ŠTÍTEK: Francouzská Polynésie

Pražské sídlo skupiny PPF
Finanční skupina PPF vytvoří společný podnik s francouzským výrobcem menších rekreačních plavidel a plachetnic Groupe Beneteau. PPF bude mít ve společném podniku podíl 59 procent. Transakce by měla být vypořádána do konce září po splnění obvyklých regulatorních a právních podmínek, uvedla dnes PPF. Hodnotu transakce skupina nezveřejnila.

PPF vstupuje do partnerství s francouzským výrobcem lodí Beneteau

Ekonomika
Petr Svozílek nejdříve cestoval po světě za prací, pak se cestování stalo jeho koníčkem
Nejdále byl jednasedmdesátiletý Petr Svozílek ze Zlína na ostrovech ve Francouzské Polynésii. Každý rok procestuje majitel známého zlínského svatebního studia doslova kus světa. Ať již v rámci svého podnikání za krásnými svatebními šaty na nejrůznější veletrhy, či za jejich výrobci anebo za focením svatebních modelů. Do světa, na nejrůznější neobvyklá místa však vyráží za odpočinkem.
9 fotografií

Věřím, že se situace zlepší a budeme zase cestovat po světě, říká Petr Svozílek

Cestujeme
Delfíní matka a její adoptivní mládě elektry tmavé
Delfíni jsou pozornými a schopnými rodiči, aby také ne. Závisí na tom přežití jejich potomků. Vědci dokonce zdokumentovali i několik případů, kdy se pár těchto vodních savců ujal mláděte, které o své rodiče přišlo. Nyní však odborníci objevili vůbec první případ, kdy samice delfína skákavého „adoptovala“ mládě zcela odlišného druhu.
17 fotografií

Jedinečný případ zvířecí adopce. Delfíní matka pečuje o mládě cizího druhu

Věda a technika
Letos vyrazili turisté na trasy populárního pochodu Čvachtačka po pětatřicáté.
Žďár nad Sázavou – „Na Čvachtačce jsme poprvé. O pochodu jsme se dozvěděli před týdnem v Humpolci, kde jsme se zúčastnili turistické akce Za posledním puchýřem. Zvolili jsme třináctikilometrovou trasu, protože se chceme ještě ve Žďáře podívat do modelového kolejiště a pak stihnout vlak domů," řekla v sobotu dopoledne v orlovně, na startu již 35. ročníku dálkového a turistického pochodu Čvachtačka jedna z jeho z účastnic. Do okresního města dorazila z Ústí nad Orlicí, její pánský doprovod z České Třebové.
8 fotografií

Turisté vyrazili ve Žďáře na již 35. ročník pochodu s názvem Čvachtačka

Žďársko
Francouzská Polynésie
Tam někde v dáli, dalo by se říct na druhém konci světa, se z Tichého oceánu zvedají desítky ostrovů v souostroví Francouzská Polynésie. Do pohádkové oblasti vzdálené přes 16 tisíc kilometrů se z Česka překvapivě vypravují pravidelné zájezdy. A teď se podržte! Ceny běžně přesahují sto tisíc korun za osobu…

Francouzská Polynésie: Luxusní zájezdy od 100 tisíc korun

Cestujeme
Ilustrační foto
Berlín - Záhadný konec jednoho německého světoběžníka teď zajímá německé úřady a policii. Dvojice čtyřicátníků si chtěla splnit životní sen a obeplout svět, avšak sen skončil v jižním Tichomoří.

Za smrt turisty v Polynésii mohou možná lidojedi

Svět
Ilustrační foto.
BRAZÍLIE - Se šneky si zahrádkáři na celém světě užili své. Množí se geometrickou řadou a kromě člověka mají jen málo nepřátel schopných vetřelce likvidovat systematicky.

Žravý africký šnek zaplavuje Brazílii

Svět