ŠTÍTEK: Howard Phillips Lovecraft

Petr Janeček.
Autor dnes už kultovní knižní série Černá sanitka přichází s dalším výborem hoaxů, fám a „zaručených“ zpráv. „Už slavný americký spisovatel hororu H. P. Lovecraft tvrdil, že nejsilnější emocí lidstva je strach, a nejsilnějším druhem strachu je strach z neznáma,“ vysvětluje etnolog Petr Janeček, co stojí za jeho čerstvou publikací Černá sanitka: Znovu v akci. „Všechno, s čím jsme se ještě nikdy nesetkali a čemu nerozumíme, logicky vyvolává otázky a městské legendy se na ně snaží nacházet odpovědi.“
7 fotografií

Etnolog Petr Janeček: Městské legendy? Pandemie je pro ně doslova požehnáním

Ostatní
Počítačová hra Call of Cthulhu.
Hráči se letos mohou těšit na nové herní zpracování kultovního příběhu The Call of Cthulhu, který v minulém století vydal americký spisovatel H. P. Lovecraft. Hru již před nějakým časem oznámil vydavatel Focus Home Entertainment. První video ale bylo vydáno až nyní.
5 fotografií

Fanoušky hororů letos postraší Call of Cthulhu

Hry
Instalaci Jakuba Gajdošíka umocňuje i místo, kde je umístěna – sklepení městské galerie.
Plzeň – Ještě neskončila a už je možné ji označit za jeden z nejúspěšnějších výstavních projektů Galerie města Plzně. Výstavu s názvem Život je bolestný a přináší zklamání Massakr, Vol. 1: Lovecraft vidělo od jejího zahájení 25. listopadu na tisíc pět set návštěvníků.
18 fotografií

Přijďte se bát v noci na hororovou výstavu

Volný čas
Čtenářský štrúdl 2014 v Rožnově pod Radhoštěm.
Rožnov pod Radhoštěm - Průvod několika desítek čtenářů všech věkových kategorií prošel včera odpoledne centrem Rožnova pod Radhoštěm. Milovníci knih se sešli ve 14 hodin u městské knihovny, která tradiční Čtenářský štrúdl pořádala již počtvrté.
18 fotografií

Rožnovem prošel čtenářský štrúdl

Valašsko