ŠTÍTEK: Jan Burian

Miminka, ilustrační foto.
Díky dobré spolupráci s píseckou porodnicí zveřejňujeme každou středu v Píseckém deníku seznam aktuálně narozených miminek. Ten najdete každé úterní odpoledne také na našem webu. Vždy v sobotu pak můžete vidět v Píseckém deníku také fotografie narozených miminek, které následující den zveřejňujeme na webu.

Kdo se narodil v písecké porodnici?

Písecko
Jan Burian.
Písničkář, spisovatel, autor rozhlasových pořadů, fejetonista a moderátor Jan Burian zavítá jako host Jičínského kulturního léta do zámeckého parku, kde vystoupí v neděli 4. srpna. Koncert začne v 17 hodin.

V neděli přijďte do parku za Janem Burianem

Volný čas
Hotel Černigov v Hradci Králové.
/FOTOGALERIE/ Už brzy to budou tři roky, co krajský úřad potvrdil demoliční výměr pro hotel Černigov. Vlastník hotelu proklamoval, že bourat by se mělo začít na podzim 2018, ale to se nestalo. Nyní už je jasné, že demolice začne nejdříve až za rok.
17 fotografií

Demolice Černigova začne nejdřív za rok

Hradecko
JAN BURIAN z Jindřichova Hradce se 24. srpna utká s ostatními finalisty o titul Muž roku 2018.
Jindřichův Hradec – Letošní ročník soutěže o nejkrásnějšího muže České republiky má 12 finalistů, kteří se 24. srpna utkají v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě. Mezi žhavými kandidáty o titul Muž roku 2018 je i jindřichohradecký rodák, Jan Burian, kterému je 24 let a studuje Vysokou školu ekonomickou v Praze.
4 fotografie

Jindřichohradecký rodák soutěží o Muže roku

Jindřichohradecko
Z inscenace Rusáci?.
Divadlo Archa uvede k 50. výročí okupace v srpnu 1968 divadelní inscenaci Rusáci?. Představení vznikalo formou dialogu mezi českými a ruskými umělci žijícími v Praze. Tvůrci se ptají, jak se mladí Rusové žijící v Čechách vyrovnávají s českým historickým komplexem, jak vnímají vlastní minulost, kde se cítí doma, jak je vnímají Češi a jak oni vnímají je. O nové inscenaci dnes informovala mluvčí divadla Pavlína Svatoňová. Premiéra je 21. srpna.
3 fotografie

Hrou Rusáci? připomene Divadlo Archa výročí okupace z roku 1968

Volný čas
Divadlo Na Vinohradech.
První novinkou pražského Divadla na Vinohradech v sezoně bude dnes hra Jamese Goldmana Lev v zimě. Scéna ji uvede v režii Jana Buriana, ve výpravě Karla Glogra a s hudbou Petra Maláska. V hlavních rolích se objeví Dagmar Havlová a Tomáš Töpfer.

Divadlo na Vinohradech uvede hru Lev v zimě

Divadlo
Přes 40 let hradecký hotel Černigov na Riegrovo náměstí. Jeho čas se ovšem naplnil. V příštím roce má ustoupit novému administrativnímu komplexu. Na jeho místě plánuje firma CPI vystavět mimo jiné i nový čtyřhvězdičkový hotel Clarion.
Hradec Králové /VIDEO/ - Firma CPI plánuje výstavbu rozsáhlého projektu Rieger Plaza naproti královéhradeckému hlavnímu nádraží v druhé polovině příštího roku. Jeho součástí bude i nový hotel.
3 fotografie

Černigov padne, vstane Clarion

Hradecko
Ilustrační foto.
Lysá nad Labem – Radnice vyzývá obyvatele města, aby šetřili s vodou. Kvůli velkému odběru na zalévání a napouštění bazénu dochází totiž ke snížení množství vody ve vodojemu.

KRÁTCE: Lysá šetří s vodou

Nymbursko
Ilustrační fotografie.
Lysá nad Labem - Nový, sto dvacet metrů hluboký vrt, se podařilo vyvrtat ve stávajícím prameništi Cenomanské zvodně v Lysé nad Labem. Radnice tak postoupila zase o krok dále v řešení velmi složité situace s pitnou vodou ve městě.

Lysé se podařilo vybudovat nový vrt na pitnou vodu

Nymbursko
Jaromír Vejvoda.
Praha - Na Zbraslavi se v rodině s velkou hudební tradicí narodil před 115 lety, 28. března 1902, Jaromír Vejvoda, kterého proslavila zejména polka Škoda lásky. Refrén Vejvodovy nejslavnější písně, kterou složil v roce 1927 jako Modřanskou polku a od dva roky později ji překomponoval do dnešní podoby, znají lidé po celém světě. Českého textu se dočkala až v polovině 30. let, jeho autorem byl Vašek Zeman.

Před 115 lety se narodil kapelník Jaromír Vejvoda, autor polky Škoda lásky

Volný čas
Hotel Černigov v Hradci Králové.
Hradec Králové - Přesné datum, kdy se „legendární" hradecký hotel Černigov bude poroučet k zemi, ještě známo není. Jisté ovšem je, že společnost CPI, která má na místě stávajícího hotelu velké plány, v přípravách nezahálí.

Čas se hotelu Černigov pomalu, ale jistě krátí

Hradecko
radnice v Lysé nad Labem
Lysá nad Labem (Nymbursko) - Výkup pozemků pod budoucím obchvatem, parkovací dům pro jízdní kola u nádraží, nový vrt pitné vody nebo Mateřská škola Drážky. To jsou příklady nejdůležitějších letošních investičních akcí v Lysé nad Labem.

Lysá letos investuje do pozemků i pitné vody

Bydlení
Budova radnice v Lysé nad Labem.
Lysá nad Labem - Výkup pozemků pod budoucím obchvatem, parkovací dům pro jízdní kola u nádraží, nový vrt pitné vody nebo Mateřská škola Drážky. To jsou příklady nejdůležitějších letošních investičních akcí 

Lysá letos investuje do pozemků i pitné vody

Nymbursko
Radovan Vítek
Brno - Realitní skupina CPI Property Group podnikatele Radovana Vítka kupuje hotelového operátora CPI Hotels, který pro skupinu provozuje hotely, jež CPI Property Group vlastní. Dosavadní vlastníkem CPI Hotels byla společnost Marc Gilbert International. Transakci začal posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Realitní skupina CPI kupuje hotelového operátora CPI Hotels

Ekonomika