ŠTÍTEK: Davos

Tomáš Mikel.
Dostal se mezi osmičku nominovaných beků. Opora mládežnických kategorií hokejových Beranů Tomáš Mikel si zahraje Hlinka Gretzky Cup, předtím se ještě zúčastní přípravného kempu v Říčanech. Český národní tým do 18 let se později přesune do Švýcarska, kde odehraje i dva přípravné zápasy.

Hlinka Gretzky Cup: Obránce Beranů Mikela čeká prestižní akce

Hokej
MS v hokeji, Praha: Švýcarsko - Česko
Poprvé na světovém šampionátu nezazněla v pražské O2 areně česká hymna. Domácí hokejisté ve třetím utkání na turnaji poprvé prohráli. Nestačili na Švýcary, kterým podlehli 1:2 po samostatných nájezdech. Češi dokázali smazat ztrátu zásluhou přesilovkové trefy Matěje Stránského. Právě útočník švýcarského Davosu byl jediným přesným exekutorem v nájezdech, za soupeře se prosadil Kevin Fiala a rozhodující gól obstaral Philipp Kurashev. Bod může být v konečném zúčtování pro tým kouče Radima Rulíka klíčový.
25 fotografií

Čeští hokejisté našli na MS prvního přemožitele. Švýcarsku podlehli po nájezdech

Hokej
Pákistánští policisté stojí 18. ledna 2024 na stráži před ministerstvem zahraničních věcí v Islámábádu. Pákistán uvedl, že provedl údery proti cílům militantů v Íránu poté, co Teherán začátkem tohoto týdne zahájil útoky na pákistánské území.
Pákistán v noci na čtvrtek zaútočil na cíle v íránské provincii Sístán a Balúčestán, která leží na hranicích obou zemí. Informují o tom agentury AFP a Reuters, podle nichž při úderech zahynulo nejméně devět lidí, včetně čtyř dětí a tří žen. Írán předtím v týdnu podnikl vzdušné údery na území Pákistánu, což Islámábád tvrdě kritizoval a varoval před vážnými následky. Pákistánský premiér Anvar Hakk Kakar v souvislosti s útoky zkrátí návštěvu Světového ekonomického fóra (WEF) v Davosu, oznámilo pákistánské ministerstvo zahraničí.

Pákistán zaútočil na cíle v Íránu. Při úderech zemřelo nejméně sedm lidí

Svět
Na Spengler Cupu převzal Milan Klouček na chvíli roli jedničky.
/ROZHOVOR/ Vypálil jim rybník. Nejen finskému Kuopiu a výběru Kanady, ale také svému kolegovi, kterého po svém prvním vystoupení na Spengler Cupu už nepustil mezi tři pardubické tyče. Milan Klouček se stal překvapivým hrdinou Dynama na prestižním hokejovém turnaji v Davosu. Za své výkony dostal důvěru po návratu ze Švýcarska, ale jeho tým prohrál s Brnem v prodloužení. Už ve středu čeká Dynamo netradičně zápas back to back.
10 fotografií

Kdybych měl číst příspěvky fanoušků, tak bych se z toho zbláznil, povídá Klouček

Hokej
Hokejové utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (v bíločerveném) a Bílý Tygři Liberec v pardudubické enterie areně.
Dlouhé volno. Ale jen on extraligy. Pardubičtí hokejisté se vracejí do kolotoče nejvyšší soutěže po šestnácti dnech. Mezi svátky se nekopali do zadní části těla. Reprezentovali český hokej na prestižním Spenglerově poháru. Nový rok zahájí utkáním v Liberci a stojí před nimi další výzva. Ze dvou utkání v této sezoně s Bílými Tygry vytěžili jediný bod. A je tu ještě jedna věc. V době dolování stříbra v Davosu přišli o vedení v tabulce. Respektive v době krátkého odpočinku či dlouhého spánku…
7 fotografií

