ŠTÍTEK: Levi Strauss

Otevření nové expozice v Retro muzeu Praha na téma džínů z období 80. let v Československu.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Fenomén džínů v někdejším Československu před rokem 1989 přibližuje nová výstava v Retro muzeu Praha. To od loňského roku působí v obchodním domě Kotva v Praze 1. Výstava se zaměřuje hlavně na to, jak se především děti a mladí lidé snažili dostat k oblečení v socialistickém zřízení téměř nedostupnému, a přibližuje tak fenomén překupníků tuzexových peněžních poukázek.
42 fotografií

Džíny slaví 150 let. Retro muzeum Praha v rámci výročí chystá unikátní výstavu

Praha
SEDMDESÁTKY: Džíny - '70s High Flare, Levi’s, 3299 Kč; košile - Zara, 699 Kč; boty - Gianvito Rossi, Heavenly Shoes, 25 863 Kč; kabelka - See By Chloé, Space, 12 600 Kč; brýle - vintage, modelčiny vlastní
Co si vzít na sebe a nedostat se na seznam adeptů do módního pekla? Přední tuzemský časopis Glanc se svými osvědčenými stylisty připravil přehled trendů, jaké si do šatníku pořídit džíny a také k čemu je nosit. A nezapomenuli doplnit ani konkrétní tipy včetně cen, jak najdete uvnitř galerie. Na fotografiích pózuje modelka Kamila P. z agentury Pure Model Management.
7 fotografií

Sedm džínových hitů podzimu 2021. Letí nude i double denim

Ženy
Tuzex, jediné místo, kde se daly pořídit pravé levisky.
Praha /INFOGRAFIKA/ - Je víkend, sobota. Mám volno, a tak vyrážím do Prahy. Cíl: Tuzex v Lazarské ulici v centru metropole. Moje touha: koupit si v Tuzexu džíny. Problém: nemám bony. Jak problém vyřeším: snad se mi od nějakého veksláka podaří před Tuzexem koupit bony. Za kolik: pět korun za kus, víc nemám.

25 let od 17. listopadu: příběh o nákupu prvních opravdových džín

Praha
Ilustrační foto
San Francisco - Výrobce oblečení Levi Strauss & Co. plánuje v rámci restrukturalizace v příštích 12 až 18 měsících zrušit 800 pracovních míst. Firma má nyní zhruba 16.000 zaměstnanců.

Levi Strauss propustí 800 zaměstnanců

Ekonomika
Levi Strauss
Berlín/Praha – Zejména starší ročníky si jistě vzpomenou na chvíli, kdy dostaly svoje první džínsy. V očích se jim objevil záblesk, a když si je oblékly, nechtěly je už sundat. Džínsy prostě byly „in" a tento status jim vydržel dodnes.

Levi Strauss, muž, který oblékl svět do džínsů

Ekonomika
Inspirací pro městskou kolekci Polybag byla armáda a vojenská výstroj založená na systému přidávání a ubírání komponentů tzv. plné polní
Plzeň – Zatímco čínské studentky se na finále mezinárodní soutěže Arts of Fashion Competition v San Franciscu snažily dostat do povědomí poroty neustálým rozdáváním vizitek, studentka Fakulty umění a designu ZČU Monika Lepschy s sebou neměla ani jednu.
20 fotografií

San Francisco očarovaly boty z pavučin

Plzeňsko
Ilustrační foto
Praha – Do České republiky se loni dovezly džíny v hodnotě 3,9 miliardy korun, což je zhruba stejně jako v roce 2011. V nejvyšší hodnotě, zhruba 1,4 miliardy Kč, byly denimové kalhoty dovezené z Turecka, za kterým následovaly džíny z Bangladéše a Číny. Vyplývá to z dat Českého statistického úřadu (ČSÚ). Tuzemská výroba džínů je podle ČSÚ minimální, a konkrétní data tak s ohledem na ochranu individuálních údajů nelze poskytnout.

Do ČR se loni dovezly džíny za 4 mld. Kč, nejčastěji z Turecka

Ekonomika