ŠTÍTEK: Hora

Ředitel 12. ZŠ Kladno Vladimír Dufek (vlevo) s Jaromírem Jágrem.
Velká Dobrá - Už je to sto let, kdy se na Velké Dobré začalo čutat do meruny. Fotbal se v téhle vesnici hrál vždycky dobrý a teď má úžasně kulatý důvod, jak svoje výročí oslavit. Předseda Čechie Vladimír Dufek, jenž doberácký fotbal táhne jako předseda už třicet roků, připravil se svými spolupracovníky na sobotu 22. června bezvadný program. Jeho vrcholem bude zápas A týmu Čechie proti hokejovým Rytířům, který odstartuje v 16 hodin.

Doberská Čechie slaví stovku s hokejisty. Dufek tím končí

Fotbal
Takto vypadá areál bývalých skláren v Dobroníně.
Dobronín - V Dobroníně stále pokračuje demolice kdysi slavných skláren. Začalo se v únoru a hotovo má být do konce května. "Dole jsou hutě včetně obří haly a část brusíren. Část budov určených k demolici ještě stojí. Termín dokončení je vcelku reálný," informoval o aktuální situaci starosta Dobronína Ivan Sehnal.
18 fotografií

V Dobroníně pokračuje demolice skláren

Jihlavsko
Žirov formu nenašel, v domácím prostředí odevzdal body předposlednímu béčku Černovic.
Pelhřimovsko – Už o sedm bodů vedou tabulku III. třídy fotbalisté béčka Nového Rychnova. Na výhru nad druhými Počátkami zadělali fantastickým vstupem do zápasu. Po čtvrthodině už vedli 3:0. O překvapení kola se postaralo béčko Černovic, které vyhrálo v Žirově. Domácí jen potvrdili, že na jaře zatím marně hledají formu.

Žirov kanonýra neuhlídal, Přitasil skóroval čtyřikrát

Okresy
Ilustrační foto.
Kutná Hora – Nejzákladnější podmínku pro řidiče porušila pětačtyřicetiletá řidička, kterou zastavila hlídka městských policistů v kutnohorské ulici Lorecká v automobilu Renault. Za volant totiž sedla opilá. To pozornosti policistů neuniklo, provedená dechová zkouška prokázala 2,23 promile alkoholu v dechu.

KRIMI MIX: Žena řídila opilá a vezla dítě

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Nymbursko – Už šest čistých kont má na svém kontě fotbalový brankář Slovanu Poděbrady Martin Hadvičák. Střelcům okresního přeboru vládne jíkevský Fichtner.

Hadvičák nedostal pošesté gól

Okresy
Plzeň - Teplice 1:0
Plzeň - To je škoda! Tepličtí fotbalisté sahali v Plzni v utkání 11. kola po bodu, na kopačce ho měl v samém závěru jejich útočník Jakub Hora. Tváří v tvář brankáři Aleši Hruškovi ale selhal, domácí Viktorika, která působil po celý zápas nervózním dojmem, vydřela hubené vítězství 1:0. Mimochodem tímto výsledkem vyhrála posedmé v sezoně.
15 fotografií

FOTO: Teplice jedou z Plzně bez bodu, ale s hlavou nahoře

FORTUNA:LIGA
Teplice - Karviná 2:1
Teplice – Teplický trenér Daniel Šmejkal je už od minulého ročníku aktuálně nejdéle sloužícím prvoligovým lodivodem. Začátek nové sezony ale jeho „sklářům“ nevyšel, proto se začalo proslýchat, že v případě dalších nezdarů jeho mise na severu Čech může skončit. „Žlutomodří“ ale v neděli porazili v 8. kole FORUTNA:LIGY Karvinou 2:1, kurzy na Šmejkalovo odvolání vyletěly nahoru.
17 fotografií

FOTO: Šmejkal případné odvolání ustál, Teplice porazily Karvinou 2:1

FORTUNA:LIGA
Teplice - Karviná 2:1
/FOTOGALERIE/ Teplický trenér Daniel Šmejkal je už od minulého ročníku aktuálně nejdéle sloužícím prvoligovým lodivodem. Začátek nové sezony ale jeho „sklářům“ nevyšel, proto se začalo proslýchat, že v případě dalších nezdarů jeho mise na severu Čech může skončit. „Žlutomodří“ ale v neděli porazili v 8. kole FORUTNA:LIGY Karvinou 2:1, kurzy na Šmejkalovo odvolání vyletěly nahoru.
17 fotografií

Šmejkal případné odvolání ustál, Teplice porazily Karvinou 2:1

FORTUNA:LIGA
Teplice - Jihlava 1:0
Brozany - Ve čtvrtém přípravném utkání na novou sezónu porazily Teplice v Brozanech druholigovou Jihlavu 1:0, jediný gól dával v 72. minutě Dominik Šup. "Žlutomodří" jsou od pondělí do pátku na soustředění v Modré u Děčína, příští středu od 17 hodin hrají na Stínadlech s Litoměřickem.
6 fotografií

