ŠTÍTEK: Lenka Radová

Evropský den jazyků na Obchodní akademii ve Vlašimi: vítězná třída 3. C ekonomického lycea s třídní učitelkou Stanislavou Kletečkovou.
Jubilejní dvacátý ročník Evropského dne jazyků si užili v úterý 10. října žáci vlašimské obchodní akademie formou projektového dne s názvem „Když se řekne Evropa“ a o den později i pozvané deváté ročníky základních škol. Tentokrát vystoupení zhlédlo zhruba sto osmdesát žáků ZŠ Vlašim Vorlina, Vlašim Sídliště, Načeradec, Čechtice, Postupice, Zdislavice, Jankov a Chotýšany. Ti měli možnost je také sami ohodnotit.

Evropský den jazyků si skvěle užili nejen žáci vlašimské obchodní akademie

Čtenář reportér
Maker Faire v Liberci.
/FOTO, VIDEO/ Na třicet tvůrců se představilo na třetím ročníku světové přehlídky kreativity, aby návštěvníkům představili teoreticky i prakticky své vynálezy, zasvětili do tajů svých projektů a zapojili do workshopů. Maker Faire se uskutečnil v krajském městě už potřetí a do prostor libereckého podnikatelského inkubátoru LIPO.ink přilákal stovky zvídavých zájemců, mezi nimiž nechyběla ani mladá generace.
39 fotografií

Kutilství, technologie i zábava. Vynálezci předvedli v Liberci svět bez hranic

Liberecko
Předškolní děti z Mateřské školy Česká navštívily babičky a dědečky v Domově seniorů Mistra Křišťana Prachatice.
Ve spolupráci s organizací Mezi námi, o.p.s. se Mateřská škola Česká zapojila do projektu s názvem Mezigenerační setkání. Díky těmto programům se potkávají ti, mezi nimiž je věkový rozdíl třeba více než 90 let života. Předškolní děti z Mateřské školy Česká navštívily babičky a dědečky v Domově seniorů Mistra Křišťana Prachatice.
14 fotografií

Dělí je i více než devadesát let. Přesto si senioři a děti mají co předat

Čtenář reportér
Měření tlaku - Ilustrační foto
Boj za zdravé srdce a cévy. Stejně jako stárne náš zevnějšek, stárne i to, co skrýváme uvnitř. Výjimkou nejsou ani naše cévy. Víte, kolik let je ve skutečnosti vašim cévám? Pružnost cév je ukazatelem toho, jak moc je naše tělo zanesené. Na vnitřní stěně cév se v průběhu života ukládají tukové látky z krve a časem vytvoří tzv. aterosklerotické pláty.

V lounské lékárně vám změří tlak. Víte, kolik je vašim cévám?

Čtenář reportér
Gemini collegium
Podzimní koncert skladeb světových barokních autorů jako Martino Bitti, Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni, Georg Philipp Telemann, Georg Friedrich Händel v podání Gemini collegium v zámku ve Vlašimi potěší milovníky vážné hudby už 16. listopadu v 17 hodin.

Zámkem bude znít baroková hudba

Volný čas
Žáci Mateřské školy Opava, 17. listopadu se seznamují s polytechnickou výukou.
Ponky, které jsou pořizovány do mateřských škol na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku, financují místní společnosti, které za tímto účelem oslovuje Okresní hospodářská komora Opava. Jejich výroby se ujali studenti opavského Středního odborného učiliště stavebního.

O pracovní stoly je ve školkách zájem

Opavsko
Značkou uRegionální potravina Moravskoslezského kraje byla oceněna i pšeničná mouka speciál z Mlýna Herber v opavské městské části Vávrovice.
Mouka a mléko z Opavska se pyšní značkou Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Z osmi přihlášených produktů ji hodnotitelská komise v tomto týdnu přiznala též Vítkovské zemědělské společnosti za BIO Mléko kozí a hladké pšeničné mouce speciál z Mlýna Herber v opavské městské části Vávrovice.

