ŠTÍTEK: Jantarová komnata

Ilustrační foto
Kladské pomezí - Do hledání nacistického vlaku plného zlata se kousek od Náchodska, a to u polského města Walbrzych, pustili v úterý 16. srpna dva lovci pokladů Andreas Richter a Piotr Koper.

Lovci pokladů pátrají po zlatém vlaku

Náchodsko
Zámek Frýdlant
Frýdlant - Rybník u zámku ve Frýdlantě na Liberecku, který v červnu 2013 poškodily přívalové deště a povodeň, se letos zřejmě dočká obnovy. Oprava bude stát zhruba deset milionů korun. Rybník patří Národnímu památkovému ústavu (NPÚ), podle regionálního ředitele Miloše Kadlece se připravuje vypsání výběrového řízení.

Zámecký rybník ve Frýdlantu se letos bude zřejmě revitalizovat

Liberecko
Grabštejn.
Zákupy - Státní hrady a zámky v Libereckém kraji otevřou už za týden, na prodloužený velikonoční víkend. Nabídnou akce spojené s oslavami 700. výročí narození Karla IV., netradiční prohlídky i nové trasy. Výše vstupného by se v nové sezoně oproti loňsku neměla měnit.

Památkám v Libereckém kraji začne sezona příští víkend

Jablonecko
Grabštejn.
Liberecký kraj - Státní hrady a zámky v Libereckém kraji otevřou už za týden, na prodloužený velikonoční víkend. Nabídnou akce spojené s oslavami 700. výročí narození Karla IV., netradiční prohlídky i nové trasy. Výše vstupného by se v nové sezoně oproti loňsku neměla měnit.

Památkám v Libereckém kraji začne sezona příští víkend

Z okolí