ŠTÍTEK: Lady Gaga

V seriálu Eric na Netflixu pátrá Benedict Cumberbatch po svém synovi. Další ze seriálů franšízy Star Wars nese název Akolytka a k vidění je na Disney+. Hned dva snímky o krotitelích duchů, včetně toho úplně prvního, přináší platforma Kviff.tv, a za hudebními hvězdami se můžete vydat ve filmech Gaga Chromatica Ball (Max) a Milli Vanilli (SkyShowtime). Jsou tu pravidelné tipy ze streamů.

Streamy ovládnou tajemný Eric, nový Star Wars seriál i elektrizující Lady Gaga

Film a televize
Rolling Stones v Praze v roce 2018
/RECENZE/ Ve chvíli, kdy to od nich snad už nikdo nečekal, natočili věkovití britští rockeři jedno z nejlepších alb své kariéry. Úderné, melodické, parádně odehrané i odzpívané. S hosty, jako jsou Lady Gaga, Elton John či Paul McCartney. Členové Beatles a Rolling Stones na jedné desce? Žijeme v čase zázraků.
39 fotografií

Jaké je nové album Rolling Stones? Přesně na komoru

Hudba
Metro Music bar je především tanečním klubem. Ilustrační snímek.
Dan Bárta, David Koller nebo baskytarista Victor Bailey, který si zahrál po boku zpěvačky Lady Gagy, Stinga či Madonny. Nejen tyto osobnosti hostil v minulosti známý brněnský Metro Music Bar. Právě nyní slaví klub patnáct let svého působení, u příležitosti oslav si pořadatelé připravili bohatý program. Ne vždy však byla podívaná pouze hudební, před několika lety v klubu při jednom z koncertů vybuchla pyrotechnika. Několik návštěvníků poté dokonce skončilo se zraněními.

Klub Metro v Brně slaví patnáctiny. Deník připravil ohlédnutí do minulosti

Brněnsko
Koncert skupiny Rolling Stones
Nové album skupiny Rolling Stones Hackney Diamonds vyjde 20. října a bude na něm 12 skladeb. Trojice členů legendární britské kapely to prozradila v rozhovoru s americkým moderátorem Jimmym Fallonem. Na nahrávce, kterou londýnská skupina vydá po sedmi letech tvůrčí pauzy, se představí i popová hvězda Lady Gaga či bývalí členové Stones, baskytarista Bill Wyman a zesnulý bubeník Charlie Watts.
39 fotografií

Legendární Rolling Stones představili singl Angry i nové album. Vyjde 20. října

Hudba
Americký zpěvák Tony Bennett zemřel
Ve věku 96 let dnes zemřel legendární americký zpěvák Tony Bennett, který oslovil generace posluchačů. Informovala o tom dnes agentura AP. V posledních letech Bennett zaujal duety se slavnými, často mnohem mladšími kolegy. Po celou svoji kariéru interpretoval, převážně v jazzovém stylu, klasické americké songy, jako například na albech Cheek to Cheek a Love for Sale, která natočil v letech 2014 a 2021 se zpěvačkou Lady Gaga.

Zemřel americký zpěvák Tony Bennett. Bylo mu 96 let

Hudba
Zpěvačka Rihanna na 95. ročníku udělování Oscarů. Na sobě má model značky Alaïa
V noci na pondělí se v Los Angeles odehrál 95. ročník udílení Oscarů a opět se stal přehlídkou dechberoucích rób. Hvězdy se tento rok vyhnuly velkým módním přešlapům. Z barev dominovaly odstíny bílé - herečky a další celebrity jakoby inspirovalo, že se letos místo červeného procházeli po koberci v tónech šampaňského. O to více pak vynikly dámy v barevně výrazných róbách. Největší pozornost přitáhla zpěvačka Rihanna v odvážném černém modelu zvýrazňujícím její těhotenské bříško či modelka Cara Delevingne s obřím rozparkem.
11 fotografií

Móda z Oscarů 2023: Dominovaly odstíny bílé, Rihanna vystavila těhotenské břicho

Móda
Gisele Bündchenová
Denní program některých známých českých i světových hvězd má jedno společné: meditaci. Proč toto duchovní cvičení, je-li pravidelné, znamená zásadní klíč k úspěchu? Tolik v posledních letech skloňované slovo meditace znamená pro každého něco jiného. Je to přirozené. Jednak existuje více meditačních technik, a pak je každý jiný, tudíž může mít na tutéž věc různý názor. Obecně se však dá říct, že meditací se rozumí prohlubování soustředění, zklidnění mysli a těla. Hlavně by ale měla ztišit „upovídané“ myšlenky. K čemu ji využívají slavní?
5 fotografií