Potraviny z Opavska se mohou pochlubit prestižním oceněním

Opavsko
Nové odpočinkové místo je i u Andělského mlýna nedaleko Mašovic.
Znojemsko /FOTOGALERIE/ – Až se vypraví Lenka Kovářová příště se svou rodinou na výlet do Národního parku Podyjí, budou si všichni moci odpočinout a nasvačit se na novém odpočinkovém místě, například u bývalé Papírny. „Je to příjemná zpráva, že v Podyjí vyrostou taková místa. Po výpravě s dětmi je vždycky úleva, když se můžu pohodlně posadit a nabrat síly do dalšího putování, " uvažovala Kovářová a doplnila, že pokud nová místa pro oddech nabídnou pěkné výhledy do krajiny, bude to jen bonus navíc.
8 fotografií

V Podyjí vznikne 28 nových míst pro odpočinek. Stoly a lavice budou z dubu

Znojemsko
Lenka Kovářová
Praha /ROZHOVOR/ - Lenka Kovářová je předsedkyní České triatlonové asociace a pochopitelně nechyběla na vrcholné akci domácí scény, kterou byl závod TRIEXPERT TRIPrague. V centru české metropole se unikátní závod konal již podruhé. Šéfka českého triatlonu nyní věří, že tento podnik bude v příštím roce součástí celosvětové a prestižní série Challenge family. V rozhovoru zhodnotila závod v Praze a prozradila i své další plány.

Kovářová: TRIPrague jako součást celosvětové série? Čekají nás klíčová jednání

Triatlon
Hudební festival Štěpy představil dětské soubory z České republiky, Slovenska i Maďarska. Zámecký park ve Veselí nad Moravou ožil Pohádkovým lesem.
Veselí nad Moravou /FOTOGALERIE/ – Bartolomějské náměstí a zámecký park ve Veselí nad Moravou patřily v sobotu dětem. Konal se tam dětský folklorní festival Štěpy. Ještě než nastoupili malí šohaji a děvčata na pódium, aby předvedli své umění, měli návštěvníci a hlavně jejich děti možnost projít si Pohádkový les. Ten byl pro ně připravený mezi stromy u veselského zámku.
18 fotografií

Štěpy přivítaly i folkoristy ze zahraničí. Malí návštěvníci prošli Pohádkový les

Volný čas
Jan Čelůstka, Vendula Frintová a Přemysl Švarc
Praha - Lidé z vedení České triatlonové asociace spolu s elitními reprezentanty se v pondělí setkali s novináři a zástupci médií na tiskové konferenci. Představeny byly novinky letošní sezony a hlavní vrcholy domácí scény. Na zahraničním poli bude nejsledovanějším závodem ten olympijský v Riu. Tam se mohou dostat až tři čeští triatlonisté. Prakticky jistou účast už má Vendula Frintová.

Triatlon představil novinky. Frintová o olympíádě říká: Bude to hop, nebo trop

Triatlon
Předsedkyně české triatlonové asociace Lenka Kovářová (druhá zleva) se zúčastnila Jizerské padesátky.
Praha - Předsedkyně české triatlonové asociace Lenka Kovářová se zúčastnila 49. ročníku slavné Jizerské padesátky. V rámci sobotního programu se postavila na start štafetového závodu, kde bojovala v týmu Český klub fair play po boku kapitána a předního kardiochirurga profesora Jana Pirka, horolezce Radka Jaroše a trojnásobné olympijské medailistky v běhu na lyžích Květy Jeriové Peckové.

Šéfka triatlonu Kovářová okusila Jizerskou 50. Bojovala za klub Fair play

Triatlon
Předsedkyně ČTA Lenka Kovářová a reprezentační kouč Jan Řehula
Praha /ROZHOVOR/ - Předsedkyně České triatlonové asociace Lenka Kovářová prozradila, na co se všichni fanoušci triatlonu mohou v roce 2016 těšit. Vrcholem sezony budou olympijské hry v Riu a šéfka českého trialonu doufá, že se do Brazílie probojují alespoň dva reprezentanti. V průběhu olympiády pak bude triatlon ve velkém prezentován na Lipně. Nebude chybět druhý ročník závodu TRIPrague a novinkou bude triatlonová reality show. 

Triatlon v roce 2016? Olympijský nádech na Lipně, bonbónek v podobě reality show

Triatlon