ŠTÍTEK: Davis

BK Opava – ČEZ Basketball Nymburk 75:101
Basketbalisté Opavy sice s Nymburkem prohráli, ale nutno říci, že se vztyčenou hlavou. Czudkova družina dokonce první poločas vyhrála. V dalším průběhu ale v oslabené sestavě na favorita nestačila. Velkým pozitivem sobotního duelu byl výkon mladého Jakuba Slavíka.
50 fotografií

KOOPERATIVA NBL: Opava - Nymburk 75:101

Ostatní sporty
Český fleretista Alexander Choupenitch.
Štrasburk - Fleretista Alexander Choupenitch sahal na mistrovství Evropy v šermu po stupních vítězů, ale cenný kov ze Štrasburku nepřiveze. Dvacetiletý český talent prohrál ve čtvrtfinále s Britem Jamesem-Andrewem Davisem, který nakonec došel až ke zlatu. Choupenitch skončil pátý, což je jeho nejlepší výsledek na evropském šampionátu.

Na medaili nedosáhl. Fleretista Choupenitch na ME skončil ve čtvrtfinále

Ostatní sporty
Levi Strauss
Berlín/Praha – Zejména starší ročníky si jistě vzpomenou na chvíli, kdy dostaly svoje první džínsy. V očích se jim objevil záblesk, a když si je oblékly, nechtěly je už sundat. Džínsy prostě byly „in" a tento status jim vydržel dodnes.

Levi Strauss, muž, který oblékl svět do džínsů

Ekonomika
BK DĚČÍN - ilustrační foto.
Svitavy - Tak tohle si fanoušci skutečně nechají líbit! Pořádný basketbalový nášup dostali diváci, kteří se v pozdním sobotním večeru vydali na zápas Mattoni NBL mezi svitavskými Tury a Děčínem. Tipy na výsledek zněly jasně, ale průběh hry je postavil úplně na hlavu.

Svitavská kouzla uhranula favorita a ten byl bezradný

Basketbal
Z přípravného utkání mezi fotbalisty Jiskry Domažlice B a Spartakem Klenčí A.
Domažlice /FOTOGALERIE/ – Přípravný duel fotbalistů rezervy Jiskry a Klenčí na upravené ´umělce´ domažlické Střelnice sliboval dobrý fotbal, což se naplnilo. Ačkoli trenéři obou celků postrádali několik hráčů ze základu, náhradníci chytili šanci za pačesy, takže byl k vidění bojovný mač s šancemi na obou stranách.
37 fotografií

Obrazem: Bitva o Střelnici neměla vítěze

Fotbal
Radost se salátovou mísou
Prostějov – Hlavní město českého tenisu bude opět hostit extraligu. Od 16. do 19. prosince se na prostějovských kurtech představí výkvět českého tenisu, odehraje se zde finálová skupina A i finále České extraligy. Diváci se mohou těšit na Tomáše Berdycha, Petru Kvitovou, Radka Štěpánka a dokonce i na čtvrtou hráčku světového žebříčku Polku Agnieszku Radwanskou. Ale zajímavá podívaná bude i mimo kurty. Fanoušci si budou moci z blízka prohlédnout Davis cup i Fed Cup.

Tenisová extraliga přinese do Prostějova Davis cup, Fed cup i Radwanskou

Ostatní sporty
Všichni čeští hrdinové spolu. Vítězové Davis Cupu z roku 1980 (vpravo) a čerství šampioni Berdych, Štěpánek a spol.
Praha – Třicet dva let čekali čeští fanoušci na triumf v Davis Cupu. A stálo to za to. Radek Štěpánek a Tomáš Berdych zařídili v dramatickém finále proti Španělsku vítězství 3:2. Nabitá O2 arena slavila zisk proslulé „salátové mísy". Český kapitán Jaroslav Navrátil ve finále opět spoléhal na ostřílenou dvojici reprezentantů. První bod obstaral v pátek Tomáš Berdych, ten druhý přinesla parádně zvládnutá sobotní čtyřhra.

Mísa je doma! Tenisté vyhráli Davis Cup

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Ostrava – Po více než roce a půl a pěti zápasech se čeští tenisté představí na domácí půdě a znovu v Ostravě. Daviscupovou premiéru před vlastním publikem prožije sedmadvacetiletý Jan Hájek během víkendového utkání s Kazachstánem.

Hájka čeká domácí daviscupová premiéra

Ostatní sporty
Kostický rodák František Čermák.
Coquimbo - Tenista Jan Hájek nahradí nemocného Františka Čermáka v českém páru pro sobotní čtyřhru v čtvrtfinále Davisova poháru v Chile. Hájek doplní Lukáše Dlouhého a od 18:00 nastoupí v Coquimbu proti domácí dvojici Jorge Aguilar a Nicolas Massu, který v původní nominaci vyměnil Paula Capdevilla.

Čermák si čtyřhu v Davis cupu nezahraje

Ostatní sporty
Davis cup 2009 Ostrava, Česko versus Argentina, Tomáš Berdych
Ostrava /FOTOGALERIE/ - Byla to pořádná dřina, ale povedlo se. Čeští tenisté vedou ve čtvrtfinále Davisova poháru nad Argentinou 1:0, když úvodní bod připsala česká jednička Tomáš Berdych, který v pěti sadách udolal argentinskou dvojku Juana Monaka. Jihoameričan nebyl daleko od překvapení, když nedotáhl vedení 2:1 na sety.
19 fotografií

První bod Tomáš Berdych doslova vydřel

Ostatní sporty
Ve skupině C nastoupili ke svému prvnímu utkání hráči CTH "C" proti Carlos team "B" .
Hranice - V květnu se rozběhlo první kolo Oblastní tenisové soutěže Přerovsko ve skupině A (1. liga). Club tennis Hranice "A" přivítal na domácích tenisových dvorcích Carlos team "A“, družstvo z Rokytnice u Přerova. Soutěž se hraje systémem jako v Davis cupu, tedy singl, singl, debl. K sehrání tohoto zápasu byli nominováni dva nejzkušenější hráči CTH.

Hraničtí tenisté vyrazili na tenisovou soutěž Přerovska

Hranicko