Pardubice se vracejí po šestnácti dnech do extraligy. Na Tygry mají pěknou pifku

Hokej
Majitel Dynama Pardubice, Petr Dědek, je spokojený s výkonem svých svěřenců na Spenglerově poháru a již se těší na boje v play off Tipsport extraligy.
Emocím se nebojí dát průchod. Seděl v čestné lóži. No seděl… Na konci utkání s Kanadou byl na nohách. Jeho Dynamo se totiž veleobratem navždy zapsalo do dějin ikonického Spengler Cupu. On sám tento turnaj v Davosu dokonce nazývá jako malé mistrovství světa. Majitel pardubického klubu Petr Dědek sice po finále musel přihlížet tomu, jak vítěznou trofej zvedají nad hlavu domácí hráči, nicméně pro své podřízené na bruslích má jen slova chvály. Hráči mu naopak děkují za to, že si mohli do Švýcarska vzít své blízké.
47 fotografií

Pozor na pusu. Kanadě jsme ukázali, že jde český hokej nahoru, raduje se Dědek

Hokej
Majitel Dynama Pardubice, Petr Dědek, je spokojený s výkonem svých svěřenců na Spenglerově poháru a již se těší na boje v play off Tipsport extraligy.
JEN V DENÍKU - ROZHOVOR/Emocím se nebojí dát průchod. Seděl v čestné lóži. No seděl… Na konci utkání s Kanadou byl na nohách. Jako celý hokejový národ. Jeho Dynamo se totiž veleobratem navždy zapsalo do dějin ikonického Spengler Cupu. On sám tento turnaj v Davosu dokonce nazývá jako malé mistrovství světa. Majitel pardubického klubu Petr Dědek sice po finále musel přihlížet tomu, jak vítěznou trofej zvedají nad hlavu domácí hráči, nicméně pro své podřízené na bruslích má jen slova chvály. Hráči mu naopak děkují za to, že si mohli do Švýcarska vzít své blízké.
47 fotografií

Pozor na pusu. Kanadě jsme ukázali, že jde český hokej nahoru, raduje se Dědek

Hokej
Pardubičtí krasojízdu Spengler Cupem nedotáhli. Proti byl pořádající Davos.
Druhý obrat během necelých čtyřiadvaceti hodin pardubičtí hokejisté neupekli… Nicméně v souboji vítězů skupin k němu neměli daleko. V závěru druhé třetiny během třinácti vteřin zlikvidovali dvoubrankové manko, jenže do kabiny šli znovu v mÍnusu po vlastním gólu. Místo honbou za vyrovnání následoval druhý nešťastný zásah bruslí do vlastní sítě. Tým pořadatele si už podruhé v zápase nenechal vedení sebrat. Davos tak ovládl svůj pohár poprvé od roku 2011. Nicméně vyrovnal se výběru Kanady v počtu šestnácti prvenství.
47 fotografií

Dynamo trofej ze srdce Spengler Cupu nevyrvalo. Kouč: Zanechali jsme dobrý dojem

Hokej
Pardubičtí krasojízdu Spengler Cupem nedotáhli. Proti byl pořádající Davos.
Druhý obrat během necelých čtyřiadvaceti hodin pardubičtí hokejisté neupekli… Nicméně v souboji vítězů skupin k němu neměli daleko. V závěru druhé třetiny během třinácti vteřin zlikvidovali dvoubrankové manko, jenže do kabiny šli znovu v mÍnusu po vlastním gólu. Místo honbou za vyrovnání následoval druhý nešťastný zásah bruslí do vlastní sítě. Tým pořadatele si už podruhé v zápase nenechal vedení sebrat. Davos tak ovládl svůj pohár poprvé od roku 2011. Nicméně vyrovnal se výběru Kanady v počtu šestnácti prvenství.
47 fotografií

Dynamo trofej ze srdce Spengler Cupu nevyrvalo. Vaz mu zlomily vlastní brusle

Hokej
Pardubičtí hokejisté ladili dnes ráno formu na Kanadu.
Zápas desetiletí. Zahrát si proti kolébce ledního hokeje se nepoštěstí každý den, každý týden, každý měsíc ani rok. Vlastně jedinou možnost na klubové úrovni nabízí Spenglerův pohár. Do Davosu je zván výběr Kanady, nikoliv reprezentace, pravidelně. Na 95. ročníku prestižního poháru se vyvinula situace tak, že český zástupce, kterým jsou letos Pardubice, se střetne s javorovými listy v semifinále. Dynamo má jedinečnou šanci oplatit Kanadě těsné prohry z let 1987 a 2007.
37 fotografií

