ŠTÍTEK: Jednotné inkasní místo

Srdcový král.
Praha /FOTOGALERIE/- Po muzikálech s písněmi kapely Elán a zpěváka Mira Žbirky přichází na řadu Elvis Presley – v pražském Divadle Kalich vrcholí přípravy broadwayského kusu Srdcový král (All Shook Up) právě s hity této americké legendy. Premiéra je ohlášena na 21. září.
3 fotografie

Srdcový král? Elvis Presley!

Hudba
Historický dvoustěžník Jim čeřil hladinu Vltavy u Karlova mostu celou neděli. Mezi šlapadly a výletními loďmi byly jeho plachty nepřehlédnutelné.
Praha - Milovníci lodí i zájemci o nevšední zážitky měli v neděli možnost užít si už druhý ročník Dne Vltavy. Přímo v centru Prahy pro ně byly připraveny bezplatné projížďky nejrůznějšími plavidly. Mezi přístavištěm Platnéřská přímo vedle Karlova mostu a náplavkou Na Františku se mohli plavit ve čtyřech velkých osobních lodích, ale i ve dvou menších nebo si vybrat z množství pramic a šlapadel, která byla po celý den k dispozici.

Prohlídka pilíře Karlova mostu i historický dvoustěžník přilákal Pražany na Vltavu

Praha
Aeroshow se v Šiklově mlýně koná už od roku 2008.
Zvole - Historicky první exhibice pilota světové série Red Bull Air Race Martina Šonky uvidí o víkendu návštěvníci westernového městečka Šiklův mlýn u Zvole na Bystřicku. Sedmý ročník Aeroshow ale v sobotu nabídne i řadu dalších lákadel.

Ultralehká letadla v sobotu nalétnou na Šiklův mlýn

Žďársko
STAR TREK. V řemeslně perfektní sci-fi se na plátno vrací i noví představitelé Spocka a Jima Zachary Quinto (vlevo) a Chris Pine.
Praha /RECENZE/ – Druhý film J. J. Abramse vracející se k fenoménu Star Trek nabízí stejně uhrančivou podívanou jako předchozí díl! Stejně dynamický, vizuálně brilantní a poutavě vyprávěný jako první film. Takový je Star Trek: Do temnoty, který ve středu o půlnoci na pražské Floře vstoupil do českých kin.

S Enterprise za hranice všedních dnů. Doslova

Film a televize
James Foley
Damašek – Rodina amerického novináře Jamese Foleye dnes přerušila mlčení a informovala o Foleyho únosu v Sýrii. Je pohřešován déle než 40 dní, byl na volné noze a své reportáže nabízel mimo jiného agentuře AFP. Neznámí ozbrojenci ho unesli 22. listopadu v severosyrské provincii Idlib.

V Sýrii je od loňského listopadu zadržován americký novinář Foley

Svět
Ilustrační foto.
Praha - Veto prezidenta, který na konci září vrátil do sněmovny prováděcí zákon k penzijní reformě, může mít poměrně fatální následky. Reálně totiž hrozí, že by státní rozpočet mohl v příštím roce přijít až o 20 miliard korun.

Zmatek v zákonech. Přijde stát o 20 miliard?

Ekonomika
Na návštěvě u Haliny Pawlowské
Moderátorka, publicistka, příležitostná herečka, nejúspěšnější česká spisovatelka. Originální, nepřehlédnutelná. A předvídavá. Se společenskými magazíny a show vyrukovala o dvacet let dřív, než zahltily časopisecký a televizní trh. Halina Pawlowská bydlí v domě se svým manželem, maminkou, tchyní, dcerou, zetěm, vnukem, čtyřmi psy a pokládá za divné, když spolu rodiny nežijí.
4 fotografie

Návštěva u Haliny Pawlowské: Čekám, až vstoupím do systému

Bydlení
Počítačová hra Lost Planet 3.
V prvních záběrech přímo ze hry němečtí novináři komentují hororové interiéry i vytažení do kabiny obřího mecha. Hra se na první pohled velmi inspirovala u horovky Dead Space s podobným úhlem pohledu a atmosférou. Po usednutí do mecha je to ale opět původní Lost Planet a začíná hon na přerostlého brouka.

První záběry z hraní Lost Planet 3 s explodujícími brouky

Hry
GEJZÍR HUMORU A NÁPADŮ. Režisérka Anna Petrželková vycházela při adaptaci románu Jules a Jim hlavně z improvizačních dovedností herců. V rolích dvou kamarádů se představí Jiří Kniha (vlevo) a Michal Dalecký.
Brno /RECENZE/ - Dalším příspěvkem do mozaiky letošní sezony v Redutě, která má podtitul Slavné příběhy v novém vydání, je adaptace milostného románu Jules a Jim. Komorní příběh dvou nerozlučných přátel a jejich osudové femme fatale zrežírovala v Brně Anna Petrželková. Celkové vyznění inscenace však zůstalo v mnohém za očekáváním.

Milostný příběh Jules a Jim zaujme výpravou, ztrácí ale tempo

Volný čas
Svatý Pluk. Ilustrační foto.
Uherské Hradiště – Hradišťský Sbor Sv. Pluka v čele se sbormistrem Janem Gajdošíkem čeká výjimečný koncert. V pražské Incheba aréně vystoupí 13. července od 18 hodin jako „předskokani“ skupině, která je následovníkem slavných The Doors.

Zakladatele The Doors doprovodí na podium Svatý Pluk

Volný čas
Překupníci lístků měli před středečním hokejovým zápasem mezi Vítkovicemi a Pardubicemi žně.
Ostrava- Vítkovičtí hokejisté si po osmi letech zahrají v extraligovém finále – to je zpráva, která nenechala nikoho z fanoušků ostravského týmu klidným. A ačkoliv měli na zakoupení lístků devět dnů, vyprodáno bylo za dva. „Zájem o utkání Vítkovic s Pardubicemi byl obrovský a takřka desetitisícová kapacita ostravské ČEZ Arény nemohla zájmu fanoušků vyhovět,“ uvedl ředitel HC Vítkovice Steel Jan Falter.

Ostrava žije hokejem, překupníci lístků vydělávají

Hokej
Vychází CD s 60 minutami dosud nevydané hudby legendárního kytarového mága Jimiho Hendrixe
Praha - 8.3. vychází album Jimiho Hendrixe „Valleys Of Neptunes“, na kterém fanoušci naleznou 12 doposud nevydaných studiových nahrávek, zachycujících Hendrixovo hudební rozpoložení mezi vydáním slavného alba Electric Ladyland (říjen 1968) a spuštěním jeho vlastního nahrávacího studia Electric Lady Studio v Greenwich Village v roce 1970.

Více než 60 minut nového Jimiho Hendrixe!

Hudba
Ilustrační kresba
"Opatřit si nové stěrače by nebyl žádný přepych,“ přemýšlí Jim, „na tento silný déšť už ty staré nestačí.“ Pohlédne na hodinky: Je krátce před jedenáctou. Za půl hodinky by mohl být doma.

K jakému cíli směřuje můj život?

Orlicko