ŠTÍTEK: Josef Dostál

Ondřej Perušič a David Schweiner jako mistři světa.
Je to jako věštit z křišťálové koule. Pokaždé se před olympijskými hrami spekuluje, kdo ze sportovců má šanci na medaili. Jde o sport, takže některé prognózy se u stálic potvrdí, někdo z favoritů však může takzvaně vyhořet, ale obvykle i se objeví olympionik, s nímž se na cenný kov nepočítalo. Právě překvapující výsledky přinášejí skvělé okamžiky. Je v nich kouzlo olympiád. Deník vybral několik skloňovaných jmen, jehož nositelé mají šanci slavit. Určitě bude zajímavé srovnat tento odhad s realitou, kterou v Paříži přinesou nadcházející dva týdny.

Sedmnáct nadějí na medaili. Komu by mohli Češi na olympiádě v Paříži tleskat

Ostatní sporty
Zleva šermíř Alexander Choupenitch, kanoista Lukáš Rohan, vodní slalomář Jiří Prskavec a judista Lukáš Krpálek ukazují své medaile.
Ti nejlepší sportovci z celého světa se tentokrát sjedou do Paříže, aby právě ve francouzské metropoli rozpoutali boje o medaile v rámci už třiatřicátých letních olympijských her. Řadu želízek bude mít v olympijském ohni i Česká republika, která vyšle k řece Seině více než stovku reprezentantek a reprezentantů. Kdy jim může český fanoušek držet palce?

Program olympijských her v Paříži: České hvězdy v akci, termíny sportů

Ostatní sporty
Zleva šermíř Alexander Choupenitch, kanoista Lukáš Rohan, vodní slalomář Jiří Prskavec a judista Lukáš Krpálek ukazují své medaile.
Ti nejlepší sportovci z celého světa se tentokrát sjedou do Paříže, aby právě ve francouzské metropoli rozpoutali boje o medaile v rámci už třiatřicátých letních olympijských her. Řadu želízek bude mít v olympijském ohni i Česká republika, která vyšle k řece Seině více než stovku reprezentantek a reprezentantů. Kdy jim může český fanoušek držet palce?

Program olympijských her v Paříži: České hvězdy v akci, termíny sportů

Ostatní sporty
Snoubenci Anežka Paloudová a Josef Dostál
Bude to jeho čtvrtá účast pod pěti kruhy. Na třech olympiádách vybojoval jednatřicetiletý Josef Dostál čtyři medaile ve třech disciplínách. V Paříži by kajakář rád přidal další. Tentokrát se dvoumetrový obr soustředí jen na kilometrový závod. Poprvé bude však mít po boku přítelkyni a rovněž kajakářskou reprezentantku Anežku Paloudovou, které nedávno navlékl na prsteníček zásnubní prstýnek.
4 fotografie

Dostálovi se o páté medaili zdálo. Ale neupínám se na to, říká kajakář před OH

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Přerovský a hranický deník přináší rubriku s přehledem zesnulých spoluobčanů a pohřbů ve spolupráci s: Pohřební služba Přerov, Pohřební služba Fudencia Přerov, Pohřební služba Kojetín, Pohřební služba Osek nad Bečvou, Pohřební služba Quik Road Hranice, Pohřební služba Obelisk Hranice, Pohřební služba Petr Hradil Bystřice pod Hostýnem.

Přehled zesnulých a pohřbů na Hranicku a Přerovsku v 45. týdnu 2023

Čtenář reportér
V tomto případě útočník Labutě Rychnov nad Kněžnou Petr Ullrich tvrdě narazil, jinak ale v zápase proti Javornici zářil a nastřílel 5 branek.
Kostelecký Ondřej Kotyza v Okresním přeboru II. třídy hattrickem sám vystřílel výhru rezervnímu týmu proti Častolovicím. Ve III. třídě zářili Dostálové. Dva svými góly pomohli Dobrému na půdě Rovně, jiní dva řídili kanonádu Vamberka B proti Žďáru nad Orlicí. Ve IV. třídě na sebe nejvíc upozornil Petr Ullrich, kanonýr rychnovské Labutě.

Šlágr kola na Rychnovsku pro Albrechtice. V dresu Labutě pálil pětkrát Ullrich

Okresy
Josef Dostál
Kajakář Josef Dostál neobhájil světový titul na trati 500 metrů. Na mistrovství světa v Duisburgu ve své silné disciplíně nezískal medaili. Skončil čtvrtý více než tři desetiny sekundy za bronzovým Fernandem Pimentou z Portugalska. Vyhrál Maďar Bálint Kopasz před Australanem Jeanem van der Westhuyzenem. Čtvrtou příčkou překvapil na pětistovce jednadvacetiletý kanoista Jiří Minařík, pro něhož to byl debut v individuálním závodě na MS.