Meditace u superhvězd: Lady Gaga pomáhá s nemocí, Bündchenové ulehčila porod

Společnost
Zpěvák a skladatel David Deyl vydal šesté album. Nazval ho Tvůj signál.
Osobitý muzikant i citlivý klavírista David Deyl se srdcem na dlani, rodák z Chlumce u Ústí nad Labem a v dobrém slova smyslu lamač dívčích srdcí, přišel zkraje září s unikátním albem Tvůj signál. Nahrál ho se čtyřnásobným držitelem světového hudebního ocenění Grammy, Nicholasem Ramirezem. S nahrávkou přišlo vydavatelství Warner Music Czech Republic. Pusťte si písničku uvnitř článku.

Zpěvák a skladatel David Deyl vydal šesté album. Nazval ho Tvůj signál

Čtenář reportér
Bohemia Voice pořádá tradiční prožitkový koncert na oslavu podzimní rovnodennosti v Panenském Týnci.
Bohemia Voice, multižánrové vokální uskupení, pořádá tradiční prožitkový koncert pod širým nebem. Koncert s názvem „Podzimní rovnodennost s Bohemia Voice“ se uskuteční 20. září 2022 od 19:15 hod v magickém nedostavěném chrámu Panny Marie v Panenském Týnci. Atmosféru koncertu doplní svým vystoupením skupina FireArt tancem s ohněm a vizuální umělec VJ PleiOne, který každou skladbu doprovodí vizuální projekcí. Nově se na místě před koncertem uskuteční autogramiáda a setkání s fanoušky v čase od 18:00 do 18:30 hodin.

Bohemia Voice pořádá prožitkový koncert na oslavu podzimní rovnodennosti

Čtenář reportér
Lady Gaga během vystoupení při předávání hudebních cen Grammy 4. dubna 20222.
Muž, který se loni podílel na únosu psů americké zpěvačky Lady Gaga, dostal ve středu u soudu v Los Angeles čtyřletý trest. Stalo se tak poté, co se 20letý Jaylin Keyshawn White přiznal ke krádeži francouzských buldočků. Je jedním z trojice mladíků, která byla obviněna z únosu zvířat a postřelení muže, který je venčil. O verdiktu dnes informovala agentura AFP.

Únosce psů zpěvačky Lady Gaga dostal u soudu čtyři roky. Druhý aktér je na útěku

Svět
Bohemia Voice.
Bohemia Voice, multižánrové vokální uskupení, pořádá tradiční prožitkový koncert pod širým nebem v magickém nedostavěném chrámu Panny Marie v Panenském Týnci. Koncert s názvem „Letní slunovrat s Bohemia Voice“ se uskuteční v úterý 21. června od 21.15 hodin. Atmosféru koncertu pořádaném na oslavu letního slunovratu doplní skupina FireArt tancem s ohněm a vizuální umělec VJ PleiOne, který každou skladbu doprovodí vizuální projekcí.

Chrám rozezní hudbu z filmů Gladiátor či James Bond. Hrát bude Bohemia Voice

Čtenář reportér
Bernard Fest - Mig 21
Na poslední červnový víkend se do Humpolce na Bernard Fest chystají velké hvězdy. Hudební přehlídka ovšem tradičně začíná o den dříve! „Čtvrteční program má tři zvyklosti. Vstup je zdarma, hrají hudebníci především z našeho města a okolí, a výtěžek z prodaného piva vždy poukážeme ve prospěch nějakého místního spolku. Tentokrát bude pro místní pobočku sociálních služeb Včelka,“ říká hlavní pořadatel festivalu Zdeněk Mikulášek.
26 fotografií

Zahřívací kolo Bernard Festu vypukne už ve čtvrtek. Do Humpolce míří Lucie Bílá

Čtenář reportér
Klan Gucci
Ridley Scott patří k oné vzácné skupince režisérů, jejichž filmy zůstávají i s nezastavitelně přibývajícím věkem svých tvůrců pořád stejně energické jako by je točili za mlada. A pokud vám Scottova tvorba posledních let připadala unavená, s Klanem Gucci (po Posledním souboji jeho již druhý letošní projekt) se režisér Gladiátora a Blade Runnera vrací na vrchol sil.