Dynamo proti vítězi Spengler Cupu i v semifinále. Kanada vyhrála šestnáctkrát

Hokej
Pardubičtí hokejisté vyzráli na HC Ambri-Piotta.
Třetí pardubická účast na Spengler Cupu. Jedna tradice trvá dál, ta druhá se změnila. Do 26. prosince 2023 pardubičtí hokejisté vstupní zápasy prohrávali. Byť o jediný gól. Ať už v základní hrací době či na nájezdy. To už však neplatí, protože na 95. ročníku Dynamo porazilo Ambri-Piottu. Obhájce prvenství prakticky celý zápas střežil vedení. Náskok neuhlídal a v prodloužení dokonal obrat Lukáš Sedlák. Pardubický kapitán tak potvrdil fakt, že když se Pardubice střetnou v Davosu se švýcarským týmem, tak vyhrají. V minulosti trápily právě pořadatele.
19 fotografií

Spengler Cup: Nadvláda nad švýcarskými kluby přetrvává. Dynamo honilo dva góly

Hokej
Ilustrační snímek
Stojí před nimi obrovská výzva. Pardubičtí hokejisté se potřetí v historii zúčastní Spenglerova poháru. Dosud přitom na turnaji se stoletou tradicí zaznamenali dvě vítězství - shodou okolností v utkání se švýcarským Davosem. S týmem ze stejné země se přitom tentokrát střetnou hned v úvodním zápasu, půjde ale o obhájce prvenství. Klub Ambri-Piotta… 
19 fotografií

Třetí účast. Pardubičtí hokejisté odletěli do Davosu, čeká je Spenglerův pohár

Hokej
Pardubičtí hokejisté už jednou v rovce 2023 ve Švýcarsku přistáli. Před utkáním Ligy mistrů v Ženěvě.
Výzva. Ještě jinak, ohromná výzva. Pro celý český hokej. Pardubičtí hokejisté se potřetí ve své historii zúčastní Spenglerova poháru. V každém ze dvou ročníků nastoupilo proti čtyřem soupeřům. A dosáhli pouze na jedno vítězství. Shodou okolností proti pořádajícímu Davosu. Tedy švýcarskému týmu. Právě s celkem ze země helvétského kříže se Dynamo střetne i ve vstupním utkání stoletého turnaje. Pouze organizátora střídá Ambri-Piotta. Ale pozor: obhájce prvenství. Vedoucí celek české extraligy a čtvrtfinalista Ligy mistrů odjel na vánoční misi s nejvyššími cíli.
19 fotografií

Do třetice všeho Spenglerovo. Pardubice na prestižním Cupu porazily pouze Davos

Hokej
Hokejové utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (v bíločerveném) a HC Olomouc v pardudubické enterie areně.
Start maratonu na výtečnou. Pardubičtí hokejisté se mezi svátky zúčastní prestižního Spenglerova poháru ve švýcarském Davosu. To znamená, že si musejí předehrát extraligové zápasy. V tomto týdnu je kromě plánovaného doma s Kladnem a na Spartě čekala předehrávka s Olomoucí. Vyhrát proti devátému celku tabulky bylo od lídra povinností. Navíc Dynamo se potřebovalo revanšovat divákům za prohru s Litvínovem před jejich zraky. Povedlo se obojí. Dokonce v jeho rekordní výhře sezony.
23 fotografií

Dynamo se revanšovalo za Litvínov rekordní výhrou. Z Kohoutů peří jen lítalo

Hokej
Ester Ledecká ve Val d'Isere
Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká nedokončila superobří slalom Světového poháru ve Val d'Isere. Na prvním mezičase česká reprezentantka sice vedla, ale vzápětí minula šestou branku. Přidala se tak k dalším deseti lyžařkám z první třicítky startovního pořadí, které závod nedokončily. Celkem vypadlo 26 z 58 závodnic. Vyhrála Italka Federica Brignoneová.

