ŠTÍTEK: Jersey

Mezinárodní šampionát ve sportovní kynologii CACIT v Dobříši.
Již 17. ročník Mezinárodního šampionátu ve sportovní kynologii CACIT se uskuteční o víkendu 30. a 31. července na fotbalovém stadionu v Dobříši. V sobotu i v neděli všichni návštěvníci uvidí špičkové výkony v poslušnostech, kde základem je rychlost, radost a dokonalá souhra s psovodem a obranách, kde pes předvádí bojovnost a schopnost ochránit svého pána spojenou s dokonalou ovladatelností.
4 fotografie

Předvedou bojovnost a schopnost bránit svého pána. Soutěž nabízí špičkové výkony

Čtenář reportér
Jan Černý krmí kozy vánočními stromky. Zbude z nich jen holý kmínek a okousané větvičky.
/FOTO, VIDEO/ Co s nepotřebným vánočním stromkem? Spálit nebo vyhodit k popelnici. Další možností, která je zajímavá třeba pro rodiny s dětmi, je naložit ho do auta a odvézt na farmu Létající koza u Břvan na Lounsku. Její zvířátka si na jehličí a kůře pochutnávají, jsou pro ně vítaným zpestřením zimního jídelníčku. A děti vidí, že i vysloužilý vánoční stromek má ještě nějaké využití.
21 fotografií

Kozy z Břvan si pochutnávají na vánočních stromcích. Nejraději mají borovičky

Žatecko a Lounsko
Výstava zemědělských zvířat. Ilustrační foto.
Podle ní vznikla i knížka pro děti. Legendární kráva přijede jako čerstvá matka na brněnské výstaviště. Bude jedním z téměř tisícovky živých zvířat, které tam lidé uvidí. Od neděle do středy se koná veletrh Animal Tech a Národní výstava hospodářských zvířat. „Je to první velká veletržní akce konaná po téměř roce a půl na brněnském výstavišti," řekl ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.
8 fotografií

Výstaviště zaplní zvířata: lidé uvidí legendární krávu Bertu i Orphée des Blins

Brněnsko
Svědkové historie. Bon Jovi reflektují současnost.
Poté, co byla nucena zrušit světové turné a pozdržet očekávanou novinku, vydává kapela Bon Jovi desku s názvem 2020. Je o náročném a klíčovém volebním roce, jenž spojuje celou Ameriku, o pandemii, která mění svět, i o úmrtí George Floyda a následných národních hnutích za rasovou rovnost.

Kapela Bon Jovi přichází s novým albem 2020

Hudba
Exhibice při příležitosti šedesátin Oldy Válka.
Jihlava - Hvězda mezi legendami. Účast Patrika Eliáše na exhibičním hokejovém utkání u příležitosti šedesátých narozenin Oldřicha Válka v Jihlavě byla velkým překvapením. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu tráví většinu hokejové sezony v zámoří, a jeho přítomnost byla orámována velkým otazníkem. Nakonec třiačtyřicetiletý rodák z Třebíče na akci dorazil a svým hokejovým umem znovu pobavil diváky.  
5 fotografií

Patrik Eliáš vzpomíná na slavnou Duklu: Byl svátek na její hráče koukat, říká

Hokej
Hokejový útočník Pavel Zacha v dresu New Jersey Devils
Zdá se, že konečně naplno prorazil. Ještě v minulé sezoně neměl Pavel Zacha své místo v New Jersey Devils jisté. V rozehraném ročníku putoval na výchovnou lekci na farmu. Z té se ale brněnský rodák promptně vrátil a teď má stálou pozici v nejlepší hokejové lize na světě.    

Zacha dozrál pro NHL. New Jersey na něm mohou stavět, říká expert

Hokej
Policisté zasahující u přestřelky kolem supermarketu v americkém New Jersey 10. prosince 2019
Nejméně šest lidí přišlo o život při přestřelce, která se odehrála v úterý odpoledne místního času (před půlnocí SEČ) u hřbitova a v supermarketu s košer potravinami v americkém státě New Jersey. Mezi mrtvými jsou policista i civilisté. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura Reuters. Motivy střelců zatím zůstávají podle policie nejasné.

Přestřelka v New Jersey si vyžádala šest mrtvých. Zemřeli při ní i policisté

Svět
Zoo Praha získala tři vzácné leguány chutné.
Praha - Pyšnit se jimi může pouze šest zoo na světě a jen tři z nich mají chovný pár. Mezi ně nově patří i Zoo Praha, která po 13 letech čekání získala tři mláďata vzácného leguána chutného. V tuto chvíli jsou plazi v zázemí. Přírůstků se chovatelé dočkali také u leguánů kubánských, kde se vylíhlo celkem 13 vnoučat slavného Pepína.
3 fotografie

Pražská zoo se může pyšnit vzácnými leguány

Praha
Okresní přebor: Akuma MB - Čejetice
Mladoboleslavsko – Hned dvanáct městských derby v jedné sezoně se rýsovalo pro nadcházející sezonu fotbalové III. třídy kvůli sestupu Akumy a Čejetic z okresního přeboru. Ti tak doplní v sestavě klubů stálice SKP a Sporting.

