ŠTÍTEK: Gita

Babybox.
Praha – Šanci na nový život v nové rodině dostala v noci na úterý zdravá holčička pojmenovaná Gita, kterou kdosi před půlnocí odložil – oblečenou a zabalenou v dece – do babyboxu v Hloubětíně. Zakladatel sítě babyboxů v České republice Ludvík Hess informoval, že nechyběla ani poznámka, že se miminko narodilo ve 22.33.

První český babybox zachránil již 25. miminko

Praha
Daniela Šinkorová mezi finalisty soutěže Muž roku v Novém Městě nad Metují.
Nové Město nad Metují /FOTO/ - Tisíce diváků sledovaly a prožívaly každý týden osudy doktorky Gity v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Její tvář patřila Daniele Šinkorové. Tato příjemná herečka, zpěvačka a moderátorka se v minulém týdnu objevila v Novém Městě nad Metují. Přijela na soustředění finalistů soutěže Muž roku, které pořádal organizátor soutěže David Novotný.
16 fotografií

Zákusku se známá herečka neštítila

Náchodsko
Které miminko zvítězí a stane se nej miminkem května 2015?
Benešovsko – Červen se přehoupl do své druhé poloviny, a tak jistě řada čtenářů Benešovského deníku netrpělivě čeká na informace o vývoji hlasování letošního již pátého kola ankety o Nejsympatičtější miminko měsíce.

Velkými favoritkami jsou Gita a Adéla I.

Miminka
Ilustrační fotografie: Silový trojboj v Podivíně.
Bardejov, Podivín – Na východní Slovensko se na konci září sjeli nejlepší siloví trojbojaři z celého světa. V bardějovské sportovní hale se sešlo na mistrovství světa v silovém trojboji a v benčpresu více než pět stovek závodníků z 27 zemí světa. Mezi nimi nechyběla ani trojice závodníků z oddílu Gita Podivín.

Podivínští siláci přivezli medaile

Ostatní sporty
Domovy tančí. První ročník celorepublikové soutěže dětských domovů v tancích. Slaný, 18. září 2012
Slaný - První ročník celorepublikové soutěže nazvané Domovy tančí, se v úterý po celý den konal v Městském centru Grand ve Slaném. Předvést své taneční umění přijeli malí obyvatelé z deseti z dětských domovů z celé České republiky.
26 fotografií

FOTO: Domovy tančily ve Slaném

Volný čas
Nataly Hamříková
KŘENOVICE - Odmalička měla drobnou a hubenou postavu a velmi ráda sportovala. Bavilo ji ještě plavání, ale nakonec zkusila stejně gymnastiku. Řeč je o mladé moderní gymnastce čtrnáctileté Nataly Hamříkové z Křenovic.

Nejraději cvičí sestavy se stuhou

Ostatní sporty
KŘEHKÁ CENA, DRSNÉ DÍLO. Radka Denemarková v sále pražské Městské knihovny po udělování cenMagnesia Litera.
PRAHA - V neděli obdržel cenu Magnesia Litera za nejlepší prózu loňského roku román Radky Denemarkové Peníze od Hitlera. Autorka (1968) vystudovala germanistiku a bohemistiku na UK, působila jako vědecká pracovnice Ústavu pro českou literaturu AVČR a jako lektorka a dramaturgyně v Divadle Na zábradlí. Publikovala monografii o režisérovi Evaldu Schormovi Sám sobě nepřítelem, redigovala sborník Zlatá šedesátá, je autorkou románů A já pořád kdo to tluče a Peníze od Hitlera.

Vše, co se děje druhému, se mě dotýká

Volný čas