ŠTÍTEK: fotografie

Návštěvníci si mohli zdarma prohlédnout výstavy.
Jindřichův Hradec - Návštěvníci Muzea fotografie a MOM v Jindřichově Hradci si mohli v rámci Muzejní noci 31. května zdarma nejen prohlédnout instalované výstavy, ale také na ně čekala tvořivá dílna, kde se nabízela možnost vytvořit si malovanou lampičku nebo svícen.
28 fotografií

Noc v muzeu v Muzeu fotografie a MOM

Jindřichohradecko
Žáci ze ZŠ Týnec nad Sázavou v redakci Benešovského deníku.
Benešov - Práci při tvorbě novin pozorovali školáci ze ZŠ Týnec nad Sázavou přímo v redakci. Nyní se ozvala Jana Vrtišková, mladá členka pedagogického sboru týnecké školy a poslala také několik svých vlastnoručně pořízených fotografií. "Ještě jednou moc děkujeme za zajímavé povídání a za možnost přijít na exkurzi přímo do redakce," uvedla s ním, že děti měly radost také ze zveřejnění jejich fotografie v Benešovském deníku.
5 fotografií

OBRAZEM: Kantorka poděkovala za exkurzi v redakci

Benešovsko
Nová Ves (v bílém) porazila Bulovku.
Liberecký kraj – Dlouhých sedm zápasů bez vítězství bylo Nové Město v okresním fotbalovém přeboru. Nelichotivá šňůra je však minulostí, protože dokázalo na svém stadiónu porazit třetí v tabulce Frýdlant B.
5 fotografií

FOTO: Nové Město konečně zabralo

Kraje
Tragédie se stala v pátek dopoledne v Dražůvkách na Hodonínsku, když z jednoho rodinného domu zazněla střelba. Zůstali po ní dva mrtví muži. Místostarosta obce a duševně labilní střelec.
Hodonínsko /TÝDEN VE FOTOGRAFII/ - Co zajímavého se dělo ve vašem okolí v uplynulém týdnu? Významné události, zajímavé akce nebo třeba kuriozity si připomeňte v obsáhlé fotogalerii. Do ní jsme vybrali nejzajímavější záběry z Hodonínska i celé jižní Moravy za posledních sedm dní.
76 fotografií

Týden ve fotografii: Tragédie zasáhla Dražůvky

Hodonínsko
Ilustrační
Šokující svědectví o sexuálním zneužívání, jemuž jsou vystaveny dospívající dívky na sociálních sítích, přináší připravovaný dokumentární film Víta Klusáka a Barbory Chalupové V síti. Co by měli rodiče a děti dělat, aby snížili hrozící riziko na minimum? A kam se obrátit ve chvíli, kdy ve spárech internetových predátorů uvízne váš potomek?
6 fotografií

Děti v síti predátorů. Internet je lákadlem, školáci se sami chytají do pastí

Zdraví
Umělecký salon.
Břeclav – Již pošesté se představili břeclavští umělci společně s hosty ze Slovenska a Rakouska na společné výstavě s názvem Umělecký salon, kterou hostí Rena hall v Břeclavi. Sdružení Břeclavskcýh výtvarníků představilo také dva nové členy, fotografku Marii Maryen Němcovou a řezbáře a hudebníka Vlastimila Cigáňě, třetí nováček v řadách sdružení Michaela Horáčková na salonu chybí.
28 fotografií

Břeclavský salon ukazuje aktuální tvorbu umělců. Zaujaly černobílé fotografie

Volný čas