ŠTÍTEK: Guillaume Apollinaire

Básník a voják. Guillaume Apollinaire v roce 1916.
Poprvé v celku a tak, jak je autor zamýšlel, u nás vycházejí Kaligramy Guillauma Apollinaira. Grafické básně plné skrytých fíglů ožívají po více než sto letech od svého vzniku. Spolu s lahví absintu či francouzského koňaku ideální dárek pod stromeček.

Po letech ožívají grafické básně plné skrytých fíglů

Ostatní
Václav Cigler obdržel 20. října 2019 v Praze Cenu ministerstva kultury za celoživotní výtvarné dílo, pedagogickou činnost a nezpochybnitelný přínos pro výtvarné umění
Státní cenu za literaturu letos získal dramatik, spisovatel a vrchní zemský rabín Karol Sidon. Porota ocenila jeho celoživotní přínos, zazářil podle ní zejména knihami Sen o mém otci a Sen o mně či scenáristickou spoluprací s režisérem Jurajem Jakubiskem.

Ministerstvo kultury ocenilo Sidona, Kareninovou či Ciglera

Ostatní
Ilustrační foto
Již slavný francouzský básník Guillaume Apollinaire soudil, že židovská kuchyně spolu s ruskou, francouzskou a italskou patří k těm nejlepším na celém světě. Bráno na dnešní poměry, je v podstatě velmi racionální, málo tučná a bohatá na vlákninu. Několikrát do roka je ozvláštněna nějakou tou husičkou, ale jinak je jejím základem hovězí, telecí a skopové maso, hodně ryb a také drůbeže.

Putování za židovskou kuchyní

Podnikání