Dostál neobhájil světový titul. Mrzí mě, že jsem neurval medaili, hlesl kajakář

Ostatní sporty
Josef Dostál
Rychlostní kanoisté mají za sebou třídenní nominační závody, kdy v hlavních rolích účinkovali závodníci Dukly Praha. Na kanálu v Račicích je minulý potrápil vítr, déšť a chladné počasí. Na trati 500 a 1000 metrů triumfoval kajakář Josef Dostál. Na stejných distancích vládl kanoista Martin Fuksa. Olympijský deblkajak na 500 metrů nabídl těsný souboj mezi nově složenou dvojicí Josef Dostál, Jakub Zavřel a čtvrtou nejrychlejší posádkou z loňského mistrovství světa, Jakubem Špicarem a Danielem Havlem.
10 fotografií

Dostál zkoušel v Račicích větší pádlo. Budu v tom pokračovat, říká kajakář

Ostatní sporty
Jubilejní dvacátá Olympiáda dětí a mládeže odstartovala na stadionu v Hradci Králové. Celkem 72 mladých středočeských sportovců přivedl na plochu stadionu v roli vlajkonoše bývalý moderní pětibojař a bronzový medailista z OH 2004 Libor Capalini.
/FOTOGALERIE/ Jubilejní dvacátá Olympiáda dětí a mládeže odstartovala na stadionu v Hradci Králové. Oheň zapálila olympijská šampionka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková. Celkem 72 mladých středočeských sportovců přivedl na plochu stadionu v roli vlajkonoše bývalý moderní pětibojař a bronzový medailista z OH 2004 Libor Capalini. U slavnostního okamžiku, kterému vévodil zvuk vuvuzel, nechyběla ani hejtmanka Petra Pecková, která věří v úspěch „svých“ soutěžících.
71 fotografií

Oheň jubilejní Olympiády dětí a mládeže hoří. Středočechy přivedl Capalini

Ostatní sporty
Josef Dostál při fotografování pro Deník 10. listopadu v Praze.
/SERIÁL/ Zpěv, rybaření, sport. Pro kajakáře Josefa Dostála to jsou nedílné součásti života. Jak to všechno ale u čtyřnásobného olympijského medailisty bude probíhat o Vánocích? Závodník pražské Dukly toto období vnímá jako vítanou možnost, aby si odpočinul a přišel na jiné myšlenky, než jaké mu po většinu roku skýtá rychlostní kanoistika.
10 fotografií

Vánoce Josefa Dostála: Jako pastýř budu v betlému dětem rozdávat jablíčka

Ostatní sporty
Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká
Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká, která si v srpnu při tréninku zlomila klíční kost, by měla začátkem příštího týdne zahájit přípravu na lyžích. Po tiskové konferenci to uvedl šéf úseku alpských disciplín Svazu lyžařů ČR Ladislav Forejtek. Svaz stále s managementem Ledecké jedná o nové reprezentační smlouvě, ale svoji největší hvězdu nechá závodit i bez ní.
29 fotografií

Návrat královny. Ledecká by měla zahájit přípravu na lyžích, zatím bez smlouvy

Zimní sporty
Pražští Lvi na domácí palubovce přejeli silné soupeře z Českých Budějovic 3:0 na sety!
/FOTOGALERIE/ Dohrávku třetího kola volejbalové extraligy obstaral televizní duel mezi pražskými Lvy a budějovickým Jihostrojem. Repríza loňského semifinále vyšla opět lépe domácím, kteří zdolali hosty přesvědčivě 3:0. MVP utkání vyhlašoval čtyřnásobný olympijský medailista Josef Dostál. Stal se jím univerzál Lvů Casey Schouten, který do Prahy přišel v létě právě z Českých Budějovic.
90 fotografií

Obrazem: Lvi rozsápali Jihočechy. Na domácí palubovce jim nepovolili ani set

Ostatní sporty
Martin Fuksa
Silná výprava rychlostních kanoistů se v kanadském Halifaxu připravuje na mistrovství světa. Na šampionátu, který se uskuteční od 3. do 7. srpna, se představí kompletní česká špička, včetně čtyřnásobného mistra světa Josefa Dostála, dvojnásobného světového šampiona Martina Fuksy, silného čtyřkajaku a deblkajaku i mladších nadějí včele s kajakářkou Anežkou Paloudovou či deblkanoistů Antonína Hrabala s Jiřím Zalubilem.
6 fotografií

Dostál, Fuksa a kdo další? Rychlostní kanoisty čeká na MS v Kanadě boj o medaile

Ostatní sporty
Anežka Paloudová a Josef Dostál.
Oba mají na kajaku své ambice. Duklák Josef Dostál ty nejvyšší, jeho přítelkyně Anežka Paloudová by ráda poskočila z pozice domácí jedničky ještě o něco výš. Život se jí po seznámení s čtyřnásobným olympijským medailistou změnil. K rychlostní kanoistice, která není jejím prvním sportem, si ale došla sama. Na klidnou vodu přešla z divoké. Původně se věnovala sjezdu.
10 fotografií

Společný zájem. Život Paloudové se po seznámení s Dostálem změnil

Ostatní sporty