ŠTÍTEK: kabriolet

Shelby Super Snake.
Co by to bylo za Mustanga bez Shelby variant. Byl to právě Shelby, kdo udělal z někdejšího „auta pro sekretářky“ poprvé sportovní kupé, a přestože již nejslavnější úpravce světa Caroll Shelby dlouho není mezi námi, jeho odkaz žije nadále skrze společnost Shelby American. Právě ta nyní představila nejnovější přírůstek do svého portfolia – Shelby Super Snake, postavený na základech aktuální sedmé generace Mustangu.
20 fotografií

Nový Shelby Super Snake: nechte se uštknout jedním z nejsilnějších Mustangů

Automagazín
Na první jarní den si sice ještě počkáme, ale motoristické jaro se už pomalu rozbíhá. Jako první o tom svědčí rozmach auto-moto burz. A chystají se také první srazy značek i veteránů. Na co všechno se můžete od pátku 8. března do neděle 10. března podívat, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu. A máme pro vás i bonusové tipy na zajímavé motoristické výstavy, které trvají delší dobu a určitě také stojí za pozornost.    
5 fotografií

Velorexy ve filmu i ženy na MDŽ v kabrioletech. Tady jsou tipy na auto moto akce

Automagazín
BMW M4
Aktuální generace kupé a kabrioletů BMW řady 4 byla odhalena světu v polovině roku 2020. Nyní přichází mnichovská automobilka s faceliftem, který mění auta spíše v detailech. Změna se dotkne jak kupé a kabrioletů řady 4 se standardními motory, tak i výkonné sportovní varianty M4. A v její vrcholné verzi dokonce přidá trochu výkonu.
47 fotografií

BMW M4 a řada 4: Nová světla, volanty i výkon

Autosalon
Závod formulí bývalého socialistického bloku se jel pro natáčení The Grand Tour na okruhu v polské Poznani.
/VIDEO, FOTO/ Češi vypálili Polákům rybník, pro slavný pořad o autech jezdily v polské Poznani formule z Dobřenic na Hradecku. Veteránské závoďáky si zahrály v britském pořadu The Grand Tour Jeremy Clarksona, Richarda Hammonda a James Maye. Čtyři historické stroje zapůjčil hvězdnému pořadu sběratel Pavel Kalina, a s jedním dokonce „notorický bourač“ Richard Hammond skončil mimo trať.
58 fotografií

Veteránské formule z Hradecka si zahrály v kultovním britském pořadu o autech

Hradecko
Kabriolet je něco, o čem řada řidičů sní celý život. Jen málokdo se ovšem pro vůz s nižší praktičností, ale výrazně vyšší cenou, nakonec rozhodne.
Letní počasí přímo vybízí k pobytům na čerstvém vzduchu a je to právě tohle období, kdy si mnoho řidičů pokládá otázku, zda ta střecha jejich auta, která je dělí od modré oblohy nad hlavou, není vlastně tak trochu zbytečná. Řešení je naštěstí staré jako automobil sám, jen dnes už je absence střechy na autě brána nikoliv jako úsporné opatření, ale jako fajnovost, za kterou se připlácí. Ano, kabriolety nejsou levné. Pojďme se však i přesto podívat na nejlevnější vozy bez střechy, které nabízí náš trh.

Nejlevnější kabriolety na českém trhu

Automagazín
Z vraku udělal naleštěný kabriolet. Jenom střecha stála dvacet tisíc, říká nadšenec.
Naleštěné poklice, kapota i nárazníky. Vypulírovaný motor. Zářivé modrá s bílou svítí do dálky a kolem auta se hned srocuje hlouček zvědavců. Někteří z nich vidí vůbec poprvé legendární socialistické auto značky Trabant upravené jako kabriolet se stahovací střechou. Vůz pětapadesátiletého Richarda Holešínského z Hrušek na Břeclavsku byl hvězdou sobotního srazu příznivců trabantů v Blansku.
5 fotografií

VIDEO: Z vraku má kabriolet. Nadšenec byl se svým trabantem hvězdou srazu

Regiony
Z vraku udělal naleštěný kabriolet. Jenom střecha stála dvacet tisíc, říká nadšenec.
/FOTO, VIDEO/ Naleštěné poklice, kapota i nárazníky. Vypulírovaný motor. Zářivé modrá s bílou svítí do dálky a kolem auta se hned srocuje hlouček zvědavců. Někteří z nich vidí vůbec poprvé legendární socialistické auto značky Trabant upravené jako kabriolet se stahovací střechou. Vůz pětapadesátiletého Richarda Holešínského z Hrušek na Břeclavsku je hvězdou sobotního srazu příznivců trabantů v Blansku.
5 fotografií

