ŠTÍTEK: Hyde Park

Lidé se shromáždili 9. září 2022 před Buckinghamským palácem v Londýně, den po úmrtí královny Alžběty II.
Zástupy lidí z různých koutů Británie i ze zahraničí, od dětí až po seniory, v pátek s kyticemi v rukách mířily k Buckinghamskému paláci, aby vzdaly hold zesnulé britské královně Alžbětě II. Někteří z nich mluvili o šoku a těžko pochopitelné situaci, když popisovali své pocity po úmrtí panovnice, „která tady vždycky byla“. „Je to, jako byste ztratil člena vlastní rodiny,“ řekla ČTK jedna z truchlících.
38 fotografií

Šok a konec éry. V Londýně se s milovanou královnou Alžbětou loučí tisíce lidí

Státy mimo EU
Z úterní demonstrace v Plané.
Planá, Obora – Dvě demonstrace na podporu aktivit Milion chvilek se sešly v úterý večer na Tachovsku. Už poněkolikáté vyjádřilo svůj nesouhlas s premiérem Andrejem Babišem několik desítek lidí na náměstí v Plané a podruhé se uskutečnila demonstrace také v obci Obora.
26 fotografií

V Oboře protestovalo deset procent obyvatel

Tachovsko
Cookovy ostrovy
Britský mořeplavec James Cook v 70. letech 18. století přistál na ostrovech v Tichém oceánu, které dodnes nesou jeho jméno. Cookovy ostrovy jsou přitom v současnosti samostatným státem a většinu jeho obyvatelstva tvoří domorodí Maorové. Tamní vláda se proto rozhodla starého odkazu na koloniální uspořádání světa zbavit a pro svou část země hledá nový název. Ustanovila pro tyto účely zvláštní komisi.
5 fotografií

Pryč s koloniálními symboly. Cookovy ostrovy hledají nové jméno

Cestujeme
Mike Rutherford lídr skupiny Mike + The Mechanics.
Praha - Skupina Mike + The Mechanics, jejímž lídrem je baskytarista skupiny Genesis Mike Rutherford, vystoupí 6. září v Praze. V rámci evropského turné k albu Let Me Fly, které vyjde v dubnu, zahraje ve Velkém sále Lucerny. Ve středu o tom informoval Petr Novák z pořádající agentury Live Nation. Bude to první vystoupení kapely v ČR. Vstupenky, jejichž cena se pohybuje od 990 do 1790 korun, budou v prodeji od 24. března.

Kapela Mike + The Mechanics zahraje poprvé v Praze

Volný čas
LIDÉ V SOKOLOVĚ vzpomněli ´Zahradní slavností´ na nedožité narozeniny Václava Havla.
Sokolov - Vše začalo Zahradní slavností v Meditační zahradě na břehu sokolovského rybníka. Skupinka přátel se tu sešla na happeningu k výročí nedožitých 80. narozenin Václava Havla. Vzpomínalo se, diskutovalo, zpívalo a hrálo na kytary. Při deštivém odpoledni vznikl nápad pořádat při státních svátcích nově sokolovský Hyde Park.

Zpět do Evropy! Sokolovský „Hyde Park“ zve na živé obrazy

Volný čas
Kinosál. Ilustrační snímek.
Žamberk – Hudební událost, koncert The Who v londýnském Hyde Parku, v pátek rozezní kino v Žamberku. Záznam koncertu, který si nenechalo ujít sedmdesát tisíc fanoušků, na plátně digitálního kina začne ve 20 hodin. 

SOUTĚŽ: Kdo půjde na záznam koncertu The Who

Orlicko
Divišovo divadlo. Ilustrační foto.
Žamberk – Vyprodaný Hyde Park, šílící Londýn! Zažijte nejhlasitější kapelu světa jako nikdy předtím! Kdo by je neznal? Hity jako My Generation, Baba O'Riley, Won't Get Fooled Again nebo Who are you, hraní i zpěv až do roztrhání těla a také divoká destrukce nástrojů na pódiu – to všechno byli a jsou The Who.