Metropolitní trojka nejspíš nebude

Fotbal
Chov dojnic plemene Jersey na středisku Požáry
Požáry - Přestože výkupní cena mléka je už dlouhodobě pod výrobními náklady a řada chovatelů dojného skotu už to vzdala a zrušila chovy, ve Školním zemědělském podniku Lány postavili nové stáje pro dojnice plemene Jersey a následný odchov telat a jalovic ve středisku Požáry. Rozšířili také dojírnu.
20 fotografií

Postavili moderní stáj a rozšířili chov dojnic

Podnikání
Ilustrační foto.
Praha/St. Helier (Jersey) - Investorská společnost Atrium European Real Estate podepsala dohodu o převzetí tříčtvrtečního podílu v nákupním centru Arkády v Praze na Pankráci za zhruba 162 milionů eur (4,5 miliardy Kč). Podíl kupuje od francouzské developerské společnosti Unibail-Rodamco. Transakce by měla být dokončena ve druhém čtvrtletí letošního roku, oznámila dnes společnost Atrium v prohlášení na svém webu.

Firma Atrium kupuje nákupní centrum Arkády za 4,5 miliardy korun

Ekonomika
Tomáš Plekanec
New York - Tomáš Plekanec pečetil v pátečním utkání NHL gólem do prázdné branky výhru Montrealu 4:2 na ledě New Jersey. Dvaatřicetiletý útočník tím ukončil závěrečný nápor hráčů Devils, kteří v poslední třetině snížili i s přispěním asistence Jaromíra Jágra z 0:3 na 2:3. V sestavě poražených se po dvou týdnech objevil Patrik Eliáš.

Jágr a spol. tlačili, ale Jersey srazil gól Plekance. Palát dvakrát asistoval

Hokej
Zpěvačka Monilove přijede z Polska do Mrkve.
Opava – Návštěvníci klubu Mrkev své tělo mohou rozvlnit v rytmu reggae. Akce s názvem Reggae & dancehell inflow aneb Nebuď Šeps proběhne v sobotu 8. září od devatenácti hodin v klubu Mrkev v Opavě. Vystoupí dvojice předních zpěváků ze sousedního Polska.

Večer v rytmu reggae roztančí návštěvníky Mrkve

Volný čas
Gempa v zázemí.
Praha - V pátek 16. září dorazili do Zoo Praha vzácní nováčci - samice orangutana sumaterského Mawar se svým šestiletým synem Gempou. V pražské zoo se tím začala psát nová éra chovu jednoho z nejohroženějších lidoopů světa.

Orangutani Mawar a Gempa: Nováčci v zoo

Praha
Gempa v zázemí.
Praha - V pátek 16. září dorazili do Zoo Praha vzácní nováčci - samice orangutana sumaterského Mawar se svým šestiletým synem Gempou. V pražské zoo se tím začala psát nová éra chovu jednoho z nejohroženějších lidoopů světa.

Orangutani Mawar a Gempa: Nováčci v zoo

Praha
Ilustrační foto
Londýn - Na britském ostrově Jersey byl v neděli zatčen třicetiletý muž podezřelý z vraždy šesti lidí. Jak uvedla agentura AP s odvoláním na policii, muž oběti ubodal. Podle vyjádření sousedů se jednalo o členy jedné polské rodiny, žijící v bytě v hlavním městě ostrova St. Helier.

Na britském ostrově Jersey ubodal muž šest lidí

Svět
S plemenem krav Jersey se v minulých dnech při návštěvě Lán seznámil i ministr zemědělství Ivan Fuksa.
Lány - Školní zemědělský podnik (ŠZP) v Lánech plánuje rozšíření chovu skotu. Konkrétně se jedná o plemeno Jersey, nesoucí název ostrova, kde vzniklo. Cílem jsou kromě zvýšení produkce kvalitního mléka také vědecké a didaktické důvody.

V Lánech plánují rozšíření chovu krav Jersey

Podnikání
Ilustrační foto
Kopřivnice – V Kopřivnické sportovní hale SOUS začal futsalový okresní přebor. Jediný tým, jenž dokázal získat plný počet bodů, byl celek Lokomotiva Gangsters Kopřivnice, který si v prvním zápase poradil s nováčkem Kuna Team Frýdek-Místek a s přehledem zvítězil 4:1.

Do nové sezony vstoupil nejlépe tým L. G. Kopřivnice

Fotbal
Praha - Nejnovějším přírůstkem pražské zoologické zahrady se stal samec orangutana sumaterského Padang zvaný Pady. Do Prahy dorazil ve čtvrtek z britského Chesteru, aby se zde stal základem nového chovného páru.

Pražská zoo má nového orangutana sumaterského

Praha
Na ilustračním snímku sleduje brankář Kalachu Frýdlant David Rubina situaci před svou brankou.
FRÝDEK-MÍSTEK - V minulém týdnu začal ve sportovní hale SOUS Kopřivnice Frensport okresní přebor futsalu. V úvodních dvou zápasech se nejvíce dařilo futsalistům New Jersey Nový Jičín a nováčkovi soutěže Lokomotivě Gangsters Kopřivnice, kteří dokázali vyhrát oba své zápasy a dostali se společně na čelo tabulky.

Futsalistům Frýdlantu se nedaří

Ostatní sporty