ŠTÍTEK: Divoká Šárka

Divoká Šárka. Ilustrační foto.
Kriminalisté ve spolupráci s pražskými záchranáři a hasiči zasahovali v sobotu odpoledne na Divoké Šárce v Dejvicích, kde skočil muž ze skály. Událost se stala před 14. hodinou. Jak potvrdil mluvčí pražských policistů Richard Hrdina, zranění muže, který zůstal ležet v lesnatém těžko přístupném terénu, byla neslučitelná se životem.

Muž skočil na Divoké Šárce ze skály. Na místě zemřel

Nehody
Přání k MDŽ
Mezinárodní den žen, známý pod zkratkou MDŽ, zdaleka nepatří jen komunistické minulosti a vzpomínkám karafiáty rozdávané soudružkám funkcionáři ROH. Pro ty, kteří nepamatují: tak se kdysi označovala jednotná odborová organizace nazývaná Revoluční odborové hnutí. O tom, že MDŽ je dodnes živý svátek, podal v pátek jasný důkaz ruch v mnohých květinářstvích. Den žen se prostě v domácnostech slaví – a podle skladby zákazníků to rozhodně není jen doménou těch dříve narozených.

Od Ďáblic po Venušinu. Ženám k jejich svátku popřály i pražské zastávky

Praha
Setkání místostarostky Prahy 6 Mariany Čapkové (na snímku vpravo; v černém) s novináři k tématu školství.
/VIDEO, FOTO/ Z dvojího pohledu sleduje přípravy na stávku, která se v pondělí 27. listopadu uskuteční v části škol, místostarostka Prahy 6 Mariana Čapková (Praha 6 Sobě), která má na starost školství a investice ve školství. Jako matku dvou dětí ji zajímají především dvě konkrétní školy, jež se obě do stávky zapojí. Coby politička má přehled o dění ve všech školách na Šestce.
16 fotografií

Mariana Čapková stávku škol podporuje: jako matka i místostarostka

Praha
Slavnostní zprovoznění tramvajové tratě Holyně-Slivenec.
Pražský dopravní podnik (DPP) v pátek 13. října slavnostně uvedl do provozu dokončené prodloužení tramvajové trati z Holyně do Slivence. Asi půl kilometru dlouhý úsek naváže na trať ze zastávky Sídliště Barrandov do Holyně, kterou podnik zprovoznil loni v dubnu. Stavba měla vyjít podle dřívějšího vyjádření zástupců DPP na 233,1 milionu korun bez DPH. V neděli 22. října se DPP chystá zprovoznit také prodlouženou trať z Divoké Šárky na sídliště na Dědině.
15 fotografií

Zahájení provozu tramvají. První vozy projely po trati z Holyně do Slivence

Praha
Přírodní koupaliště Džbán.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Velmi dobré podmínky pro vodní radovánky nabízejí tradiční venkovní koupaliště, kde hygienici sledují kvalitu vody. Alespoň ta otevřená veřejnosti. „Na jedničku“, tedy s hodnocením stupněm 1 na pětibodové škále, je nyní koupání na třech sledovaných místech v Praze. Jsou jimi betonová nádrž Divoká Šárka, rybník Motol a biotop neboli koupaliště s přírodním čištěním vody Radotín.
15 fotografií

Hygienici kontrolují kvalitu vody. Objevují se sinice, podmínky ale bývají dobré

Praha
Zásah jednotek pražských hasičů v Evropské ulici u úniku plynu.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ U úniku plynu na křižovatce ulic Evropská a Libocká zasahovaly jednotky pražských hasičů společně s plynaři. Od místa byl uzavřen okruh 100 metrů. Provoz městské hromadné dopravy byl přerušen až do středečních 17 hodin. Ve večerních hodinách policie informovala, že okolnosti nadále vyšetřuje. 
30 fotografií

Únik plynu uzavřel Evropskou ulici. Okolnosti šetří policie

Nehody
Výstavba tramvajové trati na Evropské třídě v Praze.
Praha se od středy 1. února potýká se zásadním dopravním omezením na Evropské třídě. Důvodem je stavba nové tramvajové trati na Dědinu. Na zhruba 600 metrech od křižovatky s Vlastinou ulicí po křižovatku s ulicí Za Vokovickou vozovnou je uzavřen jeden jízdní pás. Zároveň je přerušen provoz tramvají mezi smyčkou Divoká Šárka a zastávkou Vozovna Vokovice.
48 fotografií

Obrazem: Začala výstavba tramvajové trati na Evropské třídě. Doprava je omezena

Praha
Tramvaj. Ilustrační foto.
Dosluhující magistrátní koalice měla výstavbu nových tramvajových tratí mezi prioritami a věci se po letech stagnace skutečně daly do pohybu. V poslední době Pražský dopravní podnik (DPP) vybral firmu, která na začátku příštího roku začne stavět tramvajovou trať mezi Holyní a Slivencem. Úsek dlouhý zhruba půl kilometru bude zakončen šest set metrů dlouhou smyčkou, v níž vznikne pár zastávek Slivenec.
32 fotografií

