ŠTÍTEK: Hrádek nad Nisou

Odhalení nového VW Transporter proběhne v polovině září v Hannoveru.
Těsně před zahájením veletrhu užitkových vozidel v Hannoveru se odehraje premiéra nové generace velmi oblíbené střední dodávky Volkswagen Transporter. Ta se bude nabízet v řadě verzí a pohonů. Její vývoj tentokrát probíhal ve spolupráci s automobilkou Ford. Majitelé a příznivci dosavadních generací se mezitím sjeli do kempu Kristýna u Hrádku nad Nisou.
14 fotografií

Nový VW Transporter se odhalí 15. září. Zatím se konal sraz těch starších

Automagazín
Sekání trávy v Liberci. Ilustrační foto.
Trávník zastřižený jak na golfovém hřišti, nebo naopak minimální údržba a vysoká tráva připomínající květnatou loučku? To je, oč tu běží. Stále více lidí se na zahradách rozhodlo popustit přírodě uzdu. A tím se inspirovala i některá města napříč celou republikou. Část občanů, na rozdíl od ekologů, kteří tleskají, o tom ale nechce ani slyšet. Upozorňují na nepořádek a mají obavy z přemnožení klíšťat.
21 fotografií

Sekat, či nesekat? Vede se válka o trávníky, na Liberecku vítězí selský rozum

Liberecko
Osečná (ve žlutém) konečně zabrala. Odnesla to rezerva Hrádku, kterou porazila 4:1.
/FOTO/ Psal se šestý duben, když si Osečná mohla po zápase naposledy vítězně zakřičet. Od té doby následovala jedna remíza a čtyři porážky, z toho tři v řadě z posledních utkání. Po měsíci a půl to ale už konečně vyšlo a vítězství to bylo poměrně nečekané. Osečná si doma totiž vyšlápla na rezervu Hrádku nad Nisou, kterou porazila 4:1.
53 fotografií

Pětizápasové čekání na výhru je u konce. Důležité tři body, má jasno kouč Osečné

Kraje
Odemykání Kristýny.
/FOTO, VIDEO/ Sezóna může začít! Den vítězství se nesl v Hrádku nad Nisou ve svátečním duchu, odemykání Kristýny přilákalo stovky lidí, kteří si užili bohatý program včetně koncertu vítězky třetí řady Česko Slovenské SuperStar Sabiny Křovákové. Slavnostního aktu se chopil starosta Hrádku nad Nisou, který se v doprovodu dalších odvážlivců ponořil do vod jezera a prohlásil sezónu za zahájenou.
99 fotografií

Psí pláž i kuchyň pro kempaře. V Hrádku odemkli Kristýnu, areál láká na novinky

Liberecko
Pálení čarodějnic. Ilustrační foto.
Filipojakubská noc je spojená s lidovým zvykem pálení ohňů a vírou v čarodějnice. Odehrává se v noci ze 30. dubna na 1. května. Proto je na úterní večer připravená spousta akcí, tradičního pálení čarodějnic. Přinášíme vám několik tipů na akce spojené s čarodějnicemi na Liberecku. Zajímavý program a zábavu totiž chystají skoro v každém městě, ať už v Liberci, Novém Městě pod Smrkem, Českém Dubu, Osečné, Hejnicích, Hrádku nad Nisou i v některých menších obcích.

Přemýšlíte, kam na pálení čarodějnic? Máme pro vás tipy na akce na Liberecku

Volný čas
Legendy se nesetkávají pouze v San Marinu
V Hrádku nad Nisou se šestnáct let jezdila velice populární Rally Lužické hory. Centrem pro posádky byl rekreační areál Kristýna. A právě tam se v úterý 23. dubna uskutečnilo setkání významných osobností, které propojoval svojí osobou legendární spolujezdec Jan Krečman. Vše zorganizoval jeden z mechaniků působící řadu let v týmu, Josef Olša. Zejména z úcty k trojici Krečman – Křeček - Janeba, slavící v příštím roce významné životní jubileum. A protože byl pozván na akci špičkový liberecký fotograf Milan Drahoňovský, vznikne z tohoto setkání unikátní kalendář na rok 2025.
4 fotografie

FOTO: Legendy se nesetkávají pouze v San Marinu

Čtenář reportér
Kostel sv. Bartoloměje.
Sezónní soutěž pro cestovatele s názvem Cestovatelský fotodeník začala v pondělí 1. dubna a potrvá do konce srpna. Nejpilnější turisté v ní můžou vyhrát cenu v hodnotě až 10 tisíc korun. Na seznamu míst k vyfocení je víc než dva tisíce položek, z Liberecka mezi ně patří čtyři místa v Hrádku nad Nisou a jedenáct památek v Jablonném v Podještědí.
14 fotografií

Místa z Jablonného a Hrádku jsou zařazená do soutěže Cestovatelský fotodeník

Volný čas