SOUTĚŽ: Rockový koncert desetiletí v kině Žamberk

Volný čas
Práce na dostavbě D8 pokračují.
Ústecký kraj - Značný rozruch vzbudil v minulém týdnu u vedení Ústeckého kraje výrok českého premiéra Bohuslava Sobotky, že dálnice D8 přes České středohoří bude dokončená v roce 2018. Nikoli tedy v roce 2016, jak předtím slibovali ministr dopravy Dan Ťok a ministr financí Andrej Babiš. Podle Ťoka se ale premiér pouze přeřekl.

Ťok: S dokončením D8 se premiér přeřekl

Litoměřicko
Desítky tisíc lidí dnes v Londýně, Glasgowu a Belfastu přišly na demonstrace, které odbory svolaly pod heslem „Británie potřebuje vyšší mzdy".
Londýn – Desítky tisíc lidí dnes v Londýně, Glasgowu a Belfastu přišly na demonstrace, které odbory svolaly pod heslem „Británie potřebuje vyšší mzdy". Protestující se podle BBC především dožadují zvyšování mezd ve veřejném sektoru a poukazují na klesající životní úroveň v zemi.

V Londýně, Glasgowu a Belfastu se demonstruje za vyšší mzdy

Svět
Ilustrační foto
Celé dva týdny hltám útržky zpráv o ztraceném letu Boeingu 777. Stejně jako milióny lidí jsem si přál, aby se letadlo zázračně objevilo na některé z opuštěných vojenských základen v Indickém oceánu a trosečníkům, tedy 239 cestujícím, se po čtrnáctidenním nechtěném dobrodružství dostalo vysvobození.

SLOUPEK: Konec romantiky

Názory z regionu
Ilustrační foto
Moskva – V Moskvě dnes vstoupilo v platnost rozhodnutí radnice o vymezení prostoru pro pořádání veřejných shromáždění bez předchozího úředního souhlasu. Místo pro budoucí moskevský Hyde Park ale nebylo ještě určeno, podle médií se počítá s tím, že by mohlo být v ústředním parku Gorkého, případně ještě v Sokolnikách severovýchodně od městského centra. Rozhodnutí má padnout do jara.

Moskva bude mít svůj "Hyde Park", místo pro veřejná shromáždění

Svět
Česká televize, ilustrační foto
Praha – Česká televize (ČT) nechala zpracovat rozbor dat hlasování v pořadu Hyde Park na ČT24. Důvodem je možná manipulace s hlasy v díle ze 4. října s tehdy odstupujícím ministrem práce a sociálních věcí Jaromírem Drábkem, na kterou v listopadu upozornil programátor Michal Škop. ČT dnes v tiskové zprávě uvedla, že do konce týdne podá trestní oznámení na neznámého pachatele.

ČT kvůli manipulaci s hlasy v Hyde Parku podá trestní oznámení

Česko
Česká televize, ilustrační foto
Praha – Hlasování v diskuzním pořadu České televize Hyde Park s odstupujícím ministrem Jaromírem Drábkem (TOP 09) mohlo být zmanipulované, upozorňuje podle serveru Lidovky.cz sdružení KohoVolit.eu. Na hlasování v pořadu s Drábkem prý upozornil programátor Michal Škop. ČT možnost manipulace s hlasy připustila, ale vyloučila, že by divácké hlasování zneužíval kdokoliv zevnitř televize.

Programátor zmanipuloval výsledky hlasování v pořadu ČT

Česko
Jana Pechanová
Londýn - Dálková plavkyně Jana Pechanová obsadila deváté místo v olympijském závodu na 10 km a o jednu pozici si tak pohoršila oproti minulým hrám v Pekingu, kde měla tato disciplína premiéru. V jezeře Serpentine v londýnském Hyde Parku vyhrála Maďarka Éva Risztovová.

Pechanová doplavala v olympijském Hyde Parku devátá

Ostatní sporty
Jan Čelůstka, zlínský olympionik v Londýně
Londýn - Nedělní den byl docela náročný. Čekal nás povinný briefing v Hyde parku. Takže ráno vstát v sedm hodin a lehká snídaně. Od půl osmé jsem hodinu seděl na kole na trenažéru, abych neztrácel čas zbytečným cestováním. V devět hodin pak odjezd na briefing, který začínal o dvě hodiny později a cesta na něj trvala něco přes hodinu.

