ŠTÍTEK: Husův dům

Ilustrační foto.
Posezení u kávy s živou hudbou, koncert klasických a muzikálových melodií Radka Žaluda, jazzový koncert B.B. Studia nebo koncert orlovského gospelu Keep Smilling Gospel. To vše a mnoho dalšího nabídne letošní ročník Noci kostelů, která má pevný celorepublikový termín v pátek 24. května.  

TIP Deníku: V kostele se bude i zpívat

Volný čas
Zahrada Domova svatého Linharta je oázou pro všechny příchozí.
Chelčice - Domov svatého Linharta, vznikl v Chelčicích v roce 2011. Jeho cílem je stát se lokálním poskytovatelem sociálních služeb a vytvořit zázemí a podmínky pro kvalitnější život klientů s různými typy postižení.

Dny Petra Chelčického

Strakonicko
Ilustrační foto.
Mělník – Střelnice FOX Mělník pořádá v neděli 25. června od 13 hodin Dětský den. Stejně jako v minulých letech si děti mohou vyzkoušet střelbu ze vzduchovek a lukostřelbu. Čeká na ně i skákací hrad a paintball.

KRÁTCE: Děti mohou střílet z luku

Mělnicko
Socha Jana Husa na pražském Staroměstském náměstí.
Praha – Církevního reformátora Jana Husa, jehož odkaz nespočíval jen v duchovní oblasti, ale také úsilí o nápravu společnosti, dnes připomíná státní svátek. Vzpomínat na muže, který byl pro své názory upálen před 599 lety v německé Kostnici, budou především čeští evangelíci, protestanti a členové Církve československé husitské.

Státní svátek připomíná reformátora Jana Husa

Česko
V roce 1964 se na náměstí v Domažlicích z důvodu podmáčení propadly tři domy. takhle vypadala jedna z místností domu čp. 123.
Domažlice /FOTOGALERIE/ – Rok 1964 začal v Domažlicích katastrofou. Mezi 22. a 23. hodinou 11. ledna došlo na náměstí k zřícení části domu čp. 124, záhy se sesula i zadní část sousedního domu čp. 123 a pak i čp. 125. Vše způsobila voda z prasklé vodovodní přípojky, která dlouhodobě zaplavovala až tříposchoďové sklepy vyhloubené pod domy čp. 123, 124, 125 a 126.
7 fotografií

Z historie: Když se na náměstí propadly domy

Volný čas
Mateřské centrum Beruška přišel podpořit i Petr Tůma a jeho dcerka Michaela.
Strakonice - Přesně 118 stanů na jednom místě po dobu tří hodin. To je český rekord, který od soboty drží Mateřské centrum Beruška Strakonice. Podařilo se ho stanovit v areálu pod Hvězdou.

Ve Strakonicích padl český rekord

Strakonicko