Video, foto: Pražský tramvajový boom se nezastaví, tratí bude v metropoli víc

Praha
Tramvaj. Ilustrační foto.
Dosluhující magistrátní koalice měla výstavbu nových tramvajových tratí mezi prioritami a věci se po letech stagnace skutečně daly do pohybu. V poslední době Pražský dopravní podnik (DPP) vybral firmu, která na začátku příštího roku začne stavět tramvajovou trať mezi Holyní a Slivencem. Úsek dlouhý zhruba půl kilometru bude zakončen šest set metrů dlouhou smyčkou, v níž vznikne pár zastávek Slivenec.
32 fotografií

VIDEO: Pražský tramvajový boom se nezastaví. Tratí bude v metropoli víc

Regiony
Ilustrační foto
Policie hledala od pondělní noci sedmapadesátiletého muže, který odešel od své dcery, u níž se zotavoval z náročné operace mozku. Trpí výpadky krátkodobé paměti a je dezorientovaný v čase a prostoru. Policisté podnikli velkou pátrací akci v Divoké Šárce. Pohřešovaného pak v úterý poznal náhodný kolemjdoucí u jednoho nákupního domu v Horoměřicích.

Velké pátrání v Divoké Šárce: Muž po operaci mozku zmizel neznámo kam

Praha
Ze slavnostního zahájení stavby tramvajové tratě Divoká Šárka - Dědinská v Praze 6.
/VIZUALIZACE/ Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zahájil stavbu nové tramvajové tratě Divoká Šárka – Dědinská. Na trati dlouhé 2,3 kilometru bude pět párů zastávek. Stavba potrvá šestnáct měsíců.„Tramvajová trať se v této lokalitě plánovala už od sedmdesátých let minulého století,“ připomněl místostarosta Prahy 6 Jiří Lála, podle kterého má záměr přispět ke zlepšení životních podmínek pro místní obyvatele.
17 fotografií

FOTO: Plán na tramvaj na Dědinu čekal skoro 50 let. Hotovo má být za 16 měsíců

Praha
Zásah u pádu ze skály v Divoké Šárce.
Mnohačetná poranění utrpěl třicetiletý muž, který se v neděli odpoledne zřítil ze skály v Divoké Šárce. Kvůli těžko přístupnému terénu na místě kromě zdravotníků zasahovali i hasiči. Ti muže vyprostili z místa, kam dopadl.

Muž se zřítil ze skály v Divoké Šárce

Nehody
Z tramvajové zastávky budete v Divoké Šárce za pár minut.
Zelená oáza v ruchu velkoměsta je nejčastěji spojována s legendou o Šárce a Ctiradovi. Na své si zde přijdou nejenom milovníci historie, ale všichni od dětí přes sportovce až po fanoušky opery. Vstupů do údolí je mnoho a po pár minutách chůze vám ani nepřijde, že jste pořád v hlavním městě.
9 fotografií

Divoká Šárka mimo přírody nabízí i operu

Praha
Kuriózní seznámení. Dvojice se poznala poté, co Moniku srazila tramvaj. Tu řídil její budoucí manžel Vít Malý.
Psal se 4. duben 2012. Tehdy třiadvacetiletému řidiči tramvaje Vítu Malému zbývalo do konce směny pár desítek minut. S tramvají číslo 22 po páté hodině odpolední vjížděl do zastávky Břevnovský klášter. Naproti na zastávce stála také tramvaj, tak raději přibržďoval a zvonil. Přesto mu do dráhy vstoupila rusovlasá dívka. A reakce Víta Malého? Prošlápnul brzdu až do podlahy, zvonil a doufal, že neuslyší ránu. Ta ale nakonec přišla.
14 fotografií

Láska z tramvaje. Před osmi lety řidič srazil dívku, dnes spolu mají dvě děti

Praha
Tramvaje v Praze. Ilustrační foto.
Sotva se vzpamatovali z prvotního šoku způsobeného koronavirovou nákazou a zbavili se obav z budoucnosti, řeší řidiči tramvají v Praze další problém. Nové jízdní řády na některých linkách, které si vyžádal magistrát, vytváří tlak na jejich psychiku. Cestující se pak kvůli tomu zlobí, aniž by věděli, jaký existuje důvod, proč „je šofér vůl“.
16 fotografií

Interval 0 minut? Tramvajáky „ničí“ jízdní řády, k lidem se chovají hulvátsky

Praha
Ilustrační foto
Život lidí se může na čas přibrzdit, ale přírodu epidemie ani jiné lapálie nezajímají. Právě nyní je z hlediska klimatických podmínek nejvhodnější čas k výsadbě nových stromků. Zaměstnanci pražských lesů se proto dali do práce. Kromě výsadeb na pasekách, které vznikly zejména po kůrovcové těžbě ve stávajících lesních porostech, vznikají i zcela nové lesy, například Na Musile v Kunraticích.
8 fotografií

Pražští lesníci se činí bez ohledu na epidemii. V Kunraticích vysazují nový les

Praha
Kůrovec. Ilustrační foto.
V Riegrových a Havlíčkových sadech muselo padnout několik stromů kvůli kůrovci. I když na území Prahy smrků mnoho není, řádění brouka neunikly. Trojice smrků v Riegrových sadech usychala od loňského podzimu. Letos v únoru se potvrdilo napadení kůrovcem.
5 fotografií

I pražské stromy kůrovci chutnají

Praha