Vybral jsem si kvůli rychlosti místo ve středu jezera

Ostatní sporty
Jan Čelůstka, zlínský olympionik v Londýně
Zlín – Včera ráno nabral směr Londýn také Jan Čelůstka. Zlínský triatlonista se vydal do olympijské vesnice pouhé čtyři dny před samotným závodem. Na aklimatizaci je to podle něj akorát. Mnohem větší starosti mu přivodila infikovaná včela.

Čelůstkův start ohrozila včela

Ostatní sporty
Vévoda z Edinburghu
Londýn - Britský princ Philip v neděli oslavil 91. narozeniny v rodinném kruhu v jednom z oficiálních sídel královské rodiny ve windsorském zámku. Informovaly o tom zahraniční weby s odvoláním na sdělení Buckinghamského paláce.

Choť britské královny oslavil 91. narozeniny s rodinou

Svět
Ilustrační foto
Meziměstí /HYDE PARK/ - Co vás trápí? Co se vám nelíbí ve vašem městě? Co by se mělo zlepšit? Po dva čtvrtky jste se mohli prostřednictvím naší rubriky HYDE PARK vyjádřit k tomu, co se vám v Meziměstí nelíbí, co vás štve, nebo co vás trápí. Meziměstská starostka Eva Mücková nyní reaguje na připomínky občanů.

Meziměstská starostka reaguje na připomínky

Náchodsko
Starosta Červeného Kostelce Petr Mědílek.
Červený Kostelec /HYDE PARK/– Po dva čtvrtky jste se mohli prostřednictvím naší rubriky HYDE PARK vyjádřit k tomu, co se vám v Červeném Kostelci nelíbí, co vás štve, nebo co vás trápí. Náchodský deník oslovil občany Červeného Kostelce, své připomínky k negativům ve městě jste mohli posílat i prostřednictvím emailové pošty.

Starosta Petr Mědílek odpovídá občanům

Názory z regionu
Ilustrační foto.
Červený Kostelec /HYDE PARK/ -Co vás trápí? Co se vám nelíbí ve vašem městě? Co by se mělo zlepšit? S takovými otázkami jsme se tentokrát obrátili na občany Červeného Kostelce, kterým jsme dali prostor pro vyslovení názorů.

Občanům města vadí volně pobíhající psi

Náchodsko
Petr Hable.
Nové Město nad Metují /HYDE PARK/ -Po dva čtvrtky jste se mohli prostřednictvím naší rubriky HYDE PARK vyjádřit k tomu, co se vám v Novém Městě nad Metují nelíbí, co vás štve, nebo co vás trápí. Novoměstský starosta Petr Hable nyní reaguje na připomínky občanů.

Starosta Petr Hable odpovídá občanům města

Názory z regionu
Milan Kotrnec.
Broumov– Premiéru rubriky Hyde Park Náchodského deníku obstaral Náchod, druhá přišla na řadu Police nad Metují, třetí Broumov. Po dva čtvrtky jste se mohli vyjádřit k tomu, co se vám vBroumově nelíbí, co vás štve, nebo co vás trápí.BroumovskýstarostaMilan Kotrnecnyní reaguje na připomínky občanů.

HYDE PARK - Odpovědi na připomínky broumovských občanů

Názory z regionu
Ida Seidlmanová, starostka Police nad Metují.
Police nad Metují – Premiéru rubriky Hyde Park Náchodského deníku obstaral Náchod, druhá přišla na řadu Police nad Metují.Po dva čtvrtky jste se mohli vyjádřit k tomu, co se vám v Polici nad Metují nelíbí, co vás štve, nebo co vás trápí. Polická starostka Ida Seidlmanová nyní reaguje na připomínky občanů.

HYDE PARK - odpovědi na připomínky polických občanů

Názory z regionu
Tradiční festival Boskovice 2011 ovládl město už podevatenácté.
Boskovice /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE, VIDEO/ - Tak jako není druhé město Boskovice, není ani žádný podobný festival stejnojmenného názvu. Už devatenáctý ročník festivalu Boskovice 2011, s podtitulem pro židovskou čtvrť, opanoval od čtvrtka až do neděle celé město.
32 fotografií

Festival Boskovice 2011 zaplnil celé město

Blanensko