ŠTÍTEK: Kůlna

Policie ČR. Ilustrační foto.
Rodinné domy, kůlny, garáže, farma, ale také sklad školy. Takový je výčet vloupání 22letého muže, který na Chomutovsku při „návštěvách" způsobil škodu přes 200 tisíc korun. Na největší lup se přitom ani moc nenadřel, věděl, kde majitelé schovávají klíče, dokonce za sebou zamkl a klíče vrátil na místo. Na „účtě" má výtečník navíc napadení známého přítelkyně. Muž, který je aktuálně ve vězení za jinou trestnou činnost, si může svůj pobyt za mřížemi prodloužit až o pět let.

Zloděj za sebou zamkl a vrátil klíč. Loupil na mnoha místech na Chomutovsku

Krimi
Požár kůlny ve Dvoře Králové nad Labem vznikl od špatné manipulace s nevychladlým popelem z včelařského vybavení.
Požár kůlny na zahradě rodinného domu ve Dvoře Králové nad Labem vznikl v pondělí 24. července dopoledne od špatné manipulace s nevychladlým popelem z včelařského vybavení. Hasičům se podařilo oheň rychle lokalizovat. Zabránili tak jeho dalšímu šíření na další dvě kůlny s vybavením a pergolu v okolí. V kůlně se nacházely dvě propanbutanové lahve, které hasiči vynesli a postupně ochladili.
6 fotografií

FOTO: Za požár kůlny mohl zapálený dýmák. Byl v něm žhavý popel

Požáry
Požár kůlny v Králíkách skončil škodou předběžně odhadnutou na 200 tisíc korun.
/FOTO/ K 18 událostem vyjížděli hasiči v Královéhradeckém kraji od 30. dubna do půl šesté ráno následujícího dne. V osmi případech se jednalo o požáry, v pěti o nehody a ve zbylých poskytovali další technickou pomoc. "V jednom případě evidujeme planý výjezd k ohlášenému hustému kouři, ze kterého bylo nakonec neohlášení pálení starého dřeva,“ uvedla mluvčí hasičů k oznámení podezření na požár ve Svobodných Dvorech.
6 fotografií

Ohně Filipojakubské noci byly beze škod, jen v Králíkách odpoledne shořela kůlna

Požáry
Profesionální a dobrovolní hasiči z Dobrušky likvidovali požár kůlny v blízkosti rodinného domu v Dobrušce.
Kolik králíků ještě budeme zachraňovat, dokud si hříšníci nezapamatují, že žhavý popel do popelnice nepatří, ptají se ústy své mluvčí Martiny Götzové hradečtí krajští profesionální hasiči. V Dobručšce dnes ve 14 hodin likvidovali požár kůlny, ve které kromě sena byli i králíci. Ty se nakonec podařilo zachránit. Škoda ale přesto dosáhla 200 tisíc korun. 

Králíci přežili. Od plastové popelnice s horkým popelem chytla kůlna u domku

Požáry
Kůlny na Obecinách museli lidé vyklidit před dvěma lety. Situace je stále stejná. Město plánuje v lokalitě změny.
V místní zlínské části Obeciny museli nájemníci obecních bytů před dvěma lety vyklidit kůlny, které k nim využívali. Jejich fyzický stav byl podle zlínské radnice život ohrožující. Dodnes stojí v této části Zlína opuštěné, chátrají dál a lidé se ptají, kdy se něco změní? Kůlny však jsou teprve začátek, obnovy celé lokality.
23 fotografií

Zlínské Obeciny čekají změny. Město o nich zatím uvažuje

Zlínsko
Pozor na zloděje
Všechno nasvědčuje tomu, že letos budete moci strávit svou dovolenou tak, jak tomu bylo v časech před covidem – někdo u moře, jiný třeba na horách. Abyste se mohli bez obav oddávat bezstarostnému odpočinku, měli byste se před odjezdem postarat o zabezpečení svého obydlí, včetně garáže, zahradního domku, chalupy či chaty.
2 fotografie

Jak odradit zloděje? Tyto vychytávky jen tak nepřekonají

Domácnost