ŠTÍTEK: hranice

Festival Letiště Karneval 2023 startuje ve čtvrtek 13. července.
Jubilejní desátý ročník hudebního festivalu Letiště je za dveřmi. Jako každoročně se lze těšit na bohatý hudební program. Mezi headlinery patří zpěvačka Lenka Dusilová či kapela Midi Lidi, která vytvořila hudbu k úspěšným filmům Protektor, Polski film či Prezident Baník. Dorazí také čerstvá držitelka ocenění Anděl v kategorii folk Marie Puttnerová.
13 fotografií

V Hranicích se chystá festival. Přijede Dusilová, Midi Lidi či držitelka Anděla

Hranicko
Den dětí v obci Velká nedaleko Hranic, 2024
Děti z Velké, ale i z okolí Hranic zaplnily v neděli 9. června sokolskou zahradu ve Velké. Konaly se tu oslavy u příležitosti dne dětí. Místní Sokoli ve spolupráci s hasiči z Velké připravili odpoledne plné her a soutěží o sladké odměny. Během odpoledne proběhly ukázky stepu v podání děvčat a chlapce z taneční školy sester Hlavinkových.
5 fotografií

Den dětí ve Velké u Hranic se vydařil

Čtenář reportér
V Hranicích se uskutečnila motomše
V sobotu 1. června duněly v Hranicích na Masarykově náměstí motory strojů všech možných značek, kubatur i roku výroby. Konala se tady v pořadí již 15. motomše. Tato akce je od svých začátků poděkováním za uplynulou sezonu a vzpomínkou na kamarády motorkáře, kteří tento svět opustili v minulém roce, ať už na cestách nebo mimo ně. Současně je vždy i symbolickým zahájením sezony nové.
62 fotografií

Masarykovo náměstí v Hranicích zaplnily desítky motorek. Podívejte se

Čtenář reportér
Kajakář Jakub Zavřel byl oceněn na akci Sportovec roku města Hranice za rok 2023
/ROZHOVOR/ V roce 2017 se kajakář Jakub Zavřel stal mistrem Evropy na pětistovce a zároveň stanovil i světový rekord. Ten už sice dnes neplatí, rodák z Hranic však stále patří mezi špičku. Letošní sezona je však jeho poslední na té úplně nejvyšší úrovni. Ve 28 letech se rozhodl naplno věnovat zaměstnání – výzkumu a vývoji difraktivní optiky. „Dělám práci, která mě baví, naplňuje a je znatelně lépe placená. A má budoucnost,“ prozradil český reprezentant v rozhovoru pro Deník.
11 fotografií

Práce nebo sport? Kajakář Zavřel byl mistrem Evropy, teď má přednost optika

Ostatní sporty
Průběh stavby skateparku v Hranicích.
To, na co mnozí skateboardisté, příznivci in-line bruslí a freestylových koloběžek čekali několik let, se konečně stává realitou. V sobotu 20. dubna se slavnostně otevře nový skatepark v Žáčkově ulici v Hranicích. Na podobě areálu se podílel také Marek Langer. Místní skateboardista, kterého radnice oslovila s prosbou o konzultaci. „Na své si tady přijde opravdu každý. Je to nejmodernější skatepark v regionu,“ říká.
15 fotografií

V sobotu se v Hranicích otevře nový skatepark. Víme, jak vznikal

Hranicko
Běh vítězství, Hranická dvacítka, Hranická desítka v roce 2019
Atletický oddíl SK Hranice připravuje 55. ročník Běhu vítězství, 51. ročník Hranické dvacítky a 8. ročník Hranické desítky. Závody Běhu vítězství jsou zařazeny do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, hlavní závod na 20 km je součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Oba běžecké podniky jsou pořádány za finanční podpory města Hranice.
5 fotografií

Blíží se největší běžecký závod v Hranicích

Ostatní sporty
Bohuničtí fotbalisté (v červeném) nezvládli důležitý zápas v Hranicích, jejich ztráta na čtrnácté místo narostla na sedm bodů. Ilustrační foto.
Předvedli nejhorší jarní výkon. A zrovna v doposud nejdůležitějším zápase. Bohunickým fotbalistům vůbec nesedl páteční zápas v Hranicích, s tabulkovým sousedem prospali především první půli a odvezli si porážku 0:1. Ta pro brněnského nováčka znamená podstatnou komplikaci v boji o udržení. „Bylo to pro nás velmi důležité utkání, Hranice nám utekly. Svým způsobem jsme tam ale opravdu nepředvedli nic,“ zlobil se bohunický kouč František Schneider.

Hořká porážka. Diváci trpěli a Bohunice v Hranicích spadly z hrušky

Fortuna ČFL + MSFL