavírku

Rakovnicko
Ilustrační foto
Valtice – Mladá řidička nezvládla v pátek krátce před čtrnáctou hodinou nástrahy zimního počasí se začínajícím sněžením na spojovací cestě mezi valtickou místní částí Úvaly a hlavní silnicí I/40. „Jela sama v osobním voze Ford Mondeo a dostala smyk. Narazila do stromu, odrazila se a auto zůstalo na střeše,“ přiblížila průběh nehody břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Ve smyku narazila do stromu. Auto zůstalo na střeše

Nehody