RECENZE: Povedená gangsterka? Klan Gucci přináší poctivou filmařinu

Českokrumlovsko
Peníze i zločin, to je film Klan Gucci. Lady Gaga se v něm představuje v roli Černé vdovy.
Nový historický thriller Ridleye Scotta „Klan Gucci“ (2021, USA, 164 minut, české titulky) promítal včera Veřejný sál Hraničář, dnes, v sobotu a v neděli jej uvede Cinema City v Ústí nad Labem a v Teplicích. Snímek podle knihy Sary Gay Forden inspiroval šokující skutečný příběh impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, kde nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají mozaiku toho, co vše s sebou nese slavná značka Gucci.

Peníze i zločin, to je film Klan Gucci. Lady Gaga v roli Černé vdovy

Čtenář reportér
Multižánrové vokální kvarteto Bohemia Voice pořádá další koncert pod širým nebem v chrámu v Panenském Týnci.
Bohemia Voice, české vokální kvarteto reprezentující crossover žánr v hudbě, pořádá prožitkový koncert pod širým nebem. Koncert s názvem „Nessun Dorma – Nechť nikdo nespí“ se uskuteční ve středu 22. září od 19:15 hodin na magickém místě nedostavěného chrámu v Panenském Týnci. Atmosféru koncertu pořádaného na oslavu podzimní rovnodennosti doplní skupina FireArt tancem s ohněm a vizuální umělec VJ PleiOne, který každou skladbu doprovodí vizuální projekcí.

Kvarteto Bohemia Voice pořádá koncert v chrámu v Panenském Týnci

Čtenář reportér
Multižánrové kvarteto Bohemia Voice vystoupí v rámci 23. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského
Bohemia Voice, vokální multižánrové kvarteto a Moravská filharmonie Olomouc vystoupí společně na 23. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského. Vystoupení s názvem „Máme lék“ se uskuteční v sobotu 14. srpna od půl deváté večer na zámeckém nádvoří v Jaroměřicích nad Rokytnou. Koncert uvede Jaromír Javůrek a zazní pod dirigentskou taktovkou indického maestra Debashishe Chaudhuriho.

Tip na koncert: Bohemia Voice vystoupí na nádvoří jaroměřického zámku

Čtenář reportér
Autor knihy Miroslav Čepický s ředitelem společnosti Michalem Štěrbou.
Společnost GZ Media je aktuálně světovou jedničkou ve výrobě vinylů. Od svého vzniku vyprodukovala přes 600 milionů gramofonových desek, více než 1,7 miliardy CD a DVD a kolem tří miliard polygrafických výrobků. Desky lisuje pro řadu zahraničních hvězd, mezi které patří například kapela U2, Lady Gaga a dlouhá řada dalších interpretů. Letos firma slaví sedmdesát let od své první vylisované gramofonové desky. Ke kulatému výročí vydala obsáhlou knihu s názvem Gramofonka – Z Loděnice do velkého světa.
52 fotografií

Světová jednička ve výrobě vinylů slaví. První desku vylisovala před 70 lety

Podnikání
Autor knihy Miroslav Čepický s ředitelem společnosti Michalem Štěrbou.
Společnost GZ Media je aktuálně světovou jedničkou ve výrobě vinylů. Od svého vzniku vyprodukovala přes 600 milionů gramofonových desek, více než 1,7 miliardy CD a DVD a kolem tří miliard polygrafických výrobků. Desky lisuje pro řadu zahraničních hvězd, mezi které patří například kapela U2, Lady Gaga a dlouhá řada dalších interpretů. Letos firma slaví sedmdesát let od své první vylisované gramofonové desky. Ke kulatému výročí vydala obsáhlou knihu s názvem Gramofonka – Z Loděnice do velkého světa.
52 fotografií

GZ Media slaví 70 let od vylisování první desky, vychází kniha o historii firmy

Berounsko
Letošní školní rok byl pro patnáctiletého Tengize Khizanishviliho, který se zhruba od svých sedmi let věnuje zpěvu, poslední rok pak i hraní na klavír, přelomový
Letošní školní rok byl pro patnáctiletého Tengize Khizanishviliho, který se zhruba od svých sedmi let věnuje zpěvu, poslední rok pak i hraní na klavír, přelomový. Získal umělecké stipendium Akademie mentoringu uměleckého vzdělávání MenArt, které mu mělo pomoci v rozvoji jeho koníčku, a začal se připravovat na přijímací zkoušky na střední školu.
3 fotografie

Bez kontaktu i koncertů. Pandemie dopadla na výuku hudby jako uragán

Česko