Ledecká nedokončila super G. Po startu vedla, ale potom brzy vypadla

Zimní sporty
Hokejisté Dynama Pardubice po roce opět ovládli Dolomiten Cup. Ve finále přehráli Davos.
Nástup jako hrom. V případě pardubických hokejistů se dá použít jiný přírodní jev a to vítr. Do přípravy na Ligu mistrů totiž doslova vletěli. Stejně jako v loňském roce vyjeli na turnaj do severní Itálie a stejně jako v loňském roce ho opanovali. Znovu zdolali Augsburg a jedinou odlišností byl jejich finálový soupeř. Zatímco v roce 2022 porazili další německý tým Eisbären Berlín, tak nyní švýcarský Davos. Ještě vyšším poměrem. Ápropos od Augsburgu nedostali za dva roky gól.
20 fotografií

Dynamo zvládlo i druhý výstup na Dolomity. Horský Davos sfouklo jako vítr

Hokej
Pardubičtí hokejisté zvládli první zápas na Dolomiten Cupu, když porazili Augsburg 4:0.
Téměř identický scénář. Pardubičtí hokejisté i v loňském ročníku Dolomiten Cupu museli přejít přes německý Augsburg do finále. Před rokem Dynamo vybojovalo zlaté medaile, letos není cílem nic jiného. V semifinálové bitvě za svá záda Roman Will nepustil ani jeden puk a Pardubice tak vyhrály po brankách Vály, Ciencialy, Říčky a Košťálka čtyřbrankovým rozdílem. Ve finále se Dynamo představí již dnes od 20:00 proti švýcarskému Davosu.
20 fotografií

Dynamo v cestě za obhajobou nešetřilo německý Augsburg. Ve finále je čeká Davos

Hokej
Josef Marha, bývalý vynikající hokejista. Kariéru končil v Hradci.
Zblízka sledoval parádní cestu hradeckých hokejistů k extraligovému stříbru. Pětinásobný mistr švýcarské ligy a bývalý vynikající hokejista Josef Marha (46) tak na začátku týdne zaregistroval i kauzu, o které mluví celá hokejová veřejnost. Tři hráči Mountfieldu neprošli dopingovou kontrolu, když měli během semifinálové série proti Vítkovicím užít zakázanou látku. Co na vzniklý problém Marha říká?
57 fotografií

Doping v Hradci? Nálepku už nesundáte, musí přijmout trest a jít dál, říká Marha

Hokej
Josef Marha, bývalý vynikající hokejista. Kariéru končil v Hradci
Zblízka sledoval parádní cestu hradeckých hokejistů k extraligovému stříbru. Pětinásobný mistr švýcarské ligy a bývalý vynikající hokejista Josef Marha tak na začátku týdne zaregistroval i kauzu, o které mluví celá hokejová veřejnost. Tři hráči Mountfieldu neprošli dopingovou kontrolu, když měli během semifinálové série proti Vítkovicím užít zakázanou látku. Co na vzniklý problém Marha říká?
57 fotografií

Doping v Hradci? Nálepku už nesundáte, musí přijmout trest a jít dál, říká Marha

Hokej
Dynamo se po šestnácti letech představí na Spengler Cupu.
Odměna za povedenou sezonu. Pardubičtí hokejisté sice na nejcennější trofej nedosáhli, ale po letech bídy a utrpení měli zase fanoušci Dynama důvod k radosti. Jejich oblíbenci zvítězili v základní části Tipsport Extraligy, celkově vybojovali bronzové medaile, vysloužili si účast v hokejové Lize mistrů a teď přišla další odměna. Po dlouhých šestnácti letech se Východočeši představí ve švýcarském Davosu na Spengler Cupu.

Potřetí v historii. Dynamo se po šestnácti letech představí na Spengler Cupu

Hokej
Večer se nesl ve slavnostním duchu. Petr Sýkora byl oceněný za služby pro pardubický klub vyvěšením a vyřazením jeho dresu.
KOMENTÁŘ/ Naposledy s #37 na dresu. Utkání Pardubic s Plzní se neslo v duchu slavnostního aktu na počest legendárního útočníka Petra Sýkory. Jeho dres byl vyvěšený ke stropu enteria areny před samotným zápasem. Svěřenci trenéra Rulíka nastoupili ve speciálních dresech, kde číslo a iniciály bývalého ostrostřelce měli na prsou vyšité. Slavnostní večer se domácím hokejistům povedl a Petr Sýkora obdržel dárek v podobě vítězství 4:3. 

Děkujeme legendo, znělo enteria arenou. Dynamo darovalo Sejkovi výhru nad Plzní

Hokej
Hokejisté Sparty odehrají první zápas roku 2023 v úterý večer na domácím ledě proti Českým Budějovicím.
V sobotu bojovali ve finále Spengler Cupu ve švýcarském Davosu (prohráli s Ambri-Piotta 2:3 po nájezdech) a dnes už je čeká první extraligový zápas roku 2023. Hokejisté Sparty dnes večer začínají sérii tří domácích utkání v řadě – od 18.30 hodin přivítají České Budějovice.