FOTO: Teplice v Brozanech porazily Jihlavu 1:0

Fotbal
Ilustrační foto.
Pelhřimovsko – Nejrychlejší cesta k postupu se nakonec ukázala jako schůdná. Fotbalisté béčka Humpolce podle očekávání přehráli Černovice a vzhledem k tomu, že Habry získaly jen bod, mají jistotu postupu. Ve zbylých dvou kolech už budou hrát jen o to, zda půjdou z první nebo ze druhé příčky tabulky I. B třídy.

Humpolec první mečbol proměnil

Fotbal
Ilustrační foto
Pelhřimovsko – Boj o první příčku ve III. třídě graduje. Momentálně ji mají v držení fotbalisté céčka Humpolce. Ti v rámci 17. kola rozstříleli Božejov, naopak Speřice B doma nedokázaly porazit nevyzpytatelný Želiv.

Céčko Humpolce si zastřílelo

Fotbal
Ilustrační foto
Pelhřimovsko – Po remíze v Lučici mají fotbalisté humpolecké juniorky na špici tabulky I. B třídy k dobru už jen dva body. Štoky totiž dokázaly vyhrát nad Pohledem. V dobrých jarních výkonech pokračoval Nový Rychnov, body důležité pro záchranu získal v duelu s Rozsochatcem.

Beránkova penalta na vše nestačila

Fotbal
Teplice - Sparta 1:1
Teplice - Stínadla jsou i po utkání domácích Sklářů se Spartou nedobytnou tvrzí. Ani Letenští je nedokázali vyloupit, v Teplicích pouze remizovali 1:1, byla to už jejich pátá plichta v řadě. Žlutomomdří byli ve druhé půli lepší a mohli dokonce zvítězit, šancí měli totiž daleko více než svěřenci kouče Hapala.
11 fotografií

FOTO: Teplická Stínadla nedobyla ani Sparta

Fotbal
Jablonec - Teplice 2:1
Jablonec  - Stejně jako v úvodním podzimním kole na Slavii, i v prvním kole jarní části HET ligy v Jablonci připravila Teplice o body nesmyslně nařízená penalta. Nedaleko Ještědu jí pískl sudí Královec poté, co Kučera odehrál před Masopustem balón; až pak hráč domácího celku přes nohu teplického záložníka přepadl. Chramosta se z nařízené penalty nemýlil a upravil na 2:1.
15 fotografií

FOTO: Proti Teplicím se pískala sporná penalta. Opět. Padly v Jablonci 1:2

Fotbal
SOUBOJ TÝMŮ ZE DNA TABULKY. Fotbalisté Holýšova se v neděli utkali s Luby. A počtvrté bodovali. Na snímku hostující Sýkora (vpravo) vyváží míč. Stíhá ho holýšovský Stanislav Staněk.
Holýšov – Počasí se podle všeho rozhodlo potrestat fotbalisty Holýšova a Lub za jejich nevalné podzimní výsledky, a tak nedělní souboj nejhorších týmů krajského přeboru provázela nefalšovaná „šumavská“ slota. Ani jeden ze soupeřů si ale nemohl dovolit v dešti a chladu na těžkém terénu nic vypustit, neboť pro oba šlo o zápas pravdy. Horší z duelu měl totiž minimálně na týden jistotu poslední příčky tabulky…

Zápas pravdy zvládli lépe fotbalisté Holýšova

Fotbal
Béčko Nového Rychnova v domácím duelu s Hořepníkem nezaváhalo. Soupeři nastřílelo pět gólů a podrželo si první příčku v tabulce.
Pelhřimovsko – Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní, zpívali už Werich s Voskovcem. Deváté kolo III. třídy to jen potvrdilo. Fotbalisté V. Chyšky prohráli v Humpolci navzdory třígólovému náskoku. Ještě hůře dopadla H. Ves, ta nebodovala přestože vedla už 4:0.

Želiv završil šokující obrat dvěma góly v nastavení

Fotbal
Fotbalisté béčka Nového Rychnova v dramatickém zápase udolali Horní Ves a udrželi si první příčku. Obrat ve skóre završil Tomáš Faltýnek (vpravo).
Pelhřimovsko – O rozložení sil týmů ze špice tabulky hodně napovědělo 5. kolo III. třídy. Fotbalisté béčka Nového Rychnova dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející duel proti Horní Vsi a podrželi si první příčku. Na druhou se posunulo béčko Speřic, které připravilo první porážku Božejovu.

Černovická pouťová neděle přinesla senzační obrat

Fotbal