Z vraku má kabriolet. Nadšenec byl se svým trabantem hvězdou srazu v Blansku

Blanensko
Dvoumístný kabriolet Mercedes 230 SL má přezdívku Pagoda. Vyráběl se v letech 1963 až 1971.
Psal se březen roku 1963, když se na autosalonu v Ženevě představil dvoumístný kabriolet Mercedes 230 SL s označením šasi W 113. Nástupce legendárního „Gullwingu“ 300 SL, potažmo jeho dostupnější verze 190 SL, sice zatím nemá na trhu veteránů tak ohromné jméno jako předchůdci, přesto jej mnoho lidí považuje za jeden z nejkrásnějších Mercedesů historie.
11 fotografií

Pagoda má 60 let. Mercedes slaví kulatiny úžasného roadsteru 230 SL

Automagazín
Na hasičském hřišti na okraji obce Malá Skála se sešli vlastníci a obdivovatelé starších typů automobilů Škoda při akci Den s eMBéčkem.
Na hasičské hřiště a jeho okolí na okraji obce Malé Skály se sjely v sobotu 3. září automobily Škoda MB. Již potřinácté. „Před akcí jsme měli zaregistrováno 103 vozů, další desítky jich ale přijely až přímo na místo,“ přiblížil za pořádající Automoto klub Malá Skála Pavel Hořák. Nakonec na Malou Skálu zamířilo více než 150 autoveteránů. Nejen eMBéčka, ale třeba i staré Felicie či různé ovměny modelů 105 a 120. Některé vozy přitom vzbuzovaly patřičnou úctu. A to i svými rozměry.
32 fotografií

FOTO, VIDEO: Na Malé Skále se sjely staré vozy Škoda, vévodily typy MB

Jablonecko
Bystřicí nad Pernštejnem se ve čtvrtek prošel majálesový průvod.
/FOTO/ - Nevšední podívaná se ve čtvrtek naskytla návštěvníkům bystřického náměstí a okolí. Na dvě stovky studentů i učitelů Vyšší odborné školy a Střední odborné školy zemědělsko-technické Bystřice nad Pernštejnem obléklo kostýmy a vyrazilo do ulic města. Potkat jste mohli kdejaké profese i stvoření, hokejisty, berušky a dokonce i šmouly. Mohutnému průvodu vévodil motorkář, zubr v kabrioletu a traktor autoškoly. Podívejte se do galerie, letošní majáles byl opravdu povedený. Děkujeme za příspěvek.
89 fotografií

Zubr v kabrioletu, traktor a dvě stě kostýmů. Bystřicí prošel majálesový průvod

Čtenář reportér
Tatra 80 s dvanáctiválcem a speciální odklápěcí střechou
/Z HISTORIE REGIONU/ V současné době se v Česku vyrábějí pouze automobily s tří a čtyřválcovými motory. V časech první republiky byla nabídka podstatně širší - sahala od jednoválců až po dvanáctiválce. Osobní dvanáctiválce vznikly na českém území jen dva. Jeden z nich přímo v Moravskoslezském kraji. Jako první ho v roce 1930 představila veřejnosti kopřivnická Tatra.
13 fotografií

Kopřivnický dvanáctiválec Tatra 80: Vůz s neobvyklým a přísně tajným posláním

Novojičínsko
Majitel firmy Classic Auto Petr Fiala
Klasická auta, vytvořená a vyrobená od konce 50. do začátku 70. let, především sporťáky – kupé, roadstery a kabriolety –, pořád uchvacují svou krásou. Dokonce i ty, kdo se jinak za auty moc neotáčejí. Ve srovnání se současnými vozy připomínají charismatická sportovní auta zlaté éry často větší šlapací autíčka, a přitom stále budí respekt a obdiv. A navíc to mohou být i dobře uložené peníze.
11 fotografií

Novodobá továrna na sny. Z michelské dílny vyjíždějí klenoty, které budí respekt

Hobby
Ze srazu kabrioletů u rozhledny Havířská bouda na kutnohorském Kaňku.
/FOTOGALERIE/ Obrazně řečeno auto na autě. Tak vypadal první jarní sraz kabrioletů pod rozhlednou na Kaňku, kterým zahájil v neděli 17. května Cabrio Czechclub letošní sezonu. Milovníci aut s otevřenou střechou se tak mohli po dlouhé zimní přestávce, prodloužené nouzovým stavem, setkat, popovídat si a či poobědvat v restauraci na vrcholu Kaňku.
35 fotografií

Sraz kabrioletů v Kutné Hoře se těšil obrovskému zájmu

Kutnohorsko