Žádný oddych. Sparta se vrací do extraligového kolotoče

Hokej
Michal Novák
První vrchol sezony běžců na lyžích je tu. Drsná Tour de Ski začíná na Silvestra a skončí 8. ledna. 17. ročník sedmietapové série, která postupně zavítá do švýcarského Val Müstairu, německého Oberstdorfu a italského Val di Fiemme, opět vyvrcholí brutálním výstupem po sjezdovce na Alpe Cermis, kde si vyčerpaní lyžaři tradičně sahají na dno.
9 fotografií

Zlomená hůlka, bolavá žebra. Už jsem na to zapomněl, říká Novák. Teď chce výš

Zimní sporty
Sparta, nebo Örebro? Moravčík, nebo Mužík? Klatovští odchovanci nastoupí v pátek v semifinále Spengler Cupu proti sobě.
Hokejisté Örebro HK porazili ve čtvrtfinále Spengler Cupu ve švýcarském Davosu výběr Kanady 3:1 a na nejstarším turnaji světa je v semifinále čeká pražská Sparta. K postupu pomohl Švédům i jednadvacetiletý odchovanec klatovského hokeje Radek Mužík, který do klubu, jenž byl založený teprve v roce 1990 jako nástupce týmu Örebro IK, přestoupil po téměř pětiletém působení v konkurenční Lulee teprve nedávno.

Sparta, nebo Örebro? Moravčík, nebo Mužík? Klatovští odchovanci v boji o finále!

Hokej
Spartě se daří v extralize i na Spengler Cupu. Fotografie z utkání HC Kometa Brno - HC Sparta Praha.
Horský vzduch ve švýcarském Davosu hokejistům Sparty zjevně svědčí! Po úvodním vítězství nad Kanadou si Pražané v rámci prestižního Spengler Cupu vyšlápli i na domácí celek a po dominantním výkonu vyhráli vysoko 9:2. Český zástupce tak ovládl svoji skupinu a zajistil si přímý postup do semifinále, kde se utká buď opět s Kanadou, nebo se švédským Örebrö.

Sparta smetla Davos devíti góly a na Spengler Cupu jde rovnou do semifinále

Hokej
Kapitán Sparty Michal Řepík (vpravo) se těší na svou premiérovou účast na tradičním švýcarském turnaji Spengler Cup.
Spengler Cup, který se hraje ve švýcarském Davosu, je nejstarším hokejovým turnajem v historii tohoto sportu. První ročník se hrál už v roce 1923! A letos podesáté se ho zúčastní také mužstvo Sparty. To v pondělí na Štěpána zahájí své turnajové působení zápasem s Kanadou. Hraje se od 20.15 hodin.

Sparta vstupuje do Spengler Cupu. Čeká ji reprezentace Kanady

Hokej
Zápas základní skupiny hokejové Ligy mistrů Oceláři Třinec - HC Davos 4:3, který se hrál 11. října 2022 ve Werk Areně.
/FOTOGALERIE/ Šanci na postup ze základní skupiny už neměli, přesto se třinečtí Oceláři chtěli s hokejovou Ligou mistrů v domácím zápase rozloučit důstojně. A povedlo se jim to! O jejich úterní výhře 4:3 nad silným švýcarským Davosem po dvou naprosto vyrovnaných třetinách rozhodl ve Werk Areně až dvě minuty před koncem svým gólem Daniel Voženílek. Český mistr přesto zůstal ve skupině H na nepostupovém 3. místě.
17 fotografií

Podívejte se: Třinečtí Oceláři se s Ligou mistrů loučili vítězně. Porazili Davos

Hokej
Roman Červenka střílí branku Rakousku.
Tristní výkon hokejové reprezentace České republiky proti Rakousku vrátil fanoušky do reality aktuální síly českého hokeje. Jistě, všechno se může ještě změnit, tým třeba ještě zabere, navíc mu přijel pomoci hvězdný útočník David Pastrňák, ale ze zápasu s Rakouskem opravdu chvílemi bolely oči.

ANKETA: Porazili by Rytíři Rakušany? A Čechy? Nebo by neměli